Alimentele care topesc grăsimea de pe burtă. O cercetare a putut să demonstreze că o dietă bogată în cereale integrale duce la scăderea grăsimii în exces din zona taliei.
Alimentele care topesc grăsimea de pe burtă. Sunt extrem de sănătoase și fac minuni cu silueta ta!
Persoanele implicate în studiu care au consumat şi cereale integrale, pe lângă carne slabă sau peşte, legume şi fructe, au pierdut mai multe kilograme în zona abdominală decât alt grup care a consumat cereale rafinate.
“O dietă bogată în cereale integrale, fie pâine, fie paste integrale, ajută organismul să utilizeze mai eficient glucoza, să scadă glicemia şi depozitele de grăsime. În schimb, alimentele rafinate (cum ar fi pâinea albă) cresc brusc glicemia, facilitând depozitarea grăsimii”, explică nutriţionistul Corina Zugravu.
Mai mult decât atât, oamenii care preferă să adopte o dietă bogată în grăsimi mononesaturate pierd mai uşor grăsimea abdominală. Astfel de alimente sunt: avocado, nucile, seminţele de dovleac şi de floarea- soarelui, măslinele, soia, ciocolata neagră, uleiul de măsline şi de rapiţă.
Exerciţiile fizice ţintite, precum clasicele abdomene, nu au niciun efect asupra grăsimii abdominale. Exerciţiile cardio sunt mult mai potrivite în acest sens. Joggingul, aerobicul sau plimbările în pas alert subţiază mai repede talia.
“În cazul în care nici dietele, nici exerciţiile fizice nu topesc colacul din jurul taliei, liposucţia poate fi o soluţie, însă, după această intervenţie, dacă nu este controlată, grăsimea tinde să se acumuleze în alte zone”, mai spune medicul nutriţionist.
Cerealele integrale sunt bogate în fibre, vitamine și minerale În fiecare porție de cereale integrale sunt prezente diverse vitamine, minerale, antioxidanți, grăsimi sănătoase, enzime vegetale și fibre.
Cerealele integrale te ajută să îți menții o greutate normala. Cerealele integrale au un aport ridicat de fibre și un indice glicemic mai mic decât variantele rafinate. Fibrele din cerealele integrale te vor ajuta să ai o digestie mai bună, să te saturi cu o cantitate mai mică de alimente și să îți menții nivelul de energie pe o perioadă mai lungă de timp.