Poziţie surprinzătoare a Rusiei, după negocieri. A anunţat că nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

Şeful delegației ruse la negocierile cu Ucraina a spus că Kievul trebuie să renunțe la dorința de a reintra în posesia Crimeei și Donbasului prin mijloace militare, dar a afirmat în acelaşi timp că nu se opune aderării ţării la UE.
Daniel Spătaru
29 mart. 2022, 18:40
Poziţie surprinzătoare a Rusiei, după negocieri. A anunţat că nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

Șeful delegației ruse la runda de negocieri de marţi, de la Istanbul, Vladimir Medinski, consilier al lui Vladimir Putin, a spus răspicat după discuţii: „La rândul său, Federația Rusă nu se opune dorinței Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană”.

El a mai menționat că propunerile Ucrainei privind garanțiile de securitate nu se aplică Crimeei și Donbasului. Cu toate acestea, Rusia este convinsă că Ucraina trebuie să renunțe la dorința de a reintra în posesia acestor teritorii prin mijloace militare.

Anterior, diplomatul Oleksandr Chaly, care conduce grupul juridic din delegația ucraineană la rundele de negocieri cu Federația Rusă, a declarat şi el că Tratatul de Asigurare a Securității nu va obiecta cu privire la posibilitatea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. „Este una dintre pozițiile noastre cele mai fundamentale – nimic din viitorul tratat nu va nega dreptul Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană, iar în al doilea rând, țările garante s-au angajat să promoveze aceste procese”, a spus el.

Citeşte şi Ce avere are Volodimir Zelenski. Ce proprietăţi deţine preşedintele Ucrainei în Crimeea şi ce afaceri desfăşoară în Rusia

Ucraina vrea ca SUA, Regatul Unit, Turcia, Franţa şi Germania să fie garanţi ai unui posibil acord de pace cu Rusia, spune şi un consilier al lui Volodimir Zelelenski. „Tratat cu garanţii de securitate cu un analog ameliorat al articolului 5 al NATO. Statele garante (SUA, Regatul Unit, Turcia, Franţa, Germania etc.) implicate legal şi activ în protejarea Ucrainei de orice agresiune„, a postat pe Twitter Mihailo Podoliak.

Acest acord ar putea fi implementat cu un referendum în Ucraina şi în urma votului parlamentelor din statele garante propuse, a sugerat el. Kievul a propus extinderea pentru o perioadă de 15 ani a negocierilor asupra statutului Peninsulei Crimeea anexate de Rusia, a adăugat consilierul preşedintelui Ucrainei. „De asemenea, s-a propus să nu se rezolve chestiunea Crimeei prin mijloace militare în nicip situaţie. Numai prin eforturi politice şi diplomatice„, a mai postat pe Twitter Mihailo Podoliak.

Citeşte şi Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, declaraţii bombă după două săptămâni de tăcere. Când şi cum se încheie războiul din Ucraina

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Super-alimentele recomandate copiilor mai mari de doi ani. Sunt necesare pentru o creștere sănătoasă
Capital.ro
Testele pe care NU AI VOIE să le refuzi. Legea care se aplică în toată ROMÂNIA
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Toate glumele și meme-urile despre „Planul Simion”. Galerie foto
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Este strict interzis pentru PROPRIETARII de case sau clădiri din România. NU AI dreptul să ignori vecinii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!