Ministrul Energiei, despre criza gazelor. „Nu cred că e cazul să discutam de scenarii apocaliptice. Nu vom avea probleme cu aprovizionarea”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat, luni, că nu este cazul ca românii să discute despre "scenarii apocaliptice" despre lipsa gazelor, în condiţiile în care Rusia a hotărât să oprească vineri transportul de gaz prin conducta Yamal către două țări din Europa.
Filip Stan
07 mart. 2022, 12:22
Ministrul Energiei, despre criza gazelor.

Ministrul Energiei a fost întrebat dacă este în pericol aprovizionarea cu gaze a României, pe fondul războiului din Ucraina, declanşat la ordinul lui Vladimir Putin.

„„România este al doilea mare producător de gaze din Europa. Nu cred că e cazul să discutam de scenarii apocaliptice. România îşi poate asigura, deci nu se pune problema să nu avem resurse de gaze în depozite.

Vine primăvara, vom reintroduce obligativitatea depozitarii gazelor şi vom avea pentru iarna viitoare şi depozitele la maxim încarcate cu gaze naturale. Credeţi-ma ca nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale”, a spus ministrul Energiei.

Citeşte şi: Germania îi dă Rusiei o lovitură teribilă. Cancelarul Scholtz a anunţat blocarea gazoductului Nord Stream 2

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul importul de gaze din Azerbaidjan, Virgil Popescu a explicat că autorităţile caută soluţii pentru diversificarea rutelor de aprovizionare.

„Europa şi România, evident, se uită pentru diversificarea resurselor, cât şi a rutelor de aprovizionare. Azerbaidjan este o sursă şi o rută de aprovizionare cu gaze naturale. Ne uităm, aşa cum a pus premierul, şi la gazul natural lichefiat.

Va şedinţa comună de Guvern cu Guvernul Greciei am pus în discuţie interconectorul dintre Grecia şi Bulgaria pentru a operaţionaliza coridorul vertical pentru a putea avea acces şi la gazul azer şi la terminalele de gaz lichefiat din Grecia şi la cele din Turcia.

Diversificarea surselor de aprovizionare este o prioritate pentru România şi pentru Europa”, a explicat ministrul Energiei.

Întrebat despre decizia Gazprom de a sista livrările de gaze prin conducta Yamal şi dacă acest lucru ar putea afecta şi România, Virgil Popescu a răspuns:

„E un fake news. Prin conducta Yamal se aproviziona POlonia şi Germania. Demult, deci nu de acum, Germania nu mai importa. Conducta Yamal nu mai era folosită la capacitate maximă de 30 miliarde metri cubi.

Polonia importă şi acum o cantitate pe care o are negociată cu Gazprom. Nu a fost oprit tranzitul de gaze prin conducta Yamal”, a mai spus ministrul Energiei.

Rusia taie gazele spre vestul Europei, pe termen nelimitat. Decizia a fost luată în urma sancţiunilor dure primite din partea Occidentului.  Conducta rusă Yamal-Europa oprește toate livrările de gaz către vest. Fluxul din Rusia către Germania a fost acum suspendat pe termen nelimitat.

Citeşte şi: Rusia taie gazele spre vestul Europei, ca reacţie la sancţiunile Occidentului

 

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Top recompense pentru aurul olimpic: Hong Kong pe primul loc, urmat de Israel și Serbia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!