Scandal între Florin Cîţu şi Marius Budăi referitor la renegocierea PNRR pentru pensii. „Sper să nu fie un fake news. N-am minţit cu nimic!”

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat luni că speră să "nu fie un fake news" afirmaţiile lui Marius Budăi, ministrul Muncii, cu privire la o posibilă renegociere a PNRR în privinţa procentului pentru pensii. De cealaltă parte, Budăi a spus că nu a minţit "cu nimic" şi "dacă cineva a greşit şi a trecut acolo un procent asumat până în 2070, nu înseamnă că trebuie să păstrăm acest lucru".
Filip Stan
21 mart. 2022, 12:54
Scandal între Florin Cîţu şi Marius Budăi referitor la renegocierea PNRR pentru pensii.

Florin Cîţu a comentat declaraţiile făcute de Marius Budăi privind renegocierea PNRR, spunând că dacă promisiunile nu se vor concretiza, acest lucru înseamnă că ministrul Muncii îi amăgeşte pe români.

„Din ce ştiu eu, negocierile cu Comisia Europeană de până acum, toţi aceşti indicatori au fost puşi acolo având în vedere tot contextul şi faptul că luăm şi bani din împrumuturi, şi faptul că avem o datorie publică care evoluează într-o anumită dinamică. Eu nu am aceste informaţii, nu am văzut să fi fost o discuţie la nivel de Comisie Europeană”, a afirmat liderul PNL, Florin Cîţu, conform Adevărul.

Preşedintele PNL a afirmat că e bizar să spună asta Ministerul Muncii, pentru că coordonatorul PNRR este ministerul Investiţiilor, premierul este cel care decide şi ar trebui să fie şi ei incluşi în discuţie”.

„Repet, dacă Comisia Europeană spune, da domnule, România poate să renegocieze, ceea ce ar fi bizar, pentru că trebuie să o luăm de la zero cu toată procedura, dar e posibil să dea o derogare pentru România, special, nu ştiu, i-am convins cumva? Eu nu am auzit aşa ceva, sper să nu fie un fake news să ajungă să îi amăgească pe români. Până la urmă, dacă tot ceea ce spune ministrul Muncii nu se întâmplă, înseamnă că îi amăgeşte pe români şi este cea mai mare crimă, în aceste situaţii, să îi tot amăgeşti pe români că poţi să faci ceva şi să nu poţi să faci”, a mai precizat Cîţu.

Citeşte şi: PENSII 2022. Vești neașteptate pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu punctul de pensie

Scandal între Florin Cîţu şi Marius Budăi referitor la renegocierea PNRR. „Trebuie să ne permitem o nouă majorare a pensiilor”

Replica lui Marius Budăi nu a întârziat să apără după ce Florin Cîţu l-a acuzat că „îi amăgeşte pe români”.

„Nu ştiu. Nu prea înţeleg la ce se referă. Chiar am încercat şi noi chiar încercăm de la nivel de Guvern să discutăm acest aspect (renegocierea PNRR). Dacă cineva a greşit şi a trecut acolo un procent asumat până în 2070, nu înseamnă că trebuie să păstrăm acest lucru.

Nu dau nimănui nicio speranţă pe care să nu o putem îndeplini. Ceea ce comunic tot timpul este că atunci când vom avea o decizie luată în coaliţie de eventuale majorări o vom comunica public. N-am minţit cu nimic!”, a precizat Marius Budăi, la România TV.

Citeşte şi: Contribuţia la Pilonul II de pensii a fost majorată. Decizia de ultimă oră a Guvernului

Marius Budăi, despre o nouă creştere a pensiilor în 2022. Ăsta e rolul nostru la guvernare, însă într-adevăr nu e o situaţie confortantă”

„Nu cred că majorarea din ianuarie este nulă. Închipuiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă noi, PSD, am fi tras acea dungă roşie pentru programul social. Trebuie să reprezinte grija continuă a oricărui Guvern pentru îmbunătăţirea vieţii părinţilor şi bunicilor noştri, dar cu respect vă spun că voi comunica ceva după ce decizia va fi luată în coaliţia politică.

Trebuie să ne permitem o nouă majorare a pensiilor şi trebuie să facem ce putem noi, cât de puţin. Ăsta e rolul nostru la guvernare, însă într-adevăr nu e o situaţie confortantă pentru întreaga Europă, nu numai pentru România, pe o criză de securitate, un război la graniţele noastre, suprapusă această criză peste o criză financiară, suprapusă peste o criză din sănătate. Nu e o situaţie confortabilă, dar trebuie să reprezinte grija permanentă a oricărui Guvern”, a explicat ministrul Muncii.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'