Război în Ucraina, ziua a 19-a. Bombele au lovit un bloc-turn din Kiev VIDEO

În timp ce bombele cad încontinuu, secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guteres face apel la deschiderea coridoarelor umanitare, el arătând, într-un mesaj pe Twitter, că sute de mii de ucraineni au nevoie de asistenţă de urgenţă.
Filip Stan
14 mart. 2022, 08:45
Război în Ucraina, ziua a 19-a. Bombele au lovit un bloc-turn din Kiev VIDEO

Război în Ucraina, ziua a 19-a. Vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al peninsulei Crimeea anexate de Rusia susţine că un coridor terestru leagă de acum această zonă de regiunea separatistă Donbas din Ucraina, informează luni dpa. Potrivit lui Gheorghi Muradov, citat de RIA Novosti, forţele ruse au preluat controlul asupra drumului care leagă Crimeea de Mariupol.

Informaţia nu a fost confirmată însă și de partea ucraineană. Potrivit lui Muradov, acest lucru ar veni în sprijinul livrărilor de ajutoare umanitare pentru oamenii din regiunea Doneţk. În acelaşi timp, Kievul susţine că trupe ruse au blocat un convoi cu ajutoare umanitare pentru portul asediat Mariupol din Doneţk.

Potrivit analiştilor de la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington, unul dintre obiectivele atacului rus în Ucraina este să stabilească un coridor de la zonele separatiste care se învecinează cu Rusia până la peninsula Crimeea, notează Agerpres. Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014.

Război în Ucraina, ziua a 19-a. Rusia a reluat bombardamentele asupra capitalei Ucrainei. Bombele căzute luni dimineață au distrus un bloc de locuințe din Kiev. În regiunea Jîtomîr, patru oameni au fost răniți într-un atac cu rachetă în cursul nopții, iar șapte clădiri au fost distruse. În regiunea Sumî, orașul Ohtîrka, a fost din nou bombardat peste noapte. Au fost lovite clădiri rezidențiale și centrul orașului.

Război în Ucraina, ziua a 19-a. Artileria a tras în satele din apropierea orașului aproape toată noaptea. Atacurile au continuat deși o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia urmează să fie reluate luni. Discuțiile au loc prin videoconferință și ambele părți au transmis mesaje conform cărora înregistrează progrese.

BOMBĂ! Rusia a cerut ASTĂZI Chinei ajutor MILITAR pentru războiul din Ucraina! Care va fi răspunsul Beijingului?

Război în Ucraina, ziua a 19-a. Un obuz rusesc a lovit o clădire cu nouă etaje din Kiev. Apartamentele de la etajele 3 și 4 au luat foc, iar mare parte din clădire s-a prăbușit. Nu sunt momentan informații referitoare la victime.
Oamenii fuseseră avertizați de alarme antiaeriene, însă nu toți au reușit să plece din imobilul cu 9 etaje.

Clădirea de nouă etaje s-a prăbuşit parţial şi a avut loc un incendiu.

Potrivit datelor preliminare, două persoane au decedat şi trei au fost duse la spital, notează The Kiev Independent.

Ucrainenii au împiedicat o tentativă a rușilor de a înainta spre Kiev pe un pod de pontoane

Armata ucraineană a zădărnicit o încercare a vehiculelor militare rusești de a traversa râul Irpin pe un pod de pontoane construit în apropiere de Hostomel, arată o nouă imagine din satelit de la compania Maxar Technologies, potrivit CNN.

Podul a apărut pentru prima dată în imaginile din satelit de la Maxar joi, 10 martie, iar în noua fotografie, acesta pare să fi fost distrus.

În plus, într-o altă fotografie, care a circulat duminică pe rețelele sociale, se vede mai de aproape podul de pontoane distrus și vehiculele militare rusești zăcând în apă, în apropiere. CNN a geolocalizat și a confirmat autenticitatea fotografiei postate pe rețelele sociale.

Forțele ucrainene din suburbia Irpin din Kiev au respins până în prezent înaintarea trupelor ruse spre capitala ucraineană. Podul principal care traversează râul Irpin a fost distrus chiar de ucraineni pentru a împiedica un avans al rușilor, pentru că râul Irpin reprezintă un obstacol natural semnificativ pentru armata inamică, scrie CNN.

Podul de pontoane fusese amplasat de ruși în câmp deschis, la aproximativ 8 kilometri nord de podul principal peste râul Irpin.

Este a doua locație cunoscută în care rușii au construit un pod de pontoane pentru a-și muta vehiculele. Înainte de începerea propriu-zisă a invaziei, rușii au construit în Belarus un pod de pontoane peste râul Pripiat, în zona de excludere de la Cernobîl, iar mai târziu au mutat cu ajutorul lui zeci de trupe și vehicule militare.

Primarul nou instalat în Melitopol de către ruşi: Canalele TV ruseşti vor începe să emită în regiune

Canalele TV ruseşti vor începe să emită în Melitopol, a anunţat noul primar instalat după ce oraşul a fost ocupat de forţele ruseşti iar primarul ales Ivan Fedorov a fost reţinut vineri de bărbaţi înarmaţi, transmite CNN.

Galina Danilchenko, primarul nou instalat în Melitopolul ocupat de Rusia, a declarat duminică într-un videoclip televizat că vor începe să difuzeze în regiune „canalele TV ruseşti”.

Danilchenko a afirmat în mesaj că a existat „un mare deficit de informaţii demne de încredere care a circulat”, de aceea s-a luat decizia ca posturile ruseşti să emită.

O dronă militară s-a prăbuşit în Bistriţa Năsăud! Aparatul de zbor avea însemne ruseşti
Adresa ei televizată a fost postată ulterior pe reţelele de socializare de canalele pro-ruse Telegram şi de administraţia regională Zaporojie, controlată de ucraineni.

Danilchenko a fost instalată în funcţia de primar după ce primarul ales Ivan Fedorov a fost reţinut vineri de bărbaţi înarmaţi. După ce a fost reţinut, procuratura regiunii separatiste Lugansk, susţinută de ruşi, l-a acuzat pe Fedorov de infracţiuni de terorism.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut eliberarea sa imediată, spunând că „răpirea” acestuia este o „crimă împotriva democraţiei”.

„Rusiei ar trebui să-i fie ruşine că l-a răpit pe primarul Melitopolului, Ivan Federov. Arestarea primarului din Melitopol este o crimă împotriva democraţiei. Au ucis un primar şi acum îl prind pe altul. Înseamnă că toţi primarii, indiferent în ce oraşe intră forţele ruse, dacă nu îşi confirmă colaborarea, sunt ucişi. Este pur şi simplu terorism”, a subliniat el.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, apel la deschiderea coridoarelor umanitare: Sute de mii de oameni în Ucraina au nevoie de asistenţă de urgenţă

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guteres face apel la deschiderea coridoarelor umanitare, el arătând, într-un mesaj pe Twitter, că sute de mii de ucraineni au nevoie de asistenţă de urgenţă.

”Există sute de mii de oameni în Ucraina care au nevoie de asistenţă de urgenţă. Aprovizionarea spitalelor cu echipamente medicale este, de asemenea, o prioritate”, a scris secretarul general al ONU.

Antonio Guterres a făcut un apel pentru deschiderea de urgenţă a coridoarelor umanitare.

”Fun apel ca aceste coridoare să fie deschise şi păstrate în siguranţă, astfel încât oamenii să poată fi salvaţi şi să scape în siguranţă”, mai spune Guterres.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!