Această afecțiune constă în inflamația vezicii urinare, din cauza pătrunderii bacteriilor prin uretră, canalul prin care este eliminată urina.
Durerile în partea inferioară an spatelui, durerile de burtă, națiile de arsură la urinare, dar și nevoia frecventă sunt printre principalele semne ale acestei afecțiuni. Atunci când apar complicații, cistita provoacă febră, letargie, prezența sângelui în urină. Mai mult decât atât, poate produce chiar o infecte la nivelul rinichilor.
CITEȘTE ȘI: De ce este recomandat consumul de macrou! Cât de sănătos este pentru organism
Cu toate că această afecțiune se manifestă extrem de dureros și neplăcut, simptomele trec de la sine într-un interval de 4-9 zile, fără administrarea unui tratament medicamentos. În cazul în care manifestările se înrăutățesc sau persistă, specialiștii recomandă consultul unui medic specialist care ar putea prescrie, după caz, un tratament cu antibiotice. Administrarea de ibuprofen sau paracetamol ajută la atenuarea durerilor şi reduce febra.
De asemenea, anumite medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală și au în compoziţie potasiu şi citrat de sodiu reduc aciditatea urinei şi elimină disconfortul resimţit la urinare, dar este indicat să le adminsitrăm tot la recomandarea medicului.
CITEȘTE ȘI: De ce este recomandat consumul de macrou! Cât de sănătos este pentru organism
Răceala la burtă poate fi ameliorată și cu remedii naturiste. Bea jumătate de pahar cu apă în care ai dizolvat o linguriţă cu bicarbonat de sodiu, de 2-3 ori pe zi. Acest lucru va duce la scăderea acidităţii urinei.
Un alt remediu constă în creșterea cantității de lichide consumate, care ajută la diluarea urinei şi eliminarea infecţiei. Pentru a scăpa de durerea de burtă sau de spate, umple un recipient cu apă caldă și pune-l pe zona dureroasă.