EXCLUSIV George Simion afirmă că Băsescu şi-a înscenat problemele de sănătate: „Cred cu tărie că acum se distrează şi crede că iar i-a făcut pe români”

Noul preşedinte al AUR George Simion a fost invitatul lui Ioan Korpos la România TV, unde a vorbir despre probleme lui Traian Băsescu, atât cu justiţia cât şi de sănătate, dar şi de planurile partidului său pentru alegerile prezidenţiale din 2024.
Filip Stan
27 mart. 2022, 23:09
EXCLUSIV George Simion afirmă că Băsescu şi-a înscenat problemele de sănătate:

George SImion a explicat întâlnirea pe care a avut-o în 2014 cu Traian Băsescu, la sediul PMP, unde a mers cu o delegaţie de unionişti din Republica Moldova, şi a spus că între timp şi-a schimbat părerea despre fostul preşedinte, pe care îl acuză că şi-ar fi înscenat problemele de sănătate din ultimele zile, pentru a distrage atenţia de la sentinţa de colaborator al Securităţii primite din partea ÎCCJ.

„Aveam 18 ani in 2004, acum am 35, nu inseamna ca ne mai pacaleste o data, daca a facut-o prima data. Ce a patit? Eu nu pot sa joc rolul omului care are compasiune pentru Traian Baesescu. Ce i s-a intamplat, ii e rau pentru ca s-a aflat ca a fost un turnator nenorocit? De ce sa-l iertam noi pe Basescu, Iliescu? La Iliescu ce o sa facem, o sa-l plangem pentru ca a nenorocit tara si l-a omorat pe Ceausescu si bagat Romania in pseudodemocratia asta?

Ce a patit, a turnat si a castigat alegeri fraudulos. Nu trebuie sa mai avem mila pentru oamenii astia care au nenorocit Romania.

Traian Basescu si-a castigat capital politic pe ideea unionista si ce a facut, nimic, a dus-o direct in pom.

Eu i-am cunoscut si pe Dragnea, si pe Tariceanu, si pe Ponta. Am vazut zilele trecute ca ne unim cu PMP. Sub nicio forma, daca mai sunt oameni buni acolo, ca cred ca mai sunt, nu caratorul gentii lui Basescu, Eugen Tomac, sunt bineveniti in AUR.

Au trecut 6 ani de cand m-am intalnit cu Basescu si mi-am dat seama ca nu se poate face nicio schimbare cu actualele partide si am decis sa fac eu unul, care sa nu fie ca PMP.

Citeşte şi: George Simion, reales președintele AUR cu majoritate de voturi. Primele declarații

Asa a facut si Adrian Nastase, si-a tras un glont in gat ca sa scape de puscarie, a crezut ca ingroapa scandalul. Cine a facut statul asta esuat? Asta pe care il plangem noi acum! Imi asum rolul de a nu fi ipocrit si de a nu-l plange pe Basescu. L-am vazut pe domnul Rares Bogdan, ruj roz, cum il plangea si il lauda pe Basescu? Ce fac ei acolo in Parlamentul Europei, voteaza impotriva poporului. Cine a votat green deal, cine a votat oprirea extragerii de carbune?

Omul asta este un hot si un impostor. Statul e fragil si a fost pacalit de acest individ plesuv, care ne-a ras in fata atata timp. Cine e statul, nu presedintii si premierii pe care i-am avut? Nu Basescu, care timp de 10 ani a subordonat justitia si serviciile? Eu n-am fost la furat cu ei. Eu am facut scandal si cu Basescu, si cu Iliescu, si cu Popescu asta de la Energie, asta sunt eu, sunt asumat.

Basescu sa-si dea demisia de la Bruxelles. Ii e rau si nu poate sa semneze? Omul asta si-a batut joc 10 ani de noi, nu imi pierd timpul cu pmul asta, e o epava. Cine a vandut flota, eram pe locul 4 in lume la flota comerciala.

Am zis ca nu il cred pe acest individ care a mintit si a castigat alegerile prin minciuna. Cred cu toata taria ca acum sta si se distreaza si zice ca iar i-a facut pe romani. Ar trebui sa fie cercetate si alegerile din 2009. Imi cer scuze, dar nu pot fi ipocrit. Eu cred ca oamenii inteleg mai bine ce s-a intamplat in Romania in acesti 32 de ani. Eu sper ca ei inteleg cine a distrus Romania si ca nu trebuie sa avem mila de criminalii poporului roman.”, a spus George Simion.

George Simion: „AUR va duce în turul doi candidatul la preşedinţie şi vreau să avem primul preşedinte român patriot”

Preşedintele AUR a comentat şi imaginile de la ziua lui Ion Iliescu, atunci când SImion a pus lumânări în faţa casei unde se desfăşura petrecerea.

„A fost ultima data cand Ion Iliescu si-a serbat ziua de nastere in public. Eu cred ca in 2024 sau mai devreme, Romania va avea in sfarsit un presedinte care sa-si iubeasca tara.

Eu cred ca procurorii acestei tari trebuie sa solutioneze problema cum Iliescu nu a fost in stare sa-l inlature pe Ceausescu si a trebuit sa insceneze acea farsa in care si-au pierdut viata peste 1.000 de romani.”, crede George Simion.

Simion a anunţat şi planurile partidului AUR pentru alegerile prezidenţiale din 2024, în ziua în care acesta a fost votat de o majoritate covârşitoare de Congresul partidului ca unic preşedinte.

„Eu incerc sa promovez doamne si femei serioase in politica si modelul de femeie politica este Elena Udrea, creatia lui Basescu. Eu sunt de astazi presedintele AUR, singurul partid patriotic din Parlament. Avem multa treaba, vom duce un candidat in turul 2 si va fi o mare provocare sa si castigam turul 2, pentru a avea un presedinte roman adevarat.

Nu imi anunt eu candidatura, as fi facut-o la Congres, noi trebuie sa maximizam sansele candidatului. Eu am 35 de ani, nu stiu daca sunt eu persoana. Vom face o campanie, pana in luna mai se inscriu candidatii si dupa aia facem o campanie ca afara, sa vedem pe cine vor romanii. AUR va da presedintele Romaniei, un roman adevarat, un patriot.

Pana acum partidele au fost niste cuiburi de paraziti, au vrut la putere ca sa isi angajeze oamenii prin institutii.”, a declarat Simion.

În încheiere, George Simion a dezvăluit cu cine crede că se va lupta AUR în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2024.

„Kovesi va candida ca independent, sustinuta de USR. USR e la groapa de gunoi a politicii, alături de Elena Udrea.”, a spus preşedintele AUR.

Citeşte şi: Victor Ciutacu îi face praf pe susţinătorii lui Băsescu: „Ţine de resortul psihiatriei. Rugaţi-vă pentru el, sceleraţilor, dacă chiar vă pasă!”

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Descoperirea uluitoare făcută pe o plajă din Noua Zeelandă: ”Este uriaș”
Capital.ro
Amendă 7.000 de lei. Este ilegal dacă statul nu ți-a dat voie. Mii de români fac tot timpul asta
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Detalii terifiante despre un cuplu de la ”Insula Iubirii”, sezonul 8! Pozau în cuplul ideal, dar a bătut-o cu bestialitate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele imagini cu suspecții crimei din Vaslui. Un bărbat și concubina acestuia, surprinși de camerele de supraveghere în timp ce târăsc geamantanul în care a fost descoperit cadavrul unui bărbat
Capital.ro
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Cadavru descoperit într-un geamantan în localitatea Pungești, Vaslui
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'