Cu banii de cazare pe o noapte la Predeal se pot petrece 7 zile la schi în Bulgaria

Amatorii de sporturi de iarnă, care nu vor să plece in destinaţii mai îndepărtate, cum ar fi Austria, Elveţia sau Franţa, pot opta pentru câteva zile de schi în România sau în Bulgaria. Preţurile pe cele două destinaţii sunt complet dezechilibrate, în avantajul bulgarilor. Cu o noapte de cazare în România se poate petrece 7 zile la schi în Bulgaria.
Nicu Stan
26 ian. 2013, 07:44
Cu banii de cazare pe o noapte la Predeal se pot petrece 7 zile la schi în Bulgaria

Oferte de schi România

De frică să nu rămână fără maşină, mulţi români renunţă Bulgaria, în ciuda pachetelor turistice ieftine pentru schi, şi se orientează undeva în ţară. Pot schia la Braşov, Tuşnad, Predeal sau Sinaia. „ Un pachet turistic la schi şi relaxare la Băile Tusnad, cu 5 nopţi de cazare la hotel de 3 stele începe de la 600 de lei de persoană. Turiştii vor avea mic dejun şi cină, au acces la SPA (piscina, sauna, jacuzzi)” a spus Andrada Crânguş, director de marketing la Transilvania Travel.

Cei care aleg Predealul, una dintre cele mai aglomerate staţiuni montane trebuie să dispună de ceva bani. „ În Predeal, hotel Predeal Comfort Suites, de 5 stele, cazarea porneşte de la 135 de euro de persoană pe noapte. Turistul beneficiază în preţ de mic dejun” a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Oana Şerban, specialist marketing Europa Travel. Există şi variante mai ieftine de cazare la Predeal. „Tot în Predeal, complex Eden de 3 stele, nopaptea de cazare costă 53 de lei de persoană” a mais spus Oana Şerban.

Europa Travel oferă pachete turistice pentru schi şi în Poiana Braşov. Aici, la hotel de 4 stele, Escalade, o noapte de cazare cu mic dejun inclus costă de 149 de lei de persoană.

Oferte în Bulgaria

Preţurile pentru petrecerea unei săptămâni la schi în Bulgaria variază între 90 şi 251 de euro. Cea mai ieftină variantă constă în cazarea la un hotel de 3 stele, iar turistul nu are asigurat decât mic dejun, în timp ce pentru pachetul cel mai scump turistul va fi cazat într-un hotel de 5 şi va beneficia de mic dejun. „În staţiunea Bansko, hotel Lina de 3 stele, preţul unui pachet turistic începe de la 90 de euro de persoană. Pachetul cuprinde 7 nopţi de cazare cu mic dejun” a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Ciprian Enea, reprezentant Besttourism Hypermarket.

Cei care aleg staţiunea Pamporovo vor plăti preţuri mai mari. Spre exemplu, un sejur cu 7 nopţi de cazare cu mic dejun, în hotel Orlovets de 5 stele preţul începe de la 251 de euro de persoană.

„Tot în staţiunea Bansko, la hotel Florimont Casino & Spa de 4 stele avem pachete turistice de la 169 de euro de persoană. Pachetul include 7 nopti cazare cu demipensiune” a amintit Ciprian Enea.

Avantajul mai este dat şi de serviciile oferite, aici intrând şi calitatea pârtiilor, precum şi cele hoteliere. Potrivit discuţiilor de forum-uri, iubitorii sporturilor de iarnă vor să schieze pe pârtii bune şi să nu fie deranjaţi de persoane care nu ar avea ce căuta într-un astfel de loc. „La Predeal stai jumătate de oră la telescaun, după care intri cu schiurile în oamenii ce sunt pe pârtie în adidaşi sau se dau cu punga. În plus, preţurile din România sunt mai mari şi decât în Austria” a spus un schior pe un forum.

Problema cu telescaunul poate fi întâlnită şi la bulgari, potrivit unora. „Staţiunea Bansko este comparabilă cu staţiunile din Austria. Pârtiile sunt exceptionale, cel puţin cele pentru începători, sunt accesibile, localurile sunt tradiţionale, majoritatea rustice. Singurul minus îl au cozile de la telegondolă şi ski pass” a spus un alt schior, fan Bulgaria.

Marele dezavantaj al bulgarilor sunt hoţii de maşini. Lumea se teme să meargă în Bulgaria cu maşina personală întrucât au şanse mari să rămână fără ea.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Mesajul astrelor pentru zodii, sâmbătă, 20 iulie 2024. Racul are de făcut alegeri dificile
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Viața acestor români se schimbă peste noapte. S-a dat cea mai așteptată lege
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'