Cel mai sănătos desert pentru inimă. Are un gust delicios, se prepară uşor şi vine cu multe beneficii pentru sănătate!

Vrei un desert uşor şi sănătos, nimic mai simplu. Noi venim în ajutorul tău şi îţi recomandăm prăjitura de morcov.
Alina Costache
15 mart. 2022, 18:15
Cel mai sănătos desert pentru inimă. Are un gust delicios, se prepară uşor şi vine cu multe beneficii pentru sănătate!

Cel mai sănătos desert pentru inimă. Cine s-ar fi gândit că tortul cu morcovi este unul dintre cele mai sănătoase prăjituri. Dar, în general, când vorbiți despre deserturi cremoase și dulci , nu există multe opțiuni care să includă o legumă și totuși acest desert are un gust uimitor.

Cel mai sănătos desert pentru inimă. Are un gust delicios, se prepară uşor şi vine cu multe beneficii pentru sănătate!

Ingrediente necesare:

1 ½ cană de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi
1 cană de zahăr pudră
1 lingurita guma xantan
1 cană + 1 lingură făină universală
1 cană + 1 lingură făină integrală
1 ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
1 ½ linguriță de scorțișoară
1 lingurita de ghimbir
1 ⅓ cană de ulei vegetal
¾ cană zahăr brun deschis
¾ cană zahăr alb
1 ½ linguriță extract de vanilie
4 ouă mari
10,5 uncii morcovi rasi
⅔ cana nuci tocate

Mod de preparare:

Aveți nevoie de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi și zahăr pudră. Apoi, asigurați-vă că luați niște Guma Xantan. Un ingredient de îngroșare fără gluten realizat prin fermentarea glucozei de catre bacteria Xanthomonas campestris. Mai aveți nevoie de făină integrală de grâu. De asemenea, veți avea nevoie de bicarbonat de sodiu, scorțișoară, zahăr și zahăr brun. Mai aveți nevoie de ulei vegetal sau de canola, precum și extract de vanilie și ouă. Și nu în ultimul rând, prăjitura cu morcovi nu ar fi completă fără morcovi și nuci tocate. Veți avea nevoie de 2-3 morcovi medii, potrivit healthdigest.com.

De obicei, când faci un tort, începi prin a amesteca aluatul de tort, dar în acest caz, va trebui să faci mai întâi glazura. Luați un castron și adăugați iaurt grecesc, zahăr pudră și gumă xantan. „Guma xantan ajută la îngroșarea puțin glazura, deoarece iaurtul grecesc este mult mai lichid decât glazura tradițională cu cremă de unt sau cremă de brânză”, spune Brookes. Bateți ingredientele împreună cu un tel electric până când sunt bine combinate. Apoi, bagă glazura în frigider pentru a se răci.

Odată ce ați terminat glazura, este timpul să treceți la prepararea blatului de tort. Luați două forme de tort și tapetați-le cu hârtie de copt, ceea ce ajută la prevenirea lipirii prăjiturii de tavă. Apoi, preîncălziți cuptorul la 350 F. Puneți într-un castron făina integrală de grâu, făina universală, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și ghimbirul. Se amestecă ingredientele împreună până se combină bine.

Citeşte şi: Desertul perfect! Rețeta de prăjitură din trei ingrediente care are puține calorii! Iată secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!
 

Scoateți un alt castron și adăugați ambele zaharuri, extractul de vanilie și uleiul. Se amestecă totul pentru a se combina, așa cum ați făcut la pasul anterior. Apoi, cerne amestecul de faina in vasul cu ingredientele umede. Adăugați morcovii și nucile și coaceți

Ultimele două lucruri pe care va trebui să le adăugați la aluat sunt morcovii și nucile. Ca o reamintire, morcovii trebuie rasi, iar nucile trebuie tocate. Morcovii rași se vor amesteca mai bine cu aluatul, în timp ce nucile mărunțite oferă crocantul perfect.

Acum, distribuiți uniform amestecul între cele două forme de prăjitură pregătite și introduceți-le la cuptor pentru 30-40 de minute. Puteți verifica starea de gătit introducând o scobitoare în centru și asigurându-vă că iese curată.

Lasam prajitura sa se raceasca si adaugam glazura

După ce scoateți prăjiturile din cuptor, lăsați-le în tavă pentru cel puțin 15 minute. Apoi, transferați-le pe un grătar pentru a se răci complet. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 2 ore.

Luați glazura de la frigider și puneți jumătate din amestec pe stratul de jos de tort. Asezati al doilea strat peste primul si puneti deasupra cu lingura restul de glazura înainte de a decora cu jumatati de nucă.

„Păstrați tortul acoperit în frigider. Puteți scoate felii individuale și lăsați-le să ajungă la [temperatura] camerei înainte de a-l mânca”, notează Brookes.

Citeşte şi: Cele mai bune dulciuri pentru creier. Nutriţionistul Lygia Alexandrescu spune ce trebuie să conţină deserturile preparate în casă ca să fie sănătoase
 

DailyBusiness
Inedit! Primești 200.000 de euro în cele mai grele vremuri, doar dacă depui dosarul cu actele necesare
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au aceste obiecte în mașină. Ce spune Codul Rutier de fapt
Capital.ro
Ungurii au fost pedepsiți. Comisia Europeană i-a dat lovitura finală Ungariei
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Miley Cyrus, dată în judecată. Ce riscă dacă pierde procesul
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Mașinile electrice depășesc numeric pe cele pe benzină în Norvegia, un pas semnificativ spre eliminarea combustibililor fosili
MediaFlux
RĂSTURNARE PRIVIND PROCESUL lui CEAUȘESCU! Se REIA de la 0
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!