Cât a ajuns să coste o Dacia 1300 în Germania. Mașina are un milion de kilometri la bord și face furori printre împătimiții de automobile

O Dacie 1300 portocalie fabricată în 1975, la uzina de la Mioveni, din Argeş, face furori pe un site de vânzări de mașini second hand din Germania.
Alina Costache
19 mart. 2022, 18:18
Cât a ajuns să coste o Dacia 1300 în Germania. Mașina are un milion de kilometri la bord și face furori printre împătimiții de automobile

Cât a ajuns să coste o Dacia 1300 în Germania. Mașina a fost creată la uzina Dacia în urmă cu 47 de ani, în aprilie 1975, este înregistrat ca vehicul istoric şi este vândut de către un dealer din oraşul german Halle, aflat la 42 de kilometri de Leipzig.

Cât a ajuns să coste o Dacia 1300 în Germania. Mașina are un milion de kilometri la bord și face furori printre împătimiții de automobile

Maşina este oferită la vânzare pentru 3.850 euro. Iar ce surprinde este kilometrajul foarte mare: automobilul are un milion de kilometri la bord.

Conform anunţului postat pe site-ul de vânzări auto mobile.de, maşina a avut doar un proprietar, are un motor pe benzină de 1.289 centimetri cubi şi 54 cai-putere. Automobilul are tapiţerie neagră şi huse pentru scaunele din faţă.

Dealerul auto care vinde Dacia 1300 clasificată drept vehicul istoric spune că vehiculul a avut un proprietar nefumător şi că a fost întreţinut foarte bine în cei 47 de ani în care a fost condus.

În total, pe site-ul mobile.de sunt oferite la vânzare de către proprietari din Germania cinci automobile Dacia 1300, fabricate între 1975 şi 1983 şi cu preţuri variind între 1.000 şi 12.490 euro.

În 1970 sunt lansate trei variante de echipare pentru modelul 1300: Standard, Lux, Lux Super 1301 (model destinat numai folosirii ca masina de serviciu a Partidului Comunist Român și Securității). Dacia 1301 Lux Super avea dotări ce nu se aflau pe modelele Standard și Lux cum ar fi: instalație radio din fabrică, scaune față supraînălțate, circuit de frână dublu, oglinzi retrovizoare exterioare, oglindă interioară cu poziție zi/noapte, parasolar pasager cu oglindă, torpedou iluminat, brichetă electrică, instalație spălare parbriz electrică, fiind disponibilă în culori închise, precum negru.

În 1973 începe producția modelelor Break, iar în 1975 este lansată autoutilitara Dacia 1302. Dacia 1302 se deosebea de 1300 numai prin suspensia spate și putea suporta o sarcină maximă de 500 kg. Între 1975-1985, au fost exportate 1500 de autoutilitare, cele mai multe ajungând în Argentina și 2500 autoutilitare în Columbia.

Modelul 1300 a fost înlocuit de modelul Dacia 1310 în 1979,[2] însă a rămas în producție până în 1984. În anul 1982 , a fost lansat un hibrid numit DACIA 1300 CU ELEMENTE 1310. Acesta a fost un model de tranziție, întrucât nu existau încă suficiente resurse și piese pentru a fabrica Dacia 1310.

Citește și: Dacia 1310 Break din 1991, vândută la preţ de maşină nouă. Argumentul germanului care vinde „bătrânica”. „Poate fi condusă fără probleme”
 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Stațiunea ideală vara pentru pensionari, de care puțini români au auzit. Are ape termale, oferă liniște, răcoare și peisaje superbe
Capital.ro
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Baba Neagră, desertul din Basarabia ce ar putea intra în patrimoniul UNESCO
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Proteste împotriva turismului excesiv la Barcelona: Mii de oameni cer limite stricte
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!