Războiul din Ucraina se termină în câteva zile? Ce spune ministrul de Externe de la Kiev

Dmitro Kuleba a lansat un apel către NATO să "arate voinţă politică" şi să furnizeze echipamente militare şi muniţie Ucrainei.
Filip Stan
01 apr. 2022, 11:09
Războiul din Ucraina se termină în câteva zile? Ce spune ministrul de Externe de la Kiev

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a apreciat joi că nu există motive pentru a crede că războiul pornit de Rusia împotriva ţării sale se va încheia în câteva zile, informează vineri thenews.pl.

Kuleba a făcut acest comentariu într-un interviu acordat postului polonez de ştiri TVN24.

El a declarat că, în calitate de diplomat, ‘crede în negocieri” şi a remarcat că la recenta rundă de discuţii de la Istanbul s-a constatat „o schimbare clară de ton” din partea delegaţiei ruse.

EXCLUSIV Cum ar fi acţionat Traian Băsescu la invazia Rusiei, dacă mai era preşedinte: „Aş fi cerut să trimitem armament ucrainenilor. România trebuie să se apere în Ucraina”
În acelaşi timp, ministrul de externe ucrainean a spus că, deşi Rusia ”şi-a retras unele unităţi şi echipamente din nordul Ucrainei”, mai multe oraşe ucrainene continuă să fie bombardate, iar ”ruşii declară deschis că plănuiesc o ofensivă pe scară largă în regiunea Donbas”.

Dmitro Kuleba a lansat un apel către NATO să ”arate voinţă politică” şi să furnizeze echipamente militare şi muniţie Ucrainei.

El a reafirmat că Ucraina ar fi dispusă să ia în considerare un statut neutru cu condiţia existenţei unor ”garanţii şi mecanisme de securitate reale” din partea unui număr suficient de ţări. Acest statut de neutralitate ar însemna că Ucraina nu ar adera la NATO, dar ţara rămâne decisă să devină membră a Uniunii Europene.

Primul incident la casa lui Traian Băsescu după ce SPP l-a lăsat fără pază: „Petrov, achită-ţi datoriile!”
De asemenea, Kuleba a menţionat că preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz vor putea avea în continuare convorbiri cu preşedintele rus Vladimir Putin „pentru a încerca să pună capăt războiului şi suferinţei”.

”Totuşi, niciun acord nu poate fi convenit în numele Ucrainei şi pe la spatele ei”, a subliniat şeful diplomaţiei de la Kiev.

Rusia îşi numeşte agresiunea lansată pe 24 februarie împotriva Ucrainei drept ”operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea” ţării vecine.

Rusia ”încearcă să concentreze” sistemele de rachete în Belarus pentru a lansa atacuri sau pentru a fi folosite ca ”instrument de şantaj şi intimidare” împotriva Ucrainei – ministrul adjunct al Apărării din Ucraina

Rusia ”încearcă să concentreze” sistemele de rachete în sud-estul Belarusului pentru a lansa atacuri sau pentru a fi folosite ca ”instrument de şantaj şi intimidare” împotriva Ucrainei. Armata rusă nu renunţă la planurile de a cuceri regiunile Doneţk şi Lugansk, invadează regiunea Harkov şi încearcă să regrupeze trupele, a declarat Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, joi seara, conform CNN.
Declaraţia oficialului ucrainean vine în urma afirmaţiilor recente ale Rusiei, care a anunţat că va recurge la detensionare în jurul Kievului şi al oraşului Cernihiv (nordul ţării).

”Inamicul nu renunţă la planurile sale de a cuceri complet regiunile Doneţk şi Lugansk. De asemenea, invadează regiunea Harkov şi încearcă să-şi întărească poziţia, să regrupeze trupele”, a afirmat Maliar.

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma care conține o cantitate foarte mare de vitamina A și protejează vederea. Este delicioasă și are multe beneficii pentru sănătate
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Imaginea cu fiica sa i-a rupt inima: Este o durere pe care nu o pot descrie în cuvinte
Playtech.ro
Cum a apărut Carmen Iohannis în prima zi de școală. Toți au rămas mască, uluitor cum s-a îmbrăcat prima-doamnă
DailyBusiness
Lovitură pentru fumători! Se SCUMPESC toate țigările începând de azi!
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Elena Udrea stoarce lacrimi. Citiți acest mesaj!
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare
Cancan.ro
Carmen Iohannis NU mai ARATĂ cum știai! Soția președintelui și-a schimbat look-ul! Cum a apărut în prima zi de școală
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cât costă un buchet de flori în prima zi de școală! Ce preț au aranjamentele si coșulețele la florăriile din București
Capital.ro
Demisie de răsunet în televiziune. O celebră prezentatoare a părăsit pupitrul știrilor după 20 de ani: Mi-au ajuns
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Armata rusă cucerește o nouă localitate în estul Ucrainei
MediaFlux
BĂTAIE între ADELA POPESCU și RADU VÂLCAN! Totul a fost FILMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...