Rusia a trecut la ameninţări. Orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, relatează Reuters.
„Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a subliniat Konaşenkov, citat de agenţia de presă Interfax.
“Ştim sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat în România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei se poate considera o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konachenkov.
Macron, „îngrijorat de siguranţa nucleară”! Putin: Ne vom atinge scopul „prin negociere sau război!”
Ministerul rus al Apărării a avertizat angajaţii companiilor ucrainene din domeniul apărării cu privire la viitoare atacuri care vor fi efectuate cu arme de înaltă precizie, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov.
Forţele armate ruse vor lansa atacuri împotriva întreprinderilor din industria de apărare ”în cadrul îndeplinirii obiectivelor” a ceea ce partea rusă numeşte ”demilitarizarea Ucrainei”, au anunţat duminică agenţiile de presă ruseşti.
Avertismentul Ministerului rus al Apărării vine înaintea unor atacuri planificate asupra acestor instalaţii, pentru a evita punerea în pericol a vieţii angajaţilor companiilor.
De asemenea, Konaşenkov a mai spus că forţele armate din Rusia au descoperit dovezi ale unei „eliminări de urgenţă” a unor urme care indică un program militar-biologic dezvoltat în Ucraina.
Astfel, angajaţii laboratoarelor biologice ar fi raportat distrugerea de urgenţă, în prima zi a invaziei ruse, la 24 februarie, a unor agenţi patogeni deosebit de periculoşi, cum ar fi ciuma, antraxul, tularemia, holera şi alte boli mortale.
Ministerul rus a publicat documente în limba ucraineană, susţinând că programul a fost finanţat de SUA.