Declaraţie oficială: Beyonce a făcut playback la ceremonia de învestire a lui Obama

Beyonce "nu a cântat live" imnul american la ceremonia de învestire a lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al SUA, care a avut loc luni, la Washington, în faţa a sute de mii de persoane, a declarat un oficial al evenimentului, citat de postul de televiziune CNN.
Romania TV
24 ian. 2013, 10:52
Declaraţie oficială: Beyonce a făcut playback la ceremonia de învestire a lui Obama

Beyonce a fost cea care a decis, duminică, să facă playback, pentru că a ajuns prea târziu ca să mai repete cu orchestra Marinei, a adăugat acest oficial, care a dorit să rămână anonim, informează AFP.

Celebra cântăreaţă nu s-a exprimat încă oficial privind acest subiect, care a stârnit vâlvă pe internet.

Surse citate de presa americană spun însă că aceasta ar fi extrem de dezamăgită de reacţiile stârnite de interpretarea sa. Beyonce nu crede că a făcut ceva greşit şi este de părere că aceste controverse au distrus frumuseţea a ceea ce trebuia să fie un moment unic.

Aceeaşi sursă a mai confirmat pentru USMagazine.com că Beyonce a folosit o înregistrare, dar a explicat că acest lucru este normal pentru un eveniment care a avut loc în aer liber şi a subliniat că artista a cântat live fragmente din imn.

„Nu a crezut că a făcut ceva rău. Pavarotti a făcut-o! Era ger afară şi, dacă greşea vreo notă, ar fi intrat în istorie”, a mai spus sursa.

„Toată lumea foloseşte înregistrări, chiar directorul muzical (al evenimentului, n.r.) a sfătuit-o”, a mai spus sursa, adăugând „A cântat, dar a folosit şi o înregistrare”.

Aretha Franklin, Jennifer Lopez şi Alicia Keys au sărit în apărarea colegei lor de breaslă. Franklin, în vârstă de 70 de ani, a declarat pentru postul de televiziune ABC că este normal să fi făcut playback, pentru că era ger afară, adăugând că artista a avut o prestaţie frumoasă.

Corpul Marinei americane a confirmat, marţi, că orchestra sa a făcut playback pe imnul care a putut fi auzit, luni, la ceremonia de învestire a lui Barack Obama, fără a putea preciza dacă şi Beyonce a făcut acelaşi lucru.

Orchestra Marinei americane s-a folosit de o înregistrare a piesei „Star Spangled Banner”, au explicat reprezentanţii acesteia într-un comunicat.

Pentru că orchestra nu a putut repeta cu Beyoncé, „s-a decis că o interpretare live nu era un risc care putea fi asumat la un eveniment atât de important”, se preciza în acelaşi comunicat.

În ceea ce priveşte prestaţia lui Beyonce, care a cântat alături de orchestră, în comunicat se spunea că „nimeni dintre muzicieni nu poate indica dacă ea a interpretat live sau a făcut playback”.

Un purtător de cuvânt al orchestrei, citat de New York Times, afirmase anterior că, cu câteva minute înainte ca artista să li se alăture, formaţia a fost informată că a fost realizată o înregistrare cu Beyonce cu o zi înainte şi că se va face playback în locul unei interpretări live.

„Nu ştim de ce”, a spus Kristin duBois. „Dar asta ni s-a spus să facem… Nu este pentru că Beyoncé nu ar şti să cânte. Şi ştim cu toţii că orchestra Marinei ştie să cânte”.

Pe Instagram a fost publicată o fotografie alb-negru, realizată duminică, ce o arată pe Beyoncé într-un studio de înregistrări, în compania a trei soldaţi. În plus, aceasta a fost văzută scoţându-şi casca din ureche în timp ce interpreta imnul american – semn că ar fi făcut playback.

Orchestra Marinei a acompaniat în direct aproape toate evenimentele prilejuite de învestirea lui Obama, însă de regulă îşi înregistrează repertoriul înainte, ca măsură de precauţie.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!