Război în Ucraina: Pregătiri pentru „ce e mai rău”. De ce trebuie să se teamă România

Forțele Navale Române au dispus intensificarea, în regim de urgență, a măsurilor de supraveghere a spațiului maritim al României după ce bombardamentele au ajuns la Odesa.
Filip Stan
22 mart. 2022, 15:52
Război în Ucraina: Pregătiri pentru

Război în Ucraina: BBC identifică patru motive pentru care cucerirea orașului de la Marea Azov e vitală pentru Rusia. Printre acestea, crearea unui coridor între Crimeea și Donbas și blocarea producției și exporturilor de oțel, cărbune și porumb.

Toate semnele indică o înrăutățire a situației, spre deosebire de ce spera negociatorul ucrainean. Luni dimineață, armata ucraineană a avertizat populația să se pregătească de ce e mai rău.

O evoluție care poate afecta România, atât din punct de vedere al valului de refugiați, cât și strategic, a avut loc ieri, când navele rusești din Marea Neagră au lansat un atac asupra Odesei.

Joe Biden anticipează cum va răspunde Rusia sancţiunilor impuse de SUA. „Putin este cu spatele la zid”

Forțele Navale Române au dispus intensificarea, în regim de urgență, a măsurilor de supraveghere a spațiului maritim al României. Anterior, Direcția hidrografică maritimă a emis vineri (!) o avertizare despre pericolul ca în zona de nord-vest a Mării Negre să existe mine. Un avertisment similar a fost emis și de către autoritățile din Bulgaria.

Un nou răspuns al Occidentului la distrugerile masive și pierderile de vieți omenești cauzate de războiul ordonat de Vladimir Putin este „în lucru”. Liderii NATO se întâlnesc „de urgență” abia joi, iar Uniunea Europeană, relatează Politico, are dificultăți în a decide ce alte sancțiuni ar putea și ar trebui aplicate Rusiei.

Război în Ucraina: Președintele SUA, Joe Biden, a declarat la o întâlnire cu oameni de afaceri că Vladimir Putin este „cu spatele la zid” în urma războiului pornit acum aproape o lună împotriva Ucrainei.

UE îi dă o nouă lovitură lui Vladimir Putin. Statele europene vor cumpăra la comun gaze şi GNL pentru iarna viitoare

Un Vladimir Putin tot mai „disperat” din cauza opoziției puternice a forțelor ucrainene, notează The New York Post, ar putea să anunțe, în opinia președintelui american, folosirea de arme chimice în Ucraina.

Președintele american i-a avertizat pe oamenii de afaceri cu privire la riscul sporit al unor atacuri cibernetice asupra companiilor lor și a confirmat că Rusia a folosit în weekend o armă hipersonică.

Un Vladimir Putin „încolțit”, atrage atenția The New York Times, ar putea duce însă și la folosirea unor arme nucleare tactice. Atât SUA cât și Rusia au astfel de arme, mai puțin distructive.

„Temerea este că dacă dl. Putin se simte încolțit, ar putea alege să detoneze una dintre armele sale nucleare mai mici – încălcând tabuul stabilit în urmă cu 76 de ani după Hiroshima și Nagasaki”, scrie publicația.

Pentru ucraineni însă, un Vladimir Putin „pus la zid” de rezistența arătată de armată și de populație ucrainene ar putea fi un semn bun. Dorindu-și, cu siguranță, acest lucru, negociatorul din partea Ucrainei Mihail Podoliak, a spus pentru BBC că Rusia ar putea evalua mai realist evoluția invaziei, ceea ce ar putea ajuta negocierile.

Într-adevăr, Rusia nu a avut un avans terestru însemnat în ultima perioadă, dar atacurile aeriene și asedierea orașului strategic Mariupol nu lasă mult loc pentru optimism.

Război în Ucraina: Unele orașe nici nu mai pot fi recunoscute, a spus președintele Volodimir Zelenski, așa că orice compromis care implică schimbări constituționale sau ale legislației menite să asigure securitatea Ucrainei nu poate fi acceptat de el, în calitate de președinte, ci trebuie decis prin un vot popular, în cadrul unui referendum, notează The Washington Post.

Publicația publică imagini din satelit care arată distrugerile masive din mai multe orașe și menționează că bombardarea mall-ului Retroville din Kiev, care a provocat una dintre cele mai mari distrugeri din capitala Ucrainei de la începutul războiului ordonat de Vladimir Putin până acum. În plus, a făcut să „crească îngrijorarea că frustrarea Rusiei cu privire la eșecul de a ocupa teritorii importante va duce la o amplificare a atacurilor”.

Rusia spune că a atacat mall-ul pentru că era folosit ca spațiu de depozitare pentru lansatoare de rachete și muniție, notează Reuters. Oricum, adaugă presa internațională, acesta a fost atacat după ce Ucraina a refuzat să predea orașul asediat Mariupol.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!