Prognoza meteo 31 martie. Lapoviţă şi ninsori la munte. Vreme caldă şi ploi în restul ţării

Vremea va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, deşi valorile termice diurne vor fi în scãdere în cea mai mare parte a ţãrii.
Alina Andrei
30 mart. 2022, 17:40
Prognoza meteo 31 martie. Lapoviţă şi ninsori la munte. Vreme caldă şi ploi în restul ţării

Prognoza meteo 31 martie. La noapte, cerul va avea înnorãri temporare în regiunile estice şi sud-estice şi va fi mai mult noros în restul teritoriului, unde pe alocuri va ploua slab. Pe crestele montane, trecãtor, vor fi posibile şi ninsori sau lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona înaltã de munte şi pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între 2 şi 11 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali spre -1 grad.
BUCURESTI. Cerul va fi variabil în prima parte a nopţii, apoi se va înnora. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 7…10 grade.

Prognoza meteo 31 martie JOI

Vremea va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, deşi valorile termice diurne vor fi în scãdere în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri temporare în regiunile estice şi sudice şi persistente în restul teritoriului. Va ploua mai ales sub formã de aversã, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, pe arii relativ extinse în Oltenia, local în Moldova, pe spaţii mici în Muntenia şi izolat posibil în Dobrogea. Pe crestele montane, trecãtor, vor fi şi ninsori şi lapoviţã. Pe alocuri, în special în vest, în nord-vest şi la munte, se vor acumula cantitãţi de apã de peste 20…30 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri mai ales noaptea, la munte, în special pe creste, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 85…95 km/h, iar local şi în celelalte zone, cu precãdere în Dobrogea, unde rafalele vor fi, în general, de 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bãrãgan, iar cele minime, în general, între 4 şi 13 grade, potrivit ANM.

BUCURESTI. Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date, deşi cele diurne vor scãdea faţã de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafalã de pânã la 35 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Citeşte şi: Alertă de praf saharian în România. Joi şi vineri va atinge concentraţii ridicate în mare parte din ţară

Prognoza meteo 31 martie VINERI

Vremea va fi în general instabilã. Temporar vor fi înnorãri accentuate, averse şi descãrcãri electrice, pe arii extinse în regiunile vestice, nordice şi centrale, la deal, la munte şi local în restul teritoriului. Pe crestele montane vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Pe alocuri ploile vor avea caracter torenţial şi se vor acumula cantitãţi importante de apã, în special în vest, nord-vest şi în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare mai ales în a doua parte a zilei, în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze mai mari pe crestele montane şi în sud-est, unde rafalele vor depãşi 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade.
BUCURESTI. Vremea va fi deosebit de caldã, dar din orele dupã-amiezii va deveni în general instabilã, cu înnorãri temporare, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri în a doua parte a zilei, când la rafalã se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade.

Citeşte şi: Vești bune pentru românii care locuiesc la bloc. De la 1 aprilie se vor da bani de la stat pentru aceste activități!

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va rãci accentuat în regiunile din vest, centru şi nord, unde cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar la sfârşitul nopţii pe alocuri ploile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare. În restul ţãrii, valorile termice, deşi în scãdere, se vor situa în general peste cele normale ale datei, însã din orele amiezii instabilitatea atmosfericã se va accentua şi se va manifesta prin înnorãri, averse ce pot avea şi caracter torenţial, local însoţite de descãrcãri electrice. În zona montanã, ziua vor fi precipitaţii mixte, însã noaptea treptat vor predomina ninsorile. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate -prin cumulare în vest şi la munte, dar posibil şi în intervale scurte de timp în restul teritoriului. Vântul va avea intensificãri la munte, unde la sfârşitul intervalului va fi viscol, dar local şi în celelalte zone, izolat asociate fenomenelor de instabilitate atmosfericã. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade în nord-nord-vest şi 22…24 de grade în sud-est; minimele termice vor fi cuprinse în general între 0 şi 9 grade.
BUCURESTI. Valorile termice, deşi în scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior, se vor menţine peste cele normale la început de aprilie, însã vremea va fi în general instabilã. Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 5…6 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice vor continua sã scadã, vremea devenind deosebit de rece în majoritatea zonelor, dar cu precãdere în jumãtatea de nord-vest a ţãrii. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -6 şi 5 grade. În vestul, centrul şi nordul teritoriului, în special ziua, vor fi înnorãri şi precipitaţii mixte, iar la munte ninsori. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe alocuri ploi, cu probabilitate mai ridicatã în sud-est. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii, dar în special în regiunile sudice şi la munte.
BUCURESTI. Valorile termice vor scãdea accentuat şi vor caracteriza o vreme mult mai rece decât ar fi normal la începutul lunii aprilie; astfel, temperatura maximã va fi de 12…14 grade, iar cea minimã de 1…2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei vor fi condiţii de ploaie slabã. Vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari în prima parte a intervalului.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Premiul Marcel Ciolacu despre deficitul bugetar și necesitatea investițiilor
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!