Rusia îşi lansează propria găină pe care o va numi „Smena 9”. Ministerul Agriculturii și Ministerul Transporturilor de la Moscova au anunțat că vor fi implementate noi măsuri pentru importul de ouă de incubație în Rusia, grav afectat de sancţiunile pe care UE le-a impus Rusiei. Ministrul Agriculturii Dmitri Patrușev a anunţat că „sarcina principală a fost prevenirea scăderii ofertei de ouă pentru incubație”.
„Lucrăm, împreună cu Ministerul Transporturilor, la rute logistice alternative”, a precizat Dmitri Patrușev.
Ministrul rus al Agriculturii a precizat, totodată, că Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Rusiei încearcă să identifice acele țări din care să poată importa „produse pentru reproducție”. Patrușev a anunțat, totodată, că „am elaborat, împreună cu Ministerul Educației și Științei, și propuneri pentru lansarea promptă a găinilor autohtone de carne ‘Smena 9’”.
El a precizat, totodată, că autoritățile și companiile rusești caută înlocuitori pentru furnizorii străini de ambalaje alimentare, mai cu seamă pentru produsele lactate și alimente pentru copii.
„În ceea ce privește produsele lactate și alimentele pentru copii, aș dori să remarc următoarele: pentru a menține stabilitatea pe acest segment, împreună cu mediul de afaceri și Ministerul Industriei și Comerțului, căutăm oportunități de înlocuire a furnizorilor străini de ambalaje”, a precizat Dmitri Patrușev potrivit Interfax.
Sancțiunile impuse de Occident Rusiei și exodul companiilor străine au determinat scumpirea unor produse alimentare în Rusia. În cazul altor produse, au fost probleme cu aprovizionarea. În cursul lunii martie, autoritățile de la Kremlin şi-au asigurat cetăţenii că nu este cazul să îşi facă stocuri de zahăr și hrișcă, precizând că există suficient pentru toată lumea.
„La fel ca în 2020, vreau să îi asigur pe oameni: suntem pe deplin autonomi atât în ceea ce privește zahărul, cât și hrișca”, a spus vicepremierul Viktoria Abramcenko, subliniind că „nu există niciun motiv să vă panicaţi şi să cumpăraţi aceste produse alimentare. Sunt suficiente pentru toată lumea. Cumpăratul din panică doar destabilizează rețeaua de producție”.
Citeste si Cât de mult s-a scumpit viaţa în Rusia. Cât a ajuns să coste kilogramul de zahăr