Război în Ucraina, ziua 22. Bombardamente intense în Kiev, Mariupol transformat în ruine, urmează Odesa

Bombardamentele rusești au continuat în marile orașe ucrainene, iar sudul orașului Mariupol se transformă în ruine. O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU va avea loc, joi, pentru a aborda escaladarea crizei umanitare din Ucraina,
Filip Stan
17 mart. 2022, 08:17
Război în Ucraina, ziua 22. Bombardamente intense în Kiev, Mariupol transformat în ruine, urmează Odesa

Război în Ucraina, ziua 22. Cel puţin o persoană a fost ucisă şi trei rănite după ce rămăşiţele unei rachete doborâte au lovit o clădire rezidenţială din capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat serviciul de urgenţă al Ucrainei, potrivit BBC.
Clădirea a fost lovită joi dimineaţă la ora locală 5:02 AM (3:02 GMT) în districtul Darnytskyi al capitalei.

Oamenii au fost evacuaţi de la etajele unsprezece în sus, iar operaţiuni de salvare sunt efectuate pentru demontarea structurilor şi căutarea celor prinşi sub dărâmături, a informat SES.

Rușii au în vizor și Odesa, dar nu pot ataca până nu trec de Nikolaev. Senatul Statelor Unite a votat covârșitor pentru a-l declara pe Vladimir Putin criminal de război.

Volodimir Zelenski: Trupele sovietice nu au suferit astfel de pierderi în Afganistan. Rusia a devenit un stat terorist
Curtea Internațională de Justiție de la Haga cere Rusiei să oprească imediat războiul și a trimis o delegație în Ucraina, pentru a strânge dovezi despre crimele de război comise de ruși.

Pentru locuitorii din Kiev, a devenit o sinistră rutină să se trezească în bubuitul exploziilor. Zi după zi, rachetele ruseşti lovesc tot mai aproape de centrul capitalei. Până acum, spune Kievul, ruşii au lansat cel puţin 950 de rachete asupra oraşelor ucrainene.

Rusia, anunţul aşteptat de tot mapamondul. Războiul din Ucraina s-ar putea termina în curând
Război în Ucraina, ziua 22. Ministerul japonez al Apărării spune că a văzut 4 nave de război ruseşti, care ar putea duce trupe în Ucraina

Patru nave de război ruseşti au trecut, marţi şi miercuri, prin strâmtoarea Tsugaru din nord-estul Japoniei, transportând posibil trupe şi vehicule de luptă în Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul Apărării al Japoniei, potrivit CNN, citată de News.ro.

”Ministerul Apărării al Japoniei va continua să monitorizeze cu mare atenţie situaţia şi mişcările armatei ruse”, a spus ministerul pe contul său oficial de Twitter.

https://twitter.com/realestnewsever/status/1504331011072663552?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1504331011072663552%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fstirileprotv.ro%2Fstiri%2Finternational%2Frazboi-in-ucraina-ziua-22-bombardamentele-rusesti-terorizeaza-marile-orase-ucrainene-urmatoarea-tinta-ar-putea-fi-odesa.html

Război în Ucraina, ziua 22. SUA au înfiinţat un grup de lucru internaţional pentru a vâna şi a pune mâna pe bunurile oligarhilor ruşi

SUA au înfiinţat un grup de lucru internaţional pentru a vâna şi a pune mâna pe bunurile elitelor şi oligarhilor ruşi, transmite BBC. Din acest grup fac parte Australia, Marea Britanie, Canada, Japonia, Germania, Franţa, Italia şi Comisia Europeană, potrivit Departamentului de Trezorerie al SUA. Membrii grupului au primi o listă de 50 de persoane asupra cărora să-şi concentreze investigaţiile.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, şi procurorul general Merrick Garland, au avut miercuri prima întâlnire virtuală cu reprezentanţii tuturor ţărilor participante.

”Numai în ultimele trei săptămâni, informaţiile furnizate de forţele de ordine americane partenerilor străini au ajutat la reţinerea mai multor nave controlate de persoane şi entităţi sancţionate”, a spus Departamentul de Trezorerie al SUA, adăugând că navele confiscate valorează „sute de milioane de dolari”.

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, joi, pentru analiza crizei umanitare din Ucraina

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU va avea loc, joi, pentru a aborda escaladarea crizei umanitare din Ucraina, transmite BBC.  SUA, Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Norvegia şi Albania au cerut această întâlnire, relatează surse diplomatice, în urma creşterii bombardamentelor asupra zonelor civile în ultimele zile.

SUA, Marea Britanie şi Franţa sunt toţi membri permanenţi ai consiliului împreună cu Rusia şi China.

Rusia încă deţine preşedinţia Consiliului de Securitate pentru luna martie – ceea ce înseamnă că progresul în ceea ce priveşte unele rezoluţii a fost blocat.

Sunt, de asemenea, în desfăşurare discuţii pentru a oferi o ocazie preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky să vorbească la Adunarea Generală a ONU – care este formată din toate statele membre.

Război în Ucraina, ziua 22. O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU va avea loc, joi, pentru a aborda escaladarea crizei umanitare din Ucraina, transmite BBC.

SUA, Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Norvegia şi Albania au cerut această întâlnire, relatează surse diplomatice, în urma creşterii bombardamentelor asupra zonelor civile în ultimele zile.

SUA, Marea Britanie şi Franţa sunt toţi membri permanenţi ai consiliului împreună cu Rusia şi China.

Rusia încă deţine preşedinţia Consiliului de Securitate pentru luna martie – ceea ce înseamnă că progresul în ceea ce priveşte unele rezoluţii a fost blocat.

Sunt, de asemenea, în desfăşurare discuţii pentru a oferi o ocazie preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky să vorbească la Adunarea Generală a ONU – care este formată din toate statele membre.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!