BOMBĂ! Rusia a cerut ASTĂZI Chinei ajutor MILITAR pentru războiul din Ucraina! Care va fi răspunsul Beijingului?

Rusia a cerut Chinei echipamente militare pentru a sprijini invazia sa în Ucraina, au precizat oficiali americani, citaţi de Financial Times.
Filip Stan
13 mart. 2022, 22:13
BOMBĂ! Rusia a cerut ASTĂZI Chinei ajutor MILITAR pentru războiul din Ucraina! Care va fi răspunsul Beijingului?

Rusia a cerut astăzi Chinei echipamente militare pentru a sprijini invazia sa în Ucraina, fapt ce a stârnit îngrijorarea Casei Albe deoarece că Beijingul ar putea submina eforturile occidentale de a ajuta forțele ucrainene să-și apere țara, conform Financial Times.

Oficiali americani citaţi de Financial Times au afirmat că Rusia a solicitat echipamente militare şi alte tipuri de asistenţă încă de la începutul invaziei din Ucraina. Aceştia nu au precizat cu exactitate ce anumite a solicitat Vladimir Putin.

O altă sursă apropiată a afirmat că Statele Unite se pregăteau să-ţi avertizeze aliaţii, în condiţiile în care existau unele informaţii potrivit cărora China ar fi pregătită să ajute Rusia. Alţi oficiali americani au dat de înţeles că acest lucru indică faptul că Rusia a început să rămână fără anumite tipuri de armament, având în vedere că războiul e pe cale de a se prelungi a treia săptămână.

Potrivit Financial Times, Casa Albă nu a comentat informaţia. Totodată, Ambasada Chinei la Washington nu a reacţionat.

Informaţia a fost dezvăluită în contextul în care Jake Sullivan, consilierul american pentru Securitate Naţională, urmează să se întâlnească luni, la Roma, cu Yang Jiechi, un diplomat de rang înalt al Chinei. Înainte de pleca duminică de la Washington, Sullivan a avertizat China să nu încerce să „salveze” Rusia, ajutând Moscova să ocolească sancțiunile pe care SUA și aliații săi le-au impus președintelui Vladimir Putin și regimului său.

Moscova a cerut ajutorul Beijingului, în condiţiile în care armata rusă se confruntă cu dificultăţi din punct de vedere militar în Ucraina, aşa cum reiese din datele serviciilor de informaţii occidentale.

De asemenea, această decizie ridică noi întrebări cu privire la relația dintre China și Rusia, care a devenit din ce în ce mai puternică pe măsură ce ambele țări își exprimă opoziția față de SUA în toate domeniile, de la NATO la sancțiuni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a discutat la telefon cu Volodimir Zelenski. „Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România”

China s-a prezentat ca un actor neutru în criza din Ucraina și a refuzat să condamne Rusia pentru invadarea țării. De asemenea, SUA nu au observat că președintele chinez Xi Jinping este dispus să exercite presiuni asupra lui Vladimir Putin.

Cei doi lideri au semnat luna trecută la Beijing o declarație comună în care au descris parteneriatul Beijing-Moscova ca fiind unul „fără limite”, ceea ce este considerat alt semn că cele două capitale se apropie și mai mult.

Citeşte şi: Cum vrea China să se implice pentru ca războiul dintre Rusia și Ucraina să se încheie. Anunțul făcut de ministrul Wang Yi

Statele Unite au anunţat că sunt „îngrijorate” cu privire la escaladarea nucleară a Rusiei, iar administraţia Biden monitorizează „oră de oră” situaţia.

Consilierul american pentru Securitate Naţională, Jake Sullivan, a făcut un anunţ îngrijorător despre planurile lui Putin. Administraţia Biden este „îngrijorată de posibilitatea escaladării” privind postura nucleară a preşedintelui rus Vladimir Putin, însă „nu am văzut nimic care să ne impună să ne schimbăm atitudinea în acest moment”, spune oficialul american, citat de CNN.

Citeşte şi: SUA, anunţ îngrijorător despre planurile lui Putin. „Riscul de escaladare spre a se folosi puterea nucleară este sever”

Potrivit miliardarului George Soros, „Vladimir Putin a decis să pedepsească Ucraina pentru rezistența sa și a început să acționeze fără frâne”.

Atacul Rusiei asupra Ucrainei, început în data de 24 februarie, a marcat începutul celui de-Al Treilea Război Mondial, afirmă George Soros într-un articol publicat de  Project Syndicate.

Potrivit miliardarului, acest război ar putea distruge civilizația noastră. El mai subliniază că, înainte de invazie, președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au semnat un document major prin care anunță un parteneriat strâns între cele două țări. „Am fost surprins că Xi i-a dat în mod clar lui Putin undă verde pentru a invada și a declanşa războiul împotriva Ucrainei„, a scris Soros.

Citeşte şi: George Soros prevesteşte apocalipsa: „Atacul Rusiei asupra Ucrainei a marcat începutul celui de-al treilea război mondial”
 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'