Marş pentru Ucraina în Bucureşti. Oamenii au pus pe jos perechi de încălţăminte în memoria copiilor uciși în război

Sute de oameni s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității pentru a-i comemora pe copiii care au murit în războiul din Ucraina. Aceştia au adus sute de perechi de pantofi, pe care le-au aşezat pe trotuar.
Filip Stan
02 apr. 2022, 21:42
Marş pentru Ucraina în Bucureşti. Oamenii au pus pe jos perechi de încălţăminte în memoria copiilor uciși în război
Sursa foto: Libertatea

Marş pentru Ucraina în Bucureşti. Manifestaţia a început în jurul orei 17:00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi a fost organizată de Asociaţia Tinerilor Ucraineni din România.

Marş pentru Ucraina în Bucureşti. Oamenii au pus pe jos perechi de încălţăminte în memoria copiilor uciși în război

Citeşte şi Război în Ucraina: Rusia se retrage, imaginile din satelit sunt edificatoare

Sute de persoane au participat, sâmbătă, la o manifestație în memoria copiilor care au murit în Ucraina. La eveniment au participat foarte mulţi copii, bebeluşit însoţiţi de părinţi, români şi ucraineni care au fugit din calea războiului.

Oamenii au venit cu tricolorul Ucrainei, au avut pancarte şi au strigat lozinci împotriva lui Vladimir Putin. Manifestanţii au pus pe jos sute de pantofi, pentru a-i comemora pe copiii ucişi în Ucraina.

„Ucraina continuă apărarea valorilor europene, adevărului, libertăților omului și dreptului la independență. Invităm pe toți să se alăture evenimentului. Bucureștiul primește cu căldură pe toți cei care au nevoie de ajutor și dorim să mulțumim acestei țări și orașului prin intermediul unui marș pașnic dedicat tuturor celor care ne susțin țara!”, au transmis organizatorii, potrivit Libertatea. 

Oamenii au plecat în marş până la Ambasada Ucrainei. Pe tot parcursul evenimentului, jandarmii au asigurat masurile de ordine publică.

Potrivit autorităţilor din Ucraina, de la începutul războiului au murit cel puţin 153 de copii, iar peste 245 au fost răniţi în urma bombardamentelor.

Poliţia de Frontieră a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore au intrat în România, aproape 70.000 de persoane, iar dintre acestea peste 7.300 au fost cetăţeni ucraineni, în scădere cu 11% faţă de ziua precedentă.

„În data de 1 aprilie, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 69.524 de persoane, dintre care 7.365 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 11 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.047 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,8%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.480 cetăţeni ucraineni (scădere cu 11,2%).

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului şi supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute” , a transmis Poliţia de Frontieră.

Potrivit  sursei citate, până la data de 1 aprilie, ora 24, au intrat în România 603.120 cetăţeni ucraineni.

Citeşte şi Kremlinul, reacție-fulger după ce presa a speculat că Putin ar avea cancer. Ce se spune, de fapt, despre președintele rus

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Horoscop rune 5-11 august 2024. Mihai Voropchievici: Două zodii au parte de protecție, fertilitate și belșug
Capital.ro
Schimbare uriașă în România. A intrat în vigoare de la 1 August. Toți românii vor beneficia
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Avertisment de la ANAF! SE SCHIMBĂ LEGEA
Adevarul
Se apropie pacea în Ucraina? Expert român în diplomație de la Oxford: „Toate acestea ridică multe semne de întrebare”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Un nou val de coșmar în România. Vin temperaturi ireale
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest român a comandat o salată, într-o tavernă din Thasos. A rămas cu gura căscată când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cine sunt cei doi polițiști care și-au pierdut viața în accidentul de la Târgu Lăpuș. Sora unuia dintre agenții decedați a fost rănită grav
Capital.ro
Lege pentru românii care au casă la curte. Vecinii sunt obligați. Trebuie să aibă aprobare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Primăria Capitalei organizează cursuri de instruire digitală pentru vârstnici
MediaFlux
GATA cu BANII CASH! Limită pentru PLĂȚI cu NUMERAR
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?