Sigur nu știai asta! Ce beneficii uimitoare ascunde loboda! De ce este bine să o consumăm frecvent

Se spune despre lobodă că este mult prea ieftină pentru cât de multe beneficii are dacă este consumată frecvent. Planta este perfectă pentru cura de slăbire, dar și pentru prevenirea anumitor afecțiuni. Iată de ce boli ne scapă loboda.
Filip Stan
16 mart. 2022, 18:24
Sigur nu știai asta! Ce beneficii uimitoare ascunde loboda! De ce este bine să o consumăm frecvent

Loboda ajută la curățarea sângelui și la alimentarea organismului cu vitamine și minerale. Planta este o veritabilă sursă de vitamina C Frunzele de lobodă conțin de două ori mai multă vitamina C decât lămâia. Pe lângă aceasta, frunzele de lobodă mai conțin fier, calciu, magneziu, fosfor zinc, seleniu, dar și cantități semnificative de vitamina K.

Consumată în mod frecvent, loboda ajută la reglarea procesului de digestie și oferă cardiovasculară. Specialiștii susțin faptul că reduce riscul de accident e vasculare.

CITEȘTE ȘI: Băutura care te scapă de stres, reţeta-minune a unui reputat medic psihiatru. Are efecte imediate şi incontestabile. Calmează anxietatea şi previne depresia

Ajută la slăbit și la menținerea siluetei

Frunzele de lobodă nu conțin foarte multe calorii, iar din acest motiv se recomandă includerea lor în curele de slăbire. De asemenea, planta contribuie semnificativ la detoxifierea organismului. Consumul de lobodă are efecte diuretice și laxative. Mai mult decât atât, planta remineralizează, vitaminizează și energizează organismul.

Datorită pigmentului roșu se confirmă faptul că loboda este o plantă bogată în antioxidanți care ajută la regenerarea organismului și imunizarea acestuia în fața anumitor afecțiuni.

Infuzia de lobodă este indicată persoanelor care suferă de afecțiuni la nivelul plămânilor. Mai mult decât atât, aceasta este indicată și când ne confruntăm cu durerile de stomac.

De asemenea, consumul frecvent de lobodă previne constipația, contribuie semnificativ la regenerarea mucoasei gastrice în cazul ulcerului și previne dezvoltarea cancerului de colon. Pe lângă toate acestea, loboda are un rol benefic pentru rinichi, ajutând la eliminarea toxinelor, a excesului de săruri și apei. Loboda combate creșterea colesterolului. Ajută la ameliorarea acneei, astmului, tusei și alergiilor și încetinește procesul de îmbătrânire.

CITEȘTE ȘI: Ceai din frunze de viţă de vie. Reţeta care te ajută să slăbeşti şi îţi protejează sistemul circulator

Cum poți consuma loboda

Loboda are un gust ușor acid, însă, în combinație cu alte alimente, capătă o savoare special și proaspătă. Daca preferi să mănânci lobodă gătită, cea mai ușoară soluție este să o prepari sub formă de ciorbă, un fel de mâncare ușor și răcoritor pentru vară. De asemenea, poți combina loboda în diverse mâncăruri, împreună cu alte verdețuri, cum ar fi spanacul, urzicile, sfecla roșie sau păstârnacul. Poți consuma lobodă și sub formă de infuzie din frunzele uscate, pentru a curăța rinichii și vezica urinară.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă să profiți de lobodă și în stare crudă, în salate sau sucuri proaspete. O poți combina cu legumele tale preferate sau cu alte frunze verzi, dar și cu fructe, nuci, migdale sau brânzeturi, pentru puțină diversitate. Pentru preparare, loboda se spală sub jet puternic de apă rece, apoi se lasă la uscat într-o sită și se șterge cu un prosop uscat, dacă se dorește accelerarea procesului de uscare.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană: Decizie privind candidatura la prezidențiale după discuția cu Mark Rutte
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!