Motivul pentru care pizza e împachetată într-o cutie pătrată. Rar întâlnești persoane care să nu adore pizza. Cu pui, ton, sau chiar cu brânză, acest preparat a existat dintotdeauna în preferințele oamenilor de pe întreg globul.
Motivul pentru care pizza e împachetată într-o cutie pătrată, deși ea e rotundă. Secretul a ieșit acum la iveală!
Când decidem să luăm de la pachet, vedem că pizza, cu blatul ei perfect rotund, este mereu ambalată în cutii care sunt pătrate. Motivul? Răspunsul este cât se poate de simplu. Se pare că totul pornește de la afacerea producătorilor de carton. Astfel, eficiența este mult mai mare atunci când cutiile au forma pătrată și nu rotundă. Se consumă mult mai puțin material și vei avea și mai puține resturi de aruncat.
Totodată forma pătrată e mult mai ușor de depozitat ceea ce e un mare plus pentru producătorii acestei industrii.
Pizza este un fel de mâncare cu originea în Napoli, Italia. Este o pâine plată, de obicei rotundă, acoperită cu sos de roșii și brânză, plus alte topping-uri opționale, preparată la cuptor.
Pissa este un termen latin, apărut în secolul IX, care înseamnă „pâine plată”. Începând cu secolul XIV a căpătat sensul de „pâine plată acoperită cu brânză” în limba italiană. Un om care se pricepe la prepararea pizzei se numește „pizzaiolo”, iar un restaurant care servește pizza se numește „pizzerie” (it. pizzeria). De la multe pizzerii se poate comanda și la domiciliu, prin telefon sau internet. Pizza se găsește, de asemenea, în supermarket-uri, sub formă congelată.
Termenul de „pizza” a fost menționat pentru prima oară într-un text latin datat din 997, descoperit într-un orăsel italian din sud, lângă Napoli. Conform acestuia, un lucrător de fermă trebuia să îi dea episcopului orașului ‘duodecim pizze’ (douăzeci de pizze) cu ocazia Crăciunului și Paștelui. Termenul propriu-zis poate proveni dintr-o multitudine de cuvinte: din cuvântul grec „pikte” (însemnând „cocă frământată”), care în latină a devenit „picta” și ulterior „pitta”; din termenul în latină „pinsa” (însemnând „a bate”), putându-se referi la procesul de aplatizare a aluatului); din cuvântul în latină „picea”, care poate să se refere la faptul că aceasta se înnegrește în cuptor; sau din termenul italian „pizzicare” (însemnând „a trage”), referindu-se la faptul că pizza este trasă afară din cuptor.