Zelenski a răbufnit: „Ce face NATO? Este condusă de Rusia? Ce aşteaptă?”

Şeful statului ucrainean le-a cerut din nou occidentalilor 1% din avioanele şi tancurile NATO. ”Noi nu am cerut mai mult. Şi nu cerem mai mult. Dar au trecut 31 de zile de când aşteptăm!, a subliniat el.
Filip Stan
27 mart. 2022, 23:30
Zelenski a răbufnit:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care cere statelor membre NATO să trimită armament Ucrainei, cu care să înfrunte invazia rusă, pe care-l aşteaptă de ”31 de zile”, de la începutul războiului rus, critică dur Organizaţia Atlanticului de Nord, întrebându-se dacă nu cumva este condusă de Rusia, relatează AFP.

”Avem nevoie de armament suplimentar. Noi trebuie să protejăm nu doar Ucraina, ci şi alte ţări din Europa de Est, ameninţate de o invazie rusă. Am spus clar acest lucru, în discuţiile noastre cu omologii noştri americani în Polonia”, a dat el asigurări într-o înregistrare video publicată sâmbătă seara.

Vladimir Putin a făcut primele declaraţii după discursul dur al lui Joe Biden la adresa sa. Cui s-a adresat preşedintele rus
”Ce face NATO? Este condusă de Rusia? Ce aşteaptă?”, a criticat el. ”Care este preţul acestei securităţi? Este foarte specific. Sunt avioane pentru Ucraina. Sunt tancuri pentru statul nostru. este apărare antirachetă. Este armament antinavă. Este ceea ce au partenerii noştri. Este ceea ce este acoperit de praf în hangarele lor de stocare”, a declarat Zelenski.

 

Şeful statului ucrainean le-a cerut din nou occidentalilor 1% din avioanele şi tancurile NATO. ”Noi nu am cerut mai mult. Şi nu cerem mai mult. Dar au trecut 31 de zile de când aşteptăm!, a subliniat el.

”Trupele ruse distrug tot ceea ce face din noi o naţiune, însă ele vor da socoteală”, a avertizat el. Preşedintele ucrainean a cerut deja statelor membre NATO să furnizeze Ucrainei ”un ajutor fără restricţie”, pentru ca aceasta să poată face faţă armatei ruse, pe care Kievul o înfruntă în prezent ”în condiţii inegale”.

El a formulat această cerere într-un mesaj video adresat şefiior de stat şi de guverne NATO, reuniţi joi într-un summit extraordinar la Bruxelles.

El a acuzat atunci Moscova de faptul că foloseşte bombe cu fosfor în Ucraina. Rusia alimentează o periculoasă cursă a înarmării promovându-şi arsenalul nuclear, a denunţat sâmbătă Volodimir Zelenski, într-o intervenţie video la Forumul de la Doha, organizat de Qatar.

„Bombardamentele din Liov au fost un mesaj pentru Joe Biden”, spune primarul orașului. Rușii au bombardat în apropierea graniței cu Polonia
”Ei se laudă că pot distruge cu arme nucleare nu doar o anumită ţară, ci întreaga planetă”, a denunţat Zelenski.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză furios Moscova de faptul că seamănă o ură profundă în poporul ucrainean, prin baraje constante de artilerie şi bombardamente aeriene care reduc oraşe ucrainene la ruină, ucid civili sau îi obligă să fugă în adăposturi, să caute mâncare şi apă, relatează The Associated Press.
”Faceţi totul pentru ca poporul nostru să abandoneze limba rusă, pentru că limba rusă va fi asociată de-acum numai cu voi, cu exploziile şi cu crimele voastre”, denunţă într-o înregistrare video, difuzată în noaptea de sâmbătă spre duminică, şeful statului ucrainean.

Invazia rusă a Ucrainei s-a transformat într-un război de uzură, iar bilanţul morţilor creşte, în timp ce Moscova vrea să cucerească oraşe asediate.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!