Marcel Ciolacu cere Guvernului să clarifice situaţia TMK Artrom: Nu muncitorii români trebuie pedepsiţi, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiaţii lui Putin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut Guvernului să clarifice situația TMK Artrom, ai cărei 2.500 de angajați nu își pot primi salariile fiindcă conturile au fost blocate ca urmare a sancțiunilor impuse în contexul războiului din Ucraina.
Filip Stan
22 mart. 2022, 13:54
Marcel Ciolacu cere Guvernului să clarifice situaţia TMK Artrom: Nu muncitorii români trebuie pedepsiţi, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiaţii lui Putin

Până recent, din conducerea firmei făcea parte Dimitry Pumpyansky, om de afaceri rus aflat pe lista de sancţiuni impusă la nivelul UE.

Liderul PSD a spus că sancţiunile impuse Rusiei sunt necesare, atragând atenția asupra faptului că „tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie”. El atrage atenția, totuși, asupra situaţiei firmei TMK Artrom din Slatina.

„Dar nicio ţară europeană nu a sancţionat angajaţii companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu, cei 2.500 de angajaţi români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluţie! Oamenii nu sunt plătiţi, producţia stagnează şi toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare”, susţine Ciolacu.

Șeful PSD a precizat că şi alte situaţii similare pot fi rezolvate prin aprobarea unei ordonanţe de urgenţă.

„Solicit Guvernului să clarifice legal şi rapid situaţia firmei TMK Artrom din judeţul Olt. Repet! NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiţi, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiaţii lui Putin. Pentru România sunt importanţi românii şi locurile de muncă, precum şi funcţionarea în continuare a economiei româneşti! Mai mult, aprobarea unei Ordonanţe de urgenţă din partea Executivului pentru rezolvarea situaţiei de la TMK ar clarifica şi alte cazuri similare”, a transmis Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu contestă reducerea CAS şi lansează noi săgeţi la adresa PNL. „Nu cred că e sustenabilă. Înseamnă că au o lampă a lui Aladin”

Săptămâna trecută, Cartel Alfa a transmis că 2.500 de salariaţi de la TMK-Artrom Reşiţa şi Slatina – unul dintre cei mai mari producători industriali de ţevi din România şi din Europa – nu îşi pot primi salariile din cauza blocării conturilor în contextul sancţiunilor impuse Rusiei.

„Proprietarul Artrom nu mai este Dimitry Pumpyansky şi nici alţi cetăţeni ruşi, încă din data de 3 martie, când acesta a cesionat acţiunile unui grup de manageri ai TMK Steel (Cipru). În data de 10 martie 2022, când Dimitry Pumpyansky a fost nominalizat pe lista cu investitori ruşi împotriva cărora se îndreaptă măsurile adoptate de UE, transferul de proprietate era deja înregistrat la Registrul Comerţului din Cipru”, transmiteau sindicaliştii. TMK.

Artrom Slatina, firma producătoare de ţevi turnate din oţel fără sudură, care este, printre altele, furnizor unic de anumite componente necesare uzinei Dacia Mioveni, are 1.600 angajaţi. Alţi aproximativ 800 are şi TMK Reşiţa, combinatul de oţel care asigură materia primă pentru firma slătineană. Autorităţile din întreaga lume au impus sancţiuni Rusiei în con textul invaziei din UCraina. Măsurile vizează sute de persoane din Rusia, dar şi companii.

Citește și Posibila criză alimentară aduce contre între PSD şi PNL. Cîţu vrea exporturi: „Ce facem, începem un război comercial?” Ciolacu vrea restricţii: „Se vor limita aceste exporturi”

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Singura plajă din România unde găsești apă turcoaz ca-n Grecia. Te bucuri de nisip fin și eviți și aglomerația
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
Noi detalii șocante ies la iveală despre crima din Brăila. ULUITOR ce au descoperit polițiștii despre al doilea ADN
DailyBusiness
S-a anunțat lista românilor care vor primi 20.000 de euro GRATIS de la Guvern
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Conflict aberant la „Casa Iubirii”. Scandalul i-a înfuriat pe internauți
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Dovada clară că şi-a lăsat iubita şi s-a cuplat cu ispita! La Insula iubirii plângea după ea, dar a uitat-o instant
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Oponentul lui David Popovici, acuzat ca ar fi trișat! Cine îl acuză pe Pan Zhanle de dopaj: „Nu este posibil din punct de vedere uman”
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Explozie de gaze în Rusia: patru persoane decedate și 15 salvate într-un bloc din regiunea Sverdlovsk
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?