Rusia recunoaşte problemele din Ucraina: Operaţiunea militară specială „nu a reuşit încă”

Într-un interviu acordat marţi seară, CNN, Dmitri Peskov continuă să susţină că aşa-numita „operaţiune militară specială” se derulează conform planurilor, chiar dacă nu a reuşit "încă".
Filip Stan
22 mart. 2022, 21:23
Rusia recunoaşte problemele din Ucraina: Operaţiunea militară specială

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, afirmă că aşa-numita operaţiune militară specială declanşată de Rusia în Ucraina „nu a reuşit încă”, susţinând că aceasta este încă în curs şi că se desfăşoară „strict conform planului” stabilit. El susţine în continuare că armata rusă nu atacă ţinte civile în Ucraina, acuzând militarii ucraineni să folosesc civilii drept scut în lupte.

CTP lansează o ipoteză înfricoşătoare: „Ce face România, dacă Rusia atacă Moldova? Nu va putea interveni militar”

Într-un interviu acordat marţi seară, CNN, Dmitri Peskov continuă să susţină că aşa-numita „operaţiune militară specială” se derulează conform planurilor. Întrebat despre moralul scăzut al trupelor şi ce crede că a realizat Vladimir Putin prin războiul pe care el l-a declanşat în Ucraina, oficialul de la Kremlin a răspuns că operaţiunea din Ucraina se derulează conform planului,

„Nu încă, nu a reuşit încă şi vorbim de o operaţiune militară specială în curs şi care se desfăşoară strict conform planului anterior stabilit”, susţine Peskov. El a ţinut să precizeze că este vorba despre „o operaţiune serioasă cu un scop serios” şi că armata rusă nu atacă civili. „Militarii ruşi nu ating ţinte civile”, a ţinut să afirme Peskov. El susţine că militarii ucraineni „se acoperă sub scutul civililor”
Peskov mai susţine că Vladimir Putin nu e „supărat” pe ucraineni, ci doar pe acei ucraineni care vor să intre în NATO, pentru a aduce rachete nucleare pe teritoriul Rusiei.

Andrei Şevcenko povesteşte printre lacrimi cum a aflat de începerea războiului din Ucraina: „Nu mi-a venit să cred, eram în stare de şoc”

Întrebat dacă preşedintele Putin încearcă să sperie restul lumii menţionând opţiunea nucleară, oficialul de la Kremlin a răspuns: „Preşedintele Putin intenţionează să facă lumea să asculte şi să ne înţeleagă îngrijorările.  De câteva zeci de ani nimeni nu ne ascultă. (…) Avem un concept cu privire la securitatea naţională şi este public. Puteţi citi toate motivele pentru care armele nucleare pot fi folosite”.

Întrebat, de asemenea, despre folosirea armelor chimice sau biologice de către Rusia împotriva trupelor, civililor sau conducerii Ucrainei Peskov susţine că Rusia are „motive puternice” şi chiar dovezi că SUA au un program strict secret privind arme biologice pe teritoriul Ucrainei. Peskov a adăugat: „Nu mai avem astfel de arme”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după condamnarea lui Navalnîi: Nimeni nu se teme de el. Dacă o persoană este infractor, ea ar trebui să fie în închisoare. Este la fel cum se întâmplă în Statele Unite, şi în ţările europene

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmă că liderul opoziţiei din Rusia, Aleksei Navalnîi, condamnat marţi la nouă ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ”escrocherie” şi ”ultraj” vizând un magistrat, strângea bani prin fundaţia sa de la oameni obişnuiţi din Rusia şi a cheltuit o parte din ei în scopuri personale. „Nimeni nu se teme de el. Dacă o persoană este infractor, ea ar trebui să fie în închisoare. Este la fel cum se întâmplă în Statele Unite, şi în ţările europe”, a afirmat el.

Întrebat marţi seară, la CNN, de ce se teme Rusia de Aleksei Navalnîi sau de jurnalişti, Dmitri Peskov a răspuns că nimeni nu se teme de Navalnîi, dar că acesta este un infractor al cărui loc este după gratii.
„Navalnîi este un deţinut, a avut o primă sentinţă, acum are o a doua condamnare. Este o infracţiune pur economică: strângea bani prin fundaţia sa de la oameni obişnuiţi din Rusia şi a cheltuit o parte din aceşti bani în scopuri personale. Asta, în ţara noastră, înseamnă fraudă şi trebuia să fie pedepsit. Nimeni nu se teme de el. Dacă o persoană este infractor, ea ar trebui să fie în închisoare. Este la fel cum se întâmplă în Statele Unite şi în ţările europene”,  a afirmat Dmitri Peskov marţi seară la CNN.

În momentul în care i s-a atras atenţia de către realizatorul emisiunii asupra faptului că  unii dintre cei care l-au acuzat pe Navalnîi au afirmat, ulterior, că au fost forţaţi să dea acele declaraţii, Peskov nu a comentat.
Cel mai cunoscut opozant din Rusia, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat marţi la nouă ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ”escrocherie” şi ”ultraj al unui magistrat”, potrivit unor jurnalişti AFP prezenţi la audiere. El l-a acuzat pe Vladimir Putin, după anunţarea pedepsei că „se teme de adevăr”.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Președintele rus Vladimir Putin va vizita Azerbaidjanul pe 18 și 19 august
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...