Dieter Stanzeleit a deschis un nou proces la Judecătoria Sectorului 1, chiar dacă a pierdut până acum mai multe procese din ţară şi străinătate. De data aceasta, neamţul a depus o cerere la Judecătoria Sectorului 1 în care solicită să îi fie aprobat testul ADN, astfel încât să poată dovedi că este fiul Regelui Mihai.
Bărbatul a venit cu mai multe documente despre care spune că sunt oficiale şi care dovedesc că ar avea o legătură directă cu Regele Mihai.
Dieter Stanzeleit spune că s-a născut în Azuga în timpul căsătoriei Regelui Mihai cu o descendentă a Casei Regale din Marea Britanie, apoi ar fi fost abandonat, la o vârstă foarte fragedă, în grija unei familii germane.
În ciuda numeroaselor procese, până acum germanul nu a reuşit să demonstreze că este fiului Regelui Mihai.
Căsătoria secretă despre care vorbeşte Dieter Stazeleit ar fi avut loc în anul 1939, când Casa Regală a României a hotărât un mariaj de convenienţă între Mihai I şi o descendentă a Casei Regale a Marii Britanii, ce urma să asigure neutralitatea României în caz de razboi. Acest mariaj nu a fost însă niciodată dovedit.
În anul 2009, Dieter Stanzeleit, care susţine că a fost botezat Nicolae Vasile, a scris o carte, „Regina pierdută”, în care îşi dezvăluia originile, iar în 2010 declara pentru ziarul Naţional: „Sunt Nicolae Vasile de Alba Iulia, fiul regelui Mihai al României şi al Nerissei Bowes- Lyon, rudă de sânge a reginei-mamă a Angliei. M-am întâlnit cu tatăl meu la Bucureşti, la Cimitirul Eroilor, a fost amabil cu mine. Tot atunci am vorbit şi cu regina Ana, în acelaşi climat amical. Doar principesa Margareta m-a repezit, nu voi şti niciodată ce are cu mine. Cred că tata, care este acum un om în vârstă, este manipulat. În ceea ce priveşte titlul meu, nu pot renunţa la el niciodată„.
Oficial, Regele Mihai s-a căsătorit în exil, la Atena, cu Ana de Bourbon-Parma, fiica Prinţei Margaret, a Danemarcei. Cei doi au împreună cinci fiice: Margareta, Elena, Irina, Sofia şi Maria. De asemenea, Regele Mihai are cinci nepoţi, iar Nicolae, fiul Principesei Elena, a primit titlul de Alteţă Regală şi Principe al României în anul 2010, cu ocazia împlinirii vârstei de 25 de ani.
În cea mai mare parte din perioada sa de exil (1947-1957) Regele Mihai a locuit la Versoix, însă înainte de a se stabili în această localitate elveţiană cuplul regal a schimbat mai multe reşedinţe, în Italia, Elveţia şi Marea Britanie. De altfel, la Lausanne s-au născut primele trei fiice, Margareta (1949), Elena (1951) şi Irina (1953). Principesa Sofia s-a nascut la Atena, în 1957, iar principesa Maria la Copenhaga, în 1964.