Putin ironizează Europa: „Şi-au chemat cetăţenii să-şi strângă cureaua şi să se îmbrace mai gros”

Putin insistă că Rusia îşi îndeplineşte obligaţiile privind aprovizionarea cu energie şi nu este de vină pentru creşterea preţurilor.
Filip Stan
10 mart. 2022, 18:57
Putin ironizează Europa:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit joi, în cadrul unei şedinţe de guvern televizate, despre ”paşii neprietenoşi” făcuţi de Occident prin sancţiunile impuse Rusie, potrivit BBC. Putin a precizat că ”guvernul rus poate prelua activele companiilor străine care se retrag din Rusia”.

Putin a făcut aluzie la ţările care fac ”paşi neprietenoşi” împotriva Rusiei şi a economiei sale, referindu-se la sancţiunile impuse de statele occidentale Rusiei.

Zelenski, răspuns dur pentru Putin după negocierile din Rusia: „Nu am devenit sclavi şi nu o vom face niciodată”

Cererea creşte pentru anumite produse, dar nu are nicio îndoială că aceste probleme vor fi rezolvate, potrivit lui Putin. ”Oamenii vor înţelege că pur şi simplu nu există nimic pe care să nu-l putem rezolva”, a menţionat liderul rus.

Putin insistă că Rusia îşi îndeplineşte obligaţiile privind aprovizionarea cu energie şi nu este de vină pentru creşterea preţurilor.
”Este rezultatul calculelor lor greşite – nu ne învinovăţiţi pe noi”, ”şi-au chemat cetăţenii să-şi strângă cureaua şi să se îmbrace cu nişte haine călduroase” , a invocat Putin, învinovăţind Occidentul pentru sancţiunile impuse care au dus la agravarea situaţiei. ”Totul arată foarte ciudat”, a adăugat el.

”Guvernul rus poate prelua activele companiilor străine care se retrag din Rusia”, a declarat preşedintele ţării.

El a mai spus că Rusia poate ”introduce managementul extern” al acelor companii care îşi închid unităţile de producţie şi apoi ”preda aceste întreprinderi celor care sunt dispuşi să lucreze. Vom găsi o cale legală de a face acest lucru”.

Serghei Lavrov îl sfidează pe Volodimir Zelinski. „Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară”

Putin: Situaţia pe piaţa mondială a îngrăşămintelor se înrăutăţeşte / Preţurile vor creşte dacă continuăm să întâmpinăm probleme / Rusia este pregătită să exporte îngrăşăminte minerale partenerilor străini

Rusia este pregătită să furnizeze îngrăşăminte minerale partenerilor străini, iar restricţiile cu privire la importul acestora pe pieţele globale vor duce la o creştere suplimentară a preţurilor la alimente, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, joi, în cadrul şedinţei de guvern, informează agenţia de presă de stat, Interfax.

De asemenea, Putin a subliniat că prioritatea este asigurarea aprovizionării cu îngrăşăminte pe piaţa internă din Rusia.

”În lume (pe piaţa îngrăşămintelor) are loc o situaţie extrem de gravă, chiar înainte de evenimentele din Ucraina. Era o situaţie dificilă şi înainte, dar acum se înrăutăţeşte, pentru că Rusia şi Belarus sunt printre cei mai mari furnizori de îngrăşăminte minerale pe piaţa mondială”, a argumentat Putin.

”Dacă vom continua să întâmpinăm probleme cu finanţarea, asigurările, logistica, atunci preţurile, care sunt deja exorbitante, vor creşte şi mai mult. Şi acest lucru va influenţa preţurile la produsele alimentare. Nu ar trebui în niciun caz să permitem să se întâmple ceva similar pe piaţa noastră alimentară, de aceea trebuie să asigurăm în primul rând volumele necesare producătorilor noştri agricoli”, a continuat liderul rus.

„Dar avem resurse, suntem capabili, suntem pregătiţi pentru a ne aproviziona partenerii străini. Dacă ni se creează probleme, atunci consecinţele negative pentru acest sector al economiei globale sunt inevitabile”, a mai explicat Putin.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat că exportul de petrol şi gaze ruseşti trebuie oprit în totalitate, iar băncile Rusiei trebuie excluse din sistemul de plăţi SWIFT, fiindcă ”Putin vrea să distrugă Europa, iar Republica Moldova, Polonia, Georgia şi statele baltice sunt ameninţate”. De asemenea, liderul ucrainean susţine că ”ameninţarea cu războiului nuclear este o cacealma, argumentând că una este să fii ucigaş şi alta este să te sinucizi”, potrivit unui interviu acordat publicaţiei germane Die Zeit.

”Occidentul cumpără încă petrol şi gaze ruseşti. Companiile occidentale încă operează pe piaţa rusă. Da, există sancţiuni şi suntem recunoscători pentru asta, însă suntem expuşi unui atac care seamănă cu cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta este motivul pentru care sancţiunile trebuie înăsprite şi mai mult”, a precizat Zelenski cu privire la sancţiunile impuse de statele occidentale Rusiei.

Zelenski a mai spus că trebuie oprit exportul de produse petroliere şi gaze, iar băncile ruseşti trebuie excluse din sistemul SWIFT, fără nicio excepţie. Altfel, statele baltice, Polonia, Moldova, Georgia pot fi ameninţate de o invazie.

El a subliniat şi necesitatea unei interdicţii asupra spaţiului aerian al Ucrainei. „Cred că ameninţarea războiului nuclear este o cacealma. Una este să fii ucigaş şi alta este să te sinucizi… Mai degrabă, ameninţarea lui Putin arată o slăbiciune”, a mai spus el.

”Sunt sigur că Rusia este conştientă de consecinţele catastrofale ale oricărei încercări de a folosi arme nucleare”, a continuat el.

Zelenski a fost întrebat  în legătură cu faptul că în 1994 Ucraina a renunţat în mod voluntar la armamentul nuclear, iar în schimb Rusia, Marea Britanie şi SUA au garantat suveranitatea ţării şi dacă semnarea acelui memorandum a fost o greşeală istorică.

”Greşeala a fost că semnatarii au încălcat termenii Memorandumului de la Budapesta… Atacul lui Putin trimite un semnal întregii lumi: garanţiile nu funcţionează, chiar şi atunci când cele mai puternice state din lume le-au semnat. Rusia însăşi ne-a garantat securitatea. Şi acum încearcă să ne distrugă. Cine ar mai avea încredere în puterea tratatelor? De aceea, pedepsirea severă a Rusiei ar însemna restabilirea puterii dreptului internaţional. Occidentul este capabil de asta”, a răspuns şeful statului referitor la faptul că Ucraina a renunţat din proprie iniţiativă în 1994 la armele sale nucleare.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'