EXCLUSIV | Victor Ciutacu, dezvăluirea care schimbă tot: La mine în casă s-a vorbit rusă. Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc, nu în casă!

Pentru români, numele lui Victor Ciutacu este deja unul cunoscut. Jurnalistul este cunoscut pentru opiniile vehemente şi mereu a reuşit să atragă atenția asupra nedreptăţilor care s-au propagat în ţara noastră.
Mirabela Vasile
18 mart. 2022, 23:18
EXCLUSIV | Victor Ciutacu, dezvăluirea care schimbă tot: La mine în casă s-a vorbit rusă. Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc, nu în casă!

Victor Ciutacu, dezvăluirea care schimbă tot. Puţini ştiu însă că jurnalistul are rădăcini ucrainiene, iar limba română ar fi învăţat-o, după cum spune, din scara blocului.

Victor Ciutacu, dezvăluirea care schimbă tot: La mine în casă s-a vorbit rusă. Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc, nu în casă!

„Mama a ajuns studentă la Institutul Politehnic de la Harkov, unde s-a cunoscut, s-a împrietenit şi ulterior s-a şi căsătorit cu un tânăr student român, Vasile Ciutacu, din Comarnic.

Tata era de asemenea orfan de război. Tatăl lui, adică bunicul meu, murise în război. Copil sărac, cel mai mare dintr-o familie de trei fraţi şi ulterior două surori, care a făcut şcoala la Sinaia, crescut de bunica mea, mama lui, singură la vremea respectivă, dintr-o vacă. O vacă pe care o mulgea, făcea brânză şi făcea în fiecare zi sau de două ori pe săptămână naveta de la Comarnic la Sinaia pe jos, din vârful Comarnicului ca să vândă brânză la piaţă.

De la Sinaia la Comarnic sunt 14 kilometri, mai pune vreo 3-4 până în vârful Comarnicului. Femeia făcea dus-întors cam 40 de kilometri pe talpă, cu brânza la ea, cărând brânză.

Tata a intrat la facultate la Braşov, tot la Inginerie, la Politehnica din Braşov. Pe baza rezultatelor, student emitent fiind, comuniştii, la vremea respectivă, căutau copii săraci pe care să îi ridice.

Nu era vremea în care aduseseră toţi imbecilii în Partidul Comunist să îi facă dregători. L-au trimis la facultate în Uniunea Sovietică, unde a mai stat un an pregătitor, cum făceau şi studenţii străini la noi, în România, ca să înveţe limba.

A învăţat limba. Ulterior, a continuat acolo Facultatea de Inginierie. A stat în cămin coleg cu un chinez, un bulgar. Erau toate naţiile.

S-a împrietenit cu mama cu care ulterior s-a şi căsătorit. Au făcut-o pe sora mea la Harkov. Sora mea este născută la Harkov în 1959.

Tata a plecat. A fost o mare problemă şi o mare dramă de familie dacă se mai întoarce românul să le ia. Tata a plecat, că se terminase facultatea. A venit să-l repartizeze sau să-l legalizeze actele de căsătorie şi să se ducă să-şi ia fetele să le aducă în România, pe mama şi pe soră-mea. În ianuarie 1960, cu o brumă de zestre după el, un aparat de radio sovetic, au venit în România. S-au stabilit în România. Foarte interesat, soră-mea şi maică-mea, până când soră-mea a împlinit 14 ani, au fost cetăţeni sovietici. Sora mea a devenit cetăţean român când a trebuit să-şi facă buletinul, la 14 ani.

Eu sunt născut în România, eu şi cu tata. Sunt născut la Sinaia, acolo părinţii mei s-au stabilit şi de unde n-au plecat nici în ziua de azi. Am crescut cu limba rusă în casă. Limba rusă a fost limba mea maternă. Acum nu mai practic. La noi în casă s-a vorbit rusă, nu ucraineană. Ucraineana este mult diferită de rusă. Nu, aproape deloc. Când vorbeşte în rusă (Zelenski), o bună bucată înţeleg. Ucraineana seamănă mai mult cu poloneza. O poloneză cortită cu rusă.

Ei sunt foarte naţionalişti de felul lor. Pe vremea URSS, ucrainenii, spiţa ucraineană, ei pe stradă vorbeau limba lor, nu vorbeau rusă.

Altfel, toţi vorbitori de limbă rusă. Şcoala era în limba rusă, totul era în limba rusă.

Foarte ai dracului! Ştii cum era povestea aia la noi că dacă ceri o pâine în ungurime, nu îţi dau ungurii dacă nu le-o ceri în ungureşte. Cam aşa era pe la ucraineni prin zonele în care erau ei foarte naţionalişti.

Îi intrebai ceva în rusă şi îţi răspundeau în ucraineană. Un moment care pe mine mă bloca.

Nu mai ştiu rusă cum ştiam. Vorbeam curent. La mine în casă s-a vorbit rusă ani de zile. Eu am învăţat româna pe stradă, la bloc, nu în casă.

Mama este acum vorbitoare de limbă română. Vorba aia, stă din 1960 în România. E cam aceeaşi promoţie cu Marina Voica. Au venit cam în acelaşi timp din URSS în România.”, a declarat Victor Ciutacu, în exclusivitate, la România TV.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Românii au băgat la pușcărie Clanul Sportivilor, ucrainenii l-au adus la putere”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden, diagnosticat cu Covid, își întrerupe campania electorală
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'