EXCLUSIV Victor Ponta, după demisia lui Florin Cîţu: „Nu avea ce să caute acolo. După performanţa de la Finanţe nu-l promovezi, îl dai afară”

Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, la România Tv, că Florin Cîţu nu avea ce să caute la conducerea PNL, precizând că cel care trebuie să fie şeful partidului este şeful Guvernului.
Loredana Brumă
02 apr. 2022, 20:39
EXCLUSIV Victor Ponta, după demisia lui Florin Cîţu:

Victor Ponta a făcut primele declaraţii privind demisia lui Florin Cîţu de la conducerea PNL. Fostul premier a declarat, într-o intervenţie telefonică la România Tv, că Florin Cîţu nu avea ce să caute în fruntea partidului.

Victor Ponta: E cineva care credea ca domnul Cîţu o să rămână în functie? Nici nu avea ce sa caute acolo

Fostul premier al României a declarat că şeful Guvernului trebuie să fie şi şeful partidului, precizând că atunci când nu a fost aşa a fost rău pentru ţară.

Citeşte şi Ludovic Orban: PNL a devenit „UM PNL”, o unealtă a lui Iohannis, nu Cîţu e problema

E cineva care credea ca domnul Cîţu o să rămână în functie? Nici nu avea ce sa caute acolo. Seful Guvernului e si seful partidului. Cand nu a fost asa a mers foarte prost. Domnul Cîtu, să nu se supere, dar dupa performanta de la Finante nu-l promovezi, îl dai afară. Domnul Ciucă va fi liderul PNL si candidatul PNL la prezidentiale.

Domnul Ciuca este al 8-lea premier in 7 ani in România. Ne pregătim pentru al 9-lea, daca la anu vine prim-ministru de la PSD. Avem 8 prim-ministri in 7 ani. Poate acum ne mai oprim cu schimbarile.

Cu siguranta aceasta coalitie va ramane pana in 2024, poate si după. Eu am considerat ca PSD trebuia sa aiba de la inceput premierul pentru că este partidul mai mare, partidul care a castigat alegerile si care are si oameni mai buni. Suntem in NATO, in UE, nu ne ataca nimeni, dar bani de unde luam?L-am dat afara pe Cîţu, l-am gasit vinovat de zici ca a fost singur anul trecut prin România. Daca lucrurile arata asa, copiii nostri o sa plece din tara„, a declarat fostul premier la România Tv.

Reamintim că Florin Cîţu şi-a anunţat sâmbătă demisia de la conducerea PNL, el precizând că şi-a înregistrat demisia la partid, deşi ar fi vrut să şi-o prezinte în faţa colegilor din Biroul Executiv, dar aceştia nu au venit la şedinţă.

Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor, dar am depus-o la partid, pentru că ei nu au fost aici”, a spus Cîțu, avertizând din nou despre ăproblemele economice ale României.

Întrebat dacă el va demisiona și de la șefia Senatului, Florin Cîţu a răspuns: „Nu. Acolo sunt alte discuții, vom vedea ce se întâmplă și acolo”. „Nimeni nu mi-a cerut demisia” de la șefia Senatului, a adăugat el.

Această şedinţă BEX e singura şedinţă statutară convocată în week-end. Rolul acestei şedinte era de a discuta cu colegii cu care am pornit la drum pentru a da un suflu PNL. Voiam să discutăm puţin şi despre acţiunile mele care au fost critiate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, e adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis cu PSD. Am avut dreptate, inflaţia creşte, dobânzile cresc. Toate vor avea efecte şi e păcat pentru că sunt măsuri care îii ajută pe români şi creşterea pensiilor, şi a salariilor, dar trebuie făcute cu cap”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi Florin Cîţu spune că alianţa cu PSD i-a fost fatală după demisia de la şefia PNL: „Niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis”

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Beyoncé Permite Folosirea Melodiei ‘Freedom’ în Campania Lui Kamala Harris
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!