Cele 6 lucruri pe care trebuie să le ştii când te prezinţi la orice interviu de angajare. Mergi la sigur!

Un interviu de angajare nu înseamnă doar posibilitatea ca viitorul angajator să te cunoască. Lucrurile pot sta exact invers, mai ales că astfel vei şti ce aşteaptă angajatorul de la tine.
Filip Stan
12 mart. 2022, 18:25
Cele 6 lucruri pe care trebuie să le ştii când te prezinţi la orice interviu de angajare. Mergi la sigur!
Cele 6 lucruri pe care trebuie să le ştii când te prezinţi la orice interviu de angajare

Cele 6 lucruri pe care trebuie să le ştii când te prezinţi la orice interviu de angajare. Atunci când aplici pentru un post trebuie să ştii care sunt obiectivele angajatorului, ce caută, care sunt provocarile cu care se confruntă pe piaţă, cât de puternică e concurenţa şi de ce fel de angajaţi are nevoie ca să-şi atingă obiectivele.

Cele 6 lucruri pe care trebuie să le ştii când te prezinţi la orice interviu de angajare. Mergi la sigur!

Atunci când te pregăteşti pentru un interviu de angajare nu ajuge să ai doar un CV impresionant şi un discurs convingător. Trebuie să ştii şi cine este omul din faţa ta, dar şi compania pe care o reprezintă. Iată 6 lucruri pe care trebuie să le stăpâneşti înainte sa te prezinti la orice interviu de angajare, prezentate de wall-street.ro:

1. Ce calităţi şi valori apreciazp cel mai mult viitorul angajator. Trebuie să observi din stilul în care compania îşi formulează cerinţele ce aşteaptă de la un posibil viitor angajat. Odată identificate, aceste valori trebuie să fie scoase în faţă şi în forma în care te prezinţi la interviu!

2. Discutia despre bani nu este doar despre salariul tău. Nimeni nu doreşte ca angajatorul să înceapă o negociere cu tine a salariului în care va vorbi despre suma brută, şi nu netă. Acesta este momentil pe care trebuie să ştii să-l gestionezi, iar pentru asta ai nevoie de un simplu calculator de salarii în care sa analizezi exact care sunt taxele la zi care trebuie plătite din salariul brut!

Persoanele de peste 45 de ani, dificultăţi la angajare: „Discriminarea de vârstă este un fenomen vizibil”

3. Cine sunt oamenii-cheie din companie. Aproape toţi angajatorii au pagini de Facebook, site-uri oficiale sau conturi pe LinkedIn, astfel că o simplă documentare te poate ajuta să-ţi dai seama cine sunt cei mai importanţi oameni din companie, pentru a afla informaţii despre istoricul şi experienţa lor in domeniu.

4. Care sunt ultimele informaţii despre angajatorul tău. Departamentele de PR ale firmelor, mai ales ale celor mari, fac orice pentru ca activitatea firmei să fie cât mai cunoscută. Din acest motiv, este indicat să citeşti tot ce găseşti despre firmă pentru a descoperi informaţii utile, mai ales legate de obiectivele pe care compania şi le asumă public.

Tichete de masă şi abonament la sală, cele mai dorite beneficii extrasalariale în România

5. Cultura, valorile şi misiunea companiei. Un studiu realizat de Millennial Branding arată că 43% dintre departamentele de HR consideră că apropierea culturala a valorilor între firmă şi un candidat reprezintă cea mai importantă calitate pentru obţinerea unui job. Astfel, trebuie să citeşti cu atenţie anunţurile de angajare şi site-urile oficiale, unde sunt precizate clar valorile şi misiunea companiei.

6. Clienţii, produsele şi serviciile. Înainte de a ajunge la interviu este obligatoriu să ştii cât mai multe despre compania pentru care vrei să lucrezi. Pentru asta trebuie să te documentezi în privinţa clienţilor cu care lucrează, a produselor pe care le lansează sau a serviciilor pe care le oferă partenerilor. Doar aşa poţi veni cu idei privind o posibilă îmbunătăţire a acestora!

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft, de luni, 19 august 2024, produsele cărora românii le-au simțit lipsa. Se vor vinde repede
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Românii care rămân fără un sfert din pensie. Legea se schimbă, dispare grupa I de muncă pentru acest domeniu
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Controversă în cazul Ana Maria Bărbosu. O fostă mare gimnastă spune că medalia nu-i aparține
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
Mașinile care au primit interzis în Ungaria. Se aplică până pe 20 august
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Incendiu de vegetație în Masivul Bucegi provocat de fulgere: ISU Prahova intervine cu un elicopter
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...