Zelenski a făcut anunţul în Bundestag: „Acest război trebuie să se termine”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat, joi, Bundestagului german, la Berlin, potrivit BBC.
Alina Costache
17 mart. 2022, 12:26
Zelenski a făcut anunţul în Bundestag:

Zelenski a îndemnat Germania să adopte ”rolul de leadership pe care îl merită”, a făcut referire explicită la Holocaust, citând expresia ”Nu se va mai repeta niciodată”. De asemenea, Zelenski a criticat alegerea Germaniei de a continua relaţiile economice cu Rusia, argumentând că ”pacea este mai importantă decât veniturile” şi că statul german se ascunde în faţa unui ”zid” care nu îi permite să vadă dezastrul din Ucraina.

Vicepreședinta Bundestagului, Katrin Göring-Eckardt, l-a salutat pe Zelenski, iar parlamentarii germani au răspuns cu ovații, în picioare. „Războiul durează de ani de zile. Războiul creează o suferință a cărei amploare o putem doar ghici. Acest război trebuie să se termine”, a spus Goering-Eckardt.

Volodimir Zelenski vorbeşte despre „sfârşitul războiului” şi marea reconstrucţie în Ucraina
„Drag popor german. (…) Rusia bombardează orașele noastre și distrug totul. Mii de oameni, inclusiv copii, au fost uciși de ocupanți. Unele sancțiuni nu sunt suficiente pentru a opri războiul. Companiile rusești urmau să finanțeze războiul.
Cu fiecare bombă care cade asupra Ucrainei, Rusia este din ce în ce mai marginalizată la nivel internațional. De ce, dragi germani, s-a întâmplat asta?”, a afirmat președintele Ucrainei.
Zelenski a continuat: „Ucraina va fi în Uniunea Europeană. Ne este greu să trăim fără sprijinul lumii. Toată lumea ar trebui să ne ajute pentru ca după război să nu le fie rușine că nu au intervenit. Optzeci de ani după cel de-al Doilea Război Mondial. Ce valoare are responsabilitatea istorică?”. În finalul discursului, el a îndemnat Germania să dărâme noul zid ridicat în Europa împotriva libertăţii odată cu declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei.

„Dragă domnule cancelar (Olaf) Scholz, distrugeţi acest zid, daţi-i Germaniei rolul de lider pe care îl merită”.

El îndeamnă Germania să adopte ”rolul de leadership pe care îl merită” şi îi cere cancelarului Olaf Scholz să dărâme ”zidul” împotriva libertăţii ridicat de Rusia în Europa.

Zelenski critică, de asemenea, lipsa de măsuri luate de statele UE înainte de invazie, spunând parlamentarilor că sancţiunile au venit prea târziu. Potrivit CNN, şeful statului ucrainean a făcut referire explicită la Holocaust, citând expresia ”Nu se va mai repeta niciodată”.

”În fiecare an, politicienii spun nu se va mai repeta niciodată. Acum văd că aceste cuvinte sunt fără valoare. În Europa, un popor este distrus”, a mai spus el.

El a mulţumit Germaniei pentru ajutorul oferit, dar le-a spus parlamentarilor că sprijinul lor ”a venit prea târziu pentru a opri războiul”, transmite BBC.

”De ce nu se aplică regula «nu se va mai repeta niciodată»? Care este astăzi responsabilitatea istorică a Germaniei faţă de Ucraina?”, a întrebat Zelenski.

”Am putut vedea dorinţa dumneavoastră de a continua să faceţi afaceri cu Rusia, iar acum suntem în mijlocul războiului rece”, a continuat el.

Război în Ucraina. Teatrul din Mariupol, care adăpostea 1000 de civili, a fost bombardat. UPDATE: Buncărul a rezistat!
”Şi, din nou nu aţi reuşit să vedeţi acest aspect. Încă vă protejaţi în spatele unui zid care nu vă lasă să vedeţi prin ce trecem”, a mai subliniat el.

Liderul ucrainean a încheiat alocuţiunea cerând Germaniei să abordeze agresiunea rusă şi să impună sancţiuni mai dure Moscovei. ”Pacea este mai importantă decât veniturile”, a argumentat preşedintele ucrainean.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță ce zodii o duc bine până pe 10 august. Favoare deosebită pentru un nativ, vine o perioadă neașteptată
Capital.ro
A murit una din cele mai iubite actrițe. Vocea ei a încântat milioane de români
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție ȘOC. A făcut furori cu rochia îndrăzneață
DailyBusiness
România vizează aderarea la OCDE în 2026. Secretarul general al Guvernului: „Este cel mai important obiectiv de țară”
Adevarul
Locul din București în care o friptură de porc costă 14 lei, iar supa sub 8 lei. „E fragedă, gustoasă și sățioasă” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Ziua în care vin pensiile mărite. Cum vor arăta veniturile
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Acest român a comandat o salată, într-o tavernă din Thasos. A rămas cu gura căscată când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Se schimbă vremea în România. În ce județe din țară sunt așteptate averse torențiale și vijelii
Capital.ro
Proprietarii de apartamente au interzis. Cei care stau la bloc nu mai au voie. Se elimină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
IMANE KHELIF ÎNVINGE ÎN SFERTURILE DE FINALĂ ȘI ASIGURĂ O MEDALIE PENTRU ALGERIA LA JO 2024
MediaFlux
DONALD TRUMP, SPERIAT! RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE din SUA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?