Oficialii de la Kremlin nu au ştiut planul lui Putin. Apropiaţii preşedintelui rus au fost şocaţi de anunţul atacului

Un oficial a precizat pentru sursa citată că oamenii de la Kremlin nu pot demisiona din posturile lor, deoarece acest lucru ar fi văzut ca o trădare.
Filip Stan
06 mart. 2022, 07:07
Oficialii de la Kremlin nu au ştiut planul lui Putin. Apropiaţii preşedintelui rus au fost şocaţi de anunţul atacului

Oficialii de la Kremlin nu au ştiut că preşedintele rus Vladimir Putin va invada Ucraina şi au fost şocaţi de severitatea sancţiunilor occidentale impuse din această cauză, a relatat o agenţia independentă de investigaţii din Rusia, citată de Business Insider.

Un oficial de rang înalt a declarat că oamenii de la Kremlin „nu au ştiut” că va fi o invazie totală şi că mulţi au fost şocaţi când a apărut vestea atacului.

Putin, avertisment după sancţiunile primite de Moscova: Seamănă cu o declaraţie de război
În perioada premergătoare invaziei, cabinetul lui Putin se pregătise doar pentru a face faţă sancţiunilor occidentale introduse din cauza deciziei Rusiei de a recunoaşte independenţa regiunilor ucrainene Luhansk şi Doneţk la 21 februarie, nu pentru o invazie, a declarat pentru Agency o sursă apropiată administraţiei lui Putin.

După invazie, SUA, UE şi Marea Britanie au sancţionat entităţi şi persoane fizice ruse, confiscând bunuri aparţinând celor mai apropiaţi oameni de Putin şi eliminând băncile ruseşti din sistemul financiar global SWIFT.

Un oficial a precizat pentru sursa citată că oamenii de la Kremlin nu pot demisiona din posturile lor, deoarece acest lucru ar fi văzut ca o trădare.

„Poţi demisiona doar la închisoare”, a spus acesta. Raportul întăreşte ideea că multe din deciziile Rusiei sunt luate direct de Putin sau de un cerc extrem de răstrâns din jurul său.

Putin anunță că armata rusă a „zdrobit infrastructura militară” a Ucrainei. Occidentul avertizat să nu își bage nasul în afacerea ucraineană
Volodimir Zelenski: „Oamenii noştri, ucrainenii noştri nu se retrag, nu dau înapoi, nu opresc rezistenţa. Le strigă invadatorilor – Plecaţi acasă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, sâmbătă, că Rusia va considera cobeligerantă orice ţară care încearcă să impună o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, relatează Le Figaro.

“Auzim că ar if necesară stabilirea unei zone de excludere aeriană deasupra teritoriului ucrainean. Însă este imposibil să se facă acest lucru de pe teritoriul Ucrainei, se poate face doar din ţările învecinate”, a spus Putin.

Însă orice astfel de măsură ar fi considerată de Moscova “o participare la conflict armat” al oricărei ţări a cărei teritoriu ar fi folosit pentru “crearea unei ameninţări către militarii noştri”.

Liderul de la Kremlin a insistat că este nevoie ca Ucraina să fie „demilitarizată” și să nu adere la NATO.

„Am început să vorbim din ce în ce mai mult despre faptul că Ucraina va fi admisă în NATO. Înțelegeți la ce ar putea duce acest lucru?”, a spus el. Putin a adăugat că fiind țară NATO, aliații ar trebui să o susțină în cazul unui conflict militar. Ucraina ar putea să se îndrepte spre Crimeea, a spus el, iar atunci Rusia ar trebui să se lupte cu întreaga Alianță.

„Consecințele sunt clare sau nu? Cred că sunt clare pentru toată lumea”, a adăugat președintele rus. Putin a spus că nu intenționează să introducă legea marțială în Rusia, așa cum au circulat mai multe informații în această perioadă.

„Legea marțială este aplicată (…) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte. Nu avem o astfel de situație și sper că nu va interveni”, a spus el sâmbătă, răspunzând unei întrebări a angajaților Aeroflot.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'