Gabriela Firea, semnal de alarmă: „Sunt peste 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România”

Gabriela Firea trage un semnal de alarmă şi spune că în România sunt peste 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială. Ministrul Familiei a precizat că în PNRR sunt alocaţi 50 de milioane de euro pentru ca aceşti copii vulnerabili să ducă o viaţă mai bună.
Loredana Brumă
18 mart. 2022, 14:41
Gabriela Firea, semnal de alarmă:

Gabriela Firea s-a întâlnit vineri cu Jeroen Jutte, şeful de unitate pentru România şi Bulgaria în cadrul Direcţiei Generale Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune a Comisiei Europene, pentru a discuta despre cei 1,3 milioane de copii vulnerabili.

Gabriela Firea: Sunt peste 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România

Ministrul Familiei a declarat că 1 din 3 copii nu au acces la servicii medicale, merg cu greu la şcoală sau ar putea ajunge în orice clipă în grija statului.

Citeşte şi Gabriela Firea: „Peste 12.000 de copii au ambii părinţi departe de casă. Numărul celor cu un singur părinte plecat este de şase ori mai mare”

„Protejăm copiii aflați în situații de risc! Am discutat, astăzi, cu Jeroen Jutte, șeful de unitate pentru România și Bulgaria, în cadrul Direcției Generale Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune a Comisiei Europene, despre cei peste 1,3 milioane de copii afectați de sărăcie sau excluziune socială în România.

Garanția pentru Copii, instituită la nivel european, ne va ajuta să ajungem la acești copii, să știm de ei și de situațiile grele în care se află. Și mai important, îi vom putea ajuta! Banii vor veni țintit pentru acces la servicii medicale, sociale, educaționale și orice e nevoie pentru e preveni separarea copiilor de familie”, a declarat ministrul.

Firea a explicat că până acum autorităţile i-au ajutat pe aceşti copii vulnerabili mai mult prin tabere şi excursii, precizând că aceste activităţi nu ţin loc de masa zilnică sau de haine şi rechizite.

„Am explicat că, din păcate, autoritățile s-au gândit până acum să-i ajute pe acești copii mai mult prin tabere si excursii. Sunt în total dezacord! Sunt foarte bune și aceste activități, dar ele nu țin loc de masa zilnică, sănătoasă și caldă, nu țin loc de haine sau rechizite pentru a merge la școală, și sunt un suport social sau emoțional de moment, nu pe termen lung așa cum e nevoie.

Fondurile nerambursabile sunt la îndemâna noastră pentru sprijinirea copiilor care trăiesc în sărăcie. Este o prioritate pentru noi să atragem cât mai mulți bani din Fondul Social European+.

Avem 50 de milioane de euro prin Planul Național de Relansare și Reziliență pe care îi vom cheltui tot pentru a le oferi o viață mai bună acestor copii. La masă cu toți actorii din acest domeniu, punem la punct o lege prin care prevenim separarea copiilor de familia lor și înființăm 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili, cu ajutorul autorităților locale – primării și consilii județene.

În paralel, continuăm munca pentru a transforma toate centrele de plasament din România în case de tip familial – locuri mai prietenoase, mai sigure, mai aproape de sensul cuvântului acasă”, a mai spus ministrul Familiei.

La discuțiile cu delegația Comisiei Europene au participat Elena Tudor, președintele ANPDCA, Cristina Cuculas, secretarul general al ANPDCA, alături de colegii mei din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Citeşte şi Gabriela Firea, ministrul Familiei, spune: „Stop hărţuirii şi violenței la locul de muncă!”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...