Revocarea lui Danileţ din CSM, pe ultima sută de metri

Judecătoria Râmnicu-Vâlcea a trimis Consiliului Superior al Magistraturii actele necesare declanţării procedurii de revocare din Consiliul a judecătorului Cristian Danileţ. Peste 100 de judecătorii din ţară s-au pronunţat pentru revocarea acestuia, informează România TV.
Iulian Tudor
23 ian. 2013, 11:49
Revocarea lui Danileţ din CSM, pe ultima sută de metri

Judecătorii din Râmnicu-Vâlcea sunt cei care au iniţiat demersul împotriva lui Danileţ şi tot ei au trimis, miercuri, documentele care atestă că magistratul nu mai este dorit în CSM de către majoritatea judecătorilor români. La CSM au ajuns rezultatele votului din 135 de judecătorii din ţară, dintre care 103 s-au pronunţat pentru revocare.

Numărul total al judecătoriilor din România este 180, dar Judecătoria Râmnicu-Vâlcea a trimis rezultatele centralizate după ce a devenit evident că revocarea este dorită de majoritatea judecătorilor. Conform legii, CSM trebuie să-l revoce pe Danileţ din funcţie la 15 zile de la primirea documentaţiei.

Este aşteptat ca revocarea lui Danileţ să fie urmată, la scurtă vreme, de revocarea Alinei Ghica, fost preşedinte al CSM. Procedura împotriva acesteia a fost iniţiată de către Curtea de Apel din Cluj. Majoritatea curţilor de apel s-au pronunţat deja, mai fiind aşteptat rezultatul de la Curtea de Apel Bucureşti. În consecinţă, documentaţia pentru revocarea lui Ghica ar putea ajunge la CSM miercuri seara sau joi.

Judecătorul Cristi Danileţ a declarat, pe 9 ianuarie, că nu poate să fie revocat din calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii doar pentru modul în care a votat la alegerea preşedintelui şi vicepreşedintelui CSM, pentru că altfel ar însemna să îşi piardă independenţa.

”Procedura de revocare împotriva membrilor CSM este posibilă potrivit legii în caz de neexercitare a atribuţiilor de membru al CSM sau de neexercitare corespunzătoare. În ceea ce priveşte votul acordat de membrii CSM într-o procedură sau în cadrul unor alegeri, cum a fost săptămâna trecută, nu este posibilă revocarea pentru că exercitarea votului este liberă. Dacă noi am depinde de voinţa colegilor pe votul exprimat, ar însemna să nu mai fim independenţi. În ceea ce mă priveşte, eu am spus public cum am votat săptămâna trecută, nu regret sub nicio formă votul acordat şi chiar astăzi am întocmit un raport de activitate pe ultimul an, pe care l-am trimis către toate instanţele. Este vorba de judecătoriile pe care le reprezint şi colegii vor analiza activitatea mea în CSM, dacă a fost corespunzătoare sau nu”, a susţinut Cristi Danileţ la CSM, potrivit agerpres.ro.

El consideră că şi-a îndeplinit atribuţiile ca membru al CSM, iar dacă instanţele vor dori explicaţii, atunci este dispus să discute cu judecătorii din teritoriu.

Cristi Danileţ a arătat că deja mai multe judecătorii din ţară, în special din Ardeal, au respins cererea de revocare a sa din funcţie, dând exemplul Judecătoriei Oradea.

Întrebat ce le răspunde celor care îi solicită demisia de onoare, Cristi Danileţ a răspuns: ”Eu am onoare, dar nu am motiv să demisionez”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Grevă anunțată pe aeroporturile din Paris în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!