Încă de pe vremea lui Socrate şi până în zilele noastre mulţi filozofi au oferit sfaturi despre cum să fim fericiţi dar abia acum începem să ne apropiem de informaţii concrete ce reies din cercetări făcute în detaliu asupra oamenilor fericiţi şi nefericiţi. Deşi specialiştii acestor studii reîntăresc vorbele din bătrâni („Fă ceea ce iubeşti”, „Fii sincer cu tine însuţi”, etc) ca şi cale spre fericire, ei au adăugat câteva concluzii noi, proaspete aducătoare de fericire celor ce le urmează.
Iată câteva sfaturi ai experţilor lumii cu privire la ce au în comun oamenii fericiţi şi de ce se merită să devii unul dintre ei.
1. Oamenii fericiţi îşi găsesc acea menire de aur specifică doar lor
Încearcă să îţi zugrăveşti fericirea. Ce vezi? Un suflet liniştit care stă într-un câmp plin de margarete înflorite, cu soarele strălucind pe cer, apreciind momentul? Desigur că această componentă pasiva a fericirii umane face parte din întregul peisaj de viaţă al oamenilor fericiţi. Dar cercetătorii au dovedit că adevărata stare de bine dată de descoperirea sinelui adevărat este cu mult mai importantă. De fapt, este vorba de a tinde spre excelenţă dar doar bazându-te pe ceea ce tu ai unic, pe potenţialul tău natural cu care eşti înzestrat de la naştere.
Pe vremea lui Aristotel, grecii credeau cu tărie că fiecare copil a fost binecuvântat la naştere cu un har special care îi îmbogăţeşte în forma cea mai înaltă misiunea sa prin viaţă. Efortul de a-ţi găsi şi recunoaşte acest har unic pe care îl ai din naştere se realizează prin „dezvoltare personală” şi s-a dezvoltat în jurul său o adevărată industrie. De fapt, este vorba de acest concept existent încă din antichitate care include a găsi noi provocări care îţi împlinesc sensul şi scopul vieţii tale, dar aliniate cu ceea ce ai tu unic.
Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro