Pensii 2022. Apare o nouă pensie! Ce este pensia paneuropeană şi cine o poate încasa. Se aplică de azi!

CE anunţă intrarea în vigoare a Produsului Paneuropean de Pensii Personale (PEPP). Care sunt beneficiile cetățenilor din România.
Filip Stan
23 mart. 2022, 13:49
Pensii 2022. Apare o nouă pensie! Ce este pensia paneuropeană şi cine o poate încasa. Se aplică de azi!

Pensii 2022. Cetățenii UE vor avea mai multe opțiuni când vor să economisească pentru pensia lor. Comisia Europeană a anunţat că de marţi începe să se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP), care a fost adoptat în 2019, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Se dă astfel undă verde unui sistem voluntar şi disponibil în întreaga UE, prin intermediul căruia cetăţenii vor putea să economisească pentru pensie.

Bilete de tratament pentru pensionari 2022. Câte locuri sunt în acest an

PEPP va oferi mai multe posibilități de alegere pentru cei care economisesc pentru pensie și vor beneficia de o mai mare concurență, de o transparență sporită și de flexibilitate în ceea ce privește opțiunile de produse.

Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piață unică reală pentru PEPP și de o distribuție transfrontalieră facilitată, care le va permite să pună în comun activele și să creeze economii de scară.

Regulamentul care se aplică începând din 22 martie a fost aprobat și de Guvernul României.

Documente-  Sistem de Pensii Personale Paneruropean  AICI:

Proiect_Lege_PEPP_si_Taxonomie_02072021

Document– Expunere de motive AICI:

EM_Lege_PEPP_si_Taxonomie_02072021

Acesta va putea fi oferit de o gamă largă de întreprinderi financiare din întreaga UE. PEPP, care este o parte esenţială a Planului de acţiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital, va fi disponibil în completarea sistemelor de pensii publice şi ocupaţionale, alături de sistemele de pensii private existente la nivel naţional.

Odată cu aplicarea acestui sistem, persoanele care economisesc pentru pensie vor avea mai multe posibilităţi de alegere şi vor beneficia de avantajele unei concurenţe sporite şi de o transparenţă şi o flexibilitate mai mari în ceea ce priveşte opţiunile de produse.

Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piaţă unică reală şi de o distribuţie transfrontalieră facilitată, care le va permite să pună în comun active şi să creeze economii de scară.

Marius Budăi, despre recalcularea pensiilor şi renegocierea PNRR: „Eu am discutat cu colegii din Casa Naţională de Pensii Publice şi am stabilit să continuăm acest proces”

În acelaşi timp, PEPP va contribui la canalizarea economiilor către pieţele de capital şi va aduce beneficii în materie de investiţii şi creştere economică în UE.

Cetățenii vor avea mai multe opțiuni de economisire a pensiei. Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale, oamenii vor avea mai multe opţiuni de a economisi pentru pensie şi se vor bucura de garanţii puternice în materie de protecţie a consumatorilor.

Venind în completarea pensiilor publice, PEPP răspunde nevoilor generaţiei mai tinere de astăzi şi le permite oamenilor să îşi planifice mai bine viitorul.

Începând de astăzi, înregistrându-se o singură dată, furnizorii de pensii personale sunt în măsură să furnizeze PEPP oriunde în UE.

Iar prin canalizarea economiilor către investiţii pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creşterii economice în UE, a declarat Mairead McGuinness, comisarul pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital.

Propunerea Comisiei din iunie 2017 privind PEPP face parte din Planul de acţiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital.

Pensii 2022. Vestea aşteptată de 5 milioane de români vine de la ministrul Muncii. Se întâmplă în acest an!

Regulamentul privind PEPP a fost convenit şi adoptat la 25 iulie 2019 cu scopul de a contribui la crearea unei pieţe interne a pensiilor personale, sporind posibilităţile furnizorilor de a oferi produse de pensii personale la nivel transfrontalier şi oferindu-le consumatorilor o alternativă competitivă de a economisi pentru pensie.

Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP) începe să se aplice de marţi, 22 martie, anunță Comisia Europeană.

Pensii 2022. În același timp, PEPP va contribui la canalizarea economiilor către piețele de capital și va fi benefic pentru investițiile și creșterea economică în UE.

Comisarul Mairead McGuinness, responsabil pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital, a declarat: „Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale (PEPP), oamenii vor avea mai multe opțiuni atunci când economisesc pentru pensia lor, beneficiind în același timp de o protecție solidă a consumatorilor.

Ca o completare a pensiilor publice, PEPP răspunde nevoilor tinerei generații de astăzi și le permite oamenilor să planifice mai bine și să facă provizii pentru viitor.

Începând de marţi, furnizorii de pensii personale pot oferi PEPP în întreaga UE cu o singură înregistrare. Iar prin canalizarea economiilor către investiții pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creșterii economice în UE.”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Sectorul din București unde vor fi amplasate căsuțe pentru pisicile fără stăpân. Anunțul care-i va bucura pe toți iubitorii de animale
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
O Balenă A Răsturnat o Barca în Largul Coastei New Hampshire; Pescarii Salvați de Adolescenți
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!