Retragerea licenţei OTV va fi discutată în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor

Deputatul PPDD Liliana Mincă a anunţat că a solicitat convocarea de urgenţă a Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor pentru a discuta pe tema retragerii licenţei OTV. Solicitarea sa prevede ca la şedinţă urmând să fie invitaţi şi membrii CNA, care au luat decizia de a opri emisia postului patronat de Dan Diaconescu.
Romania TV
24 ian. 2013, 18:23
Retragerea licenţei OTV va fi discutată în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor

Retragerea licenţei de emisie a postului OTV a fost supusă atenţiei Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor. „În calitate de membru al Comisiei de Cultură, am înregistrat la Camera Deputaţilor, în atenţia preşedintelui Gigel Ştirbu, o adresă în care cer să fie convocată comisia, având în vedere că membrii CNA au fost audiaţi în vederea numirii în legislatura trecută, iar activitatea CNA a fost adusă la cunoştinţa comisiei în vechea ei componenţă. Am solicitat includerea pe ordinea de zi a primei şedinţe a comisiei invitarea CNA. Am considerat necesar ca membrii actualei comisii să fie informaţi cu privire la activitatea CNA, la reglementările în domeniu şi la proiectele viitoare”, a spus Liliana Mincă, într-o conferinţă de presă.

Ea a solicitat, de asemenea, să se includă pe ordinea de zi a primei şedinţe a Comisiei de cultură şi discutarea deciziei CNA privind retragerea licenţei OTV.

„Am fost sesizaţi printr-o petiţie semnată şi susţinută de românii din toată ţara cu privire la acţiunile CNA, luate în baza unor decizii catalogate ca subiective, arbitrare, discriminatorii şi abuzive. Eu consider că s-au făcut multe abuzuri”, a mai spus Mincă.

Patronul OTV, Dan Diaconescu, prezent la conferinţa de presă, a precizat că demersuri similare vor fi făcute de către parlamentarii PPDD şi la adresa Comisiei de cultură din Senat, el aşteptându-se ca la nivelul comsiilor reunite să se declanşeze o investigaţie privind „închiderea unei televiziuni în Uniunea Europeană”: „Ar trebui să-i invite pe cei 10 membri ai CNA să explice cum s-a ajuns la introducerea pe ordinea de zi a unui subiect nou, cum au acceptat ca doamna Georgescu să conducă şedinţa în calitare de preşedinte al CNA, deşi nu era numită oficial, şi cum s-au gândit să certe o televiziune pentru că nu mai dispune de conturile ei”

Diaconescu a mai spus că a sesizat şi europarlamentarii români referitor la închiderea OTV pentru a vedea care este poziţia lor şi a făcut referire la prevederile constituţionale actuale, potrivit cărora niciun fel de publicaţie nu poate fi suprimată.

Patronul OTV a susţinut că CNA a încălcat toate regulile prin luarea deciziei de suspendare a licenţei televiziunii, având în vedere că firma Ocram Televiziune SRL – care deţinea licenţa – nu-şi putea plăti amenzile aplicate de Consiliu, fiind în insolvenţă.

Diaconescu a mai spus că va fi un proces pe această temă la Curtea de Apel între OTV şi CNA, primul termen fiind fixat pentru data de 30 ianuarie.

Emisia OTV a fost întreruptă marţi, în jurul orei 18.40, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras, în şedinţa din aceeaşi zi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii care îl are ca asociat principal pe Dan Diaconescu.

CNA a retras, în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, cu unanimitate de voturi.

Licenţa OTV – un post aflat în lista televiziunilor „must carry”, pe care cabliştii l-au retransmis în mod obligatoriu în 2012 – a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.

OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă, şi nu a făcut la CNA dovada achitării lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
I-a ARUNCAT PISICILE de la balcon iubitei sale! Fanii, șocați: ”Mizerie umană ce ești!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Leon Panetta critică deficiențele de securitate în încercarea de asasinare a lui Donald Trump în Pennsylvania
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'