George Simion, atac furibund la Vladimir Putin, în presa din Polonia: „Criminalul nu trebuie să ne intimideze. El crede că estul Europei e curtea lui de joacă”

George Simion, liderul AUR, spune într-un interviu acordat presei poloneze că Vladimir Putin este "un criminal", care nu trebuie să intimideze pe nimeni şi că identitatea Europei trebuie apărată.
Daniel Spătaru
12 mart. 2022, 21:12
George Simion, atac furibund la Vladimir Putin, în presa din Polonia:

„Criminalul nu trebuie să ne intimideze. El crede că estul Europei e curtea lui de joacă. Să se ȋntoarcă ȋn Rusia. Sunt convins de puterea NATO. Noi, România, avem mult de ȋnvăţat din experienţa polonezilor. Să ne ȋntoarcem la era când Moscova dicta soarta Europei de Est, aşa ceva este inacceptabil. Trebuie să apărăm identitatea Europei şi să ne amintim paginile ȋntunecate ale istoriei. Iar Berlinul trebuie neapărat să acţioneze”, a spus George Simion întrebat în legătură cu faptul că Vladimir Putin a cerut NATO să ȋşi retragă forţele din ţările care au aderat la Alianţa Nord-Atlantică după 1997, grup de ţări din care fac parte, printre altele, România şi statele baltice.

În acelaşi interviu, liderul AUR a afirmat că „să cedezi ȋn faţa lui Putin e aproape o crimă, pentru că este un criminal”

Sper ca politicienii occidentali să ȋnceapă să ȋnţeleagă că o Europă unită e posibilă numai fără Putin, fără gazul rusesc şi fără şantaj. Pactul Ribbentrop-Molotov este readus la viaţă de acţiunile lui Scholz şi ale lui Putin. Nu ştiu de ce nu ȋnţelege Occidentul acest lucru” , a declarat ȋn emisiunea “Să mergem” George Simion, liderul grupului parlamentar de prietenie româno-polonez şi preşedinte al Partidului Alianţa Pentru Unirea Românilor (AUR), conform niezalezna.pl, preluat de news.ro.

Citeşte şi Vitali Klitschko li s-a adresat direct ruşilor: „Înghiţiţi propaganda unui dictator nebun. Fiți curajoși ca ucrainenii și salvați-vă țara” VIDEО

Potrivit sursei citate, George Simion a vorbit despre crimele comise de soldaţii ruşi. El şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că Occidentul va ȋncepe, ȋn sfârşit, să ȋnţeleagă ce au trăit ţările din Europa de Est ȋn perioada comunistă.

Suntem la mijloc, ȋntre Berlin şi Moscova. Putin continuă politica stalinistă de agresiune, el este un ucigaş, un criminal de război şi nu putem să ȋi permitem să facă ceea ce le face el acum ucrainenilor şi ucrainencelor. În sfârşit au ȋnceput aliaţii noştri să ȋnţeleagă cel puţin un pic din ceea ce am trăit noi ani de zile din cauza ruşilor”, a declarat George Simion.

Moderatorul l-a ȋntrebat de ce le-au trebuit ţărilor occidentale 30 de ani să ȋnţeleagă că nimic nu s-a schimbat cu adevărat ȋn Rusia.  „Sper că ȋnţelegeţi că acum Putin şantajează Germania şi Bruxellesul, pe liderii de acolo, fie că e vorba de Timmermans, fie că e vorba de Verhofstadt. El (Putin – n.r.) ȋncearcă să impună principiile neutralităţii ţărilor din centrul şi estul Europei. Să cedezi ȋn faţa lui Putin e aproape o crimă, pentru că este un criminal. Sper că ȋncepem să ȋnţelegem că o Europă unită e posibilă numai fără Putin, fără gazul rusesc şi fără şantaj”, a subliniat George Simion.

Citeşte şi George Soros prevesteşte apocalipsa: „Atacul Rusiei asupra Ucrainei a marcat începutul celui de-al treilea război mondial”

În ceea ce priveşte afirmaţiile cancelarului Germaniei, conform  cărora Europa nu îşi poate asigura necesarul energetic fără importuri din Rusia, liderul AUR a răspuns: “Avem energie din combustibili fosili pe care o putem utiliza. Germania are, de asemenea, cărbune. Putem trăi fără tancurile lui Putin, iar de problemele de mediu ne putem ocupa mai târziu. Bombele ruseşti se ȋndreaptă acum spre Kiev. Pactul Ribbentrop-Molotov este readus la viaţă de acţiunile lui Scholz şi ale lui Putin. Nu ştiu de ce nu ȋnţelege Occidentul acest lucru. Poate pentru că el are o viziune a unui comunism bun. Am văzut o frescă elocventă la Varşovia: ‘Un comunist bun e un comunist mort’. Având ȋn vedere tot răul pe care l-a făcut ţărilor noastre, trebuie să tragem concluzii din asta”.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de oameni. Despre ce e vorba
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Valul de căldură persistă în zona Capitalei, cu temperaturi de până la 42 de grade
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'