Daune morale de 1,5 milioane de euro în cazul uciderii fetiţei din Arad. Criminalul spune că e sărac lipit

Florin Beniamin Crișan, bărbatul din Arad care a ucis-o pe Antonia, fetița de patru ani a concubinei sale, a fost condamnat să plătească nu mai puţin de 1,5 milioane de euro ca daune morale către mama și tatăl biologic al copilului.
Alina Costache
14 mart. 2022, 00:15
Daune morale de 1,5 milioane de euro în cazul uciderii fetiţei din Arad. Criminalul spune că e sărac lipit
foto: specialarad.ro

Magistraţii Tribunalului Arad au stabilit că Florin Beniamin Crișan trebuie să plătească daune morale de 1,5 milioane de euro, o sumă record pentru instanţele din România.

Suma este justificată, având în vedere drama celor doi părinţi. Bărbatul condamnat este, însă, sărac lipit, nu are niciun venit și nicio proprietate pe numele său, astfel că îi va fi imposibil să achite datoria, notează Ziare.com.

Florin Beniamin Crișan era consumator de droguri, muncea ocazional, iar mare parte din banii pe care îi câștiga îi cheltuia pentru a-și cumpăra stupefiante, sub influența cărora se afla atunci când a omorât-o în bătaie pe Antonia.

Chiar și în zilele cât timp a stat cu cei doi copii ai concubinei sale, în timp ce femeia se afla la maternitate unde urma să nască, bărbatul a trăit din indemnizația pe care Antonia o primea de la stat ca ajutor lunar pentru handicapului său. Cu acești bani și-a cumpărat Crișan canabis și ”cristale”.

„Se reţine că inculpatul nu are ocupaţie şi loc de muncă sau alte mijloace oneste pentru câştigarea veniturilor necesare traiului zilnic deşi este o persoană sănătoasă şi cu capacitate de muncă deplină” se arată în motivarea instanței.

În ciuda acestui aspect, judecătorii au admis solicitarea părinților biologici ai Antoniei care au cerut 1.500.000 de euro daune, mama 1.000.000 de euro, iar tatăl 500.000 de euro, bani care nu vor fi cel mai probabil niciodată plătiți.

Citeşte şi: Criminalul de la Arad rupe tăcerea! Şocant: ce a făcut înainte de a-i da foc micuţei Antonia

După aproape patru luni de judecată, Tribunalul Arad a decis că Florin Crișan este vinovat pentru violență în familie finalizată cu omor și profanare de cadavre. Pentru faptele sale ucigașul a primit o pedeapsă de 17 ani și 4 luni de închisoare, sentința nefiind una definitivă.

Instanța a apreciat că ”fapta săvârşită de inculpat nu întruneşte elementele necesare pentru a fi încadrată ca infracţiune de omor calificat” întrucât nu a existat o premeditare a crimei.

”Inculpatul nu a urmărit producerea morţii victimei prin modalităţi care ar fi presupus o suferinţă îndelungată, deosebit de intensă, în afara celei inerente realizării urmării periculoase, respectiv decesul, astfel cum este definită această circumstanţă calificantă dată faptei de omor”, au motivat judecătorii arădeni.

Pedeapsa maximă prevăzută de lege în cazul violenței în familie finalizată cu omor este de 25 de ani de închisoare, însă Crișan și-a recunoscut fapta, a colaborat cu anchetatorii și cu judecătorii, așadar a beneficiat de reducerea pedepsei cu o treime. Așa s-a ajuns la pedeapsa de doar 16 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, la care s-au mai adăugat încă 8 luni pentru profanare de cadavre.

Citeşte şi: Tatăl biologic al fetei omorâte în Arad rupe tăcerea: Nu e prima dată când au ars copiii. Antonia a mai stat în spital!

 

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Informație pentru cei care stau la casă. Se aplică neapărat în fiecare curte
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Mari greșeli făcute de șoferi. Se încurcă în sensul giratoriu
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație