Viktor Orban, discurs furibund după câștigarea alegerilor: Volodimir Zelenski și ”alți birocrați de la Bruxelles”, numiți adversari de premierul Ungariei

Viktor Orban vine cu un discurs ferm după câștigarea alegerilor. Premierul Ungariei a susținut că Volodimir Zelenski se numără printre adversarii săi.
Alina Costache
04 apr. 2022, 08:14
Viktor Orban, discurs furibund după câștigarea alegerilor: Volodimir Zelenski și ”alți birocrați de la Bruxelles”, numiți adversari de premierul Ungariei

Viktor Orban, discurs furibund după câștigarea alegerilor. Pe lângă președintele ucrainean, pe lista neagră a șefului guvernului ungar se află și “birocraţi de la Bruxelles” şi de presa internaţională.

Viktor Orban, discurs furibund după câștigarea alegerilor: Volodimir Zelenski și ”alți birocrați de la Bruxelles”, numiți adversari de premierul Ungariei

“Ne vom aminti această victorie până la sfârşitul vieţii, pentru că a trebuit să luptăm cu un număr imens de adversari: aripa stângă locală, aripa stângă internaţională, birocraţi de la Bruxelles, toţi banii şii instituţiile imperiului Soros, media internaţională şi preşedintele Ucrainei. Nu am avut niciodată atât de mulţi adversari în acelaşi timp”, a spus Orban, potrivit cnn.com.

În comparație cu alegerile trecute, procentul de voturi a crescut cu 15-20 la sutăîn ceea ce privește opțiunea la alegerile parlamentare din Ungaria de către secui, a declarat pentru Transtelex Sándor Tamás, președintele Consiliul Judeţean Covasna, lider local al UDMR. Astfel, în judeţul Covasna au fost strânse circa 31 de mii de voturi, dintre care circa zece mii de către Uniunea Maghiară din Transilvania (UMT).

Cele două organizaţii au desfăşurat o campania media susţinută pentru a convinge maghiarii din România cu drept de vot să nu-şi trimită voturile prin Poşta Română, ci să le încredinţeze membrilor UDMR sau UMT care ulterior le depun la consulatele Ungariei de la Miercurea Ciuc sau Cluj-Napoca. Procedura a ridicat semne de întrebare, mai ales după ce mai multe buletine de vot arse au fost găsite lângă Târgu Mureș.

Citește și: Alegeri Ungaria 2022. Viktor Orban se confruntă cu o opoziţie unită, dar tot conduce detaşat (rezultate parţiale)
Candidatul opoziției unite la funcția de premier a cerut anularea tuturor voturilor prin corespondenţă, în timp ce UDMR și Fidesz vorbeau despre o ”înscenare” din partea partidelor de opoziție. Chestiunea este cu atât mai sensibilă cu cât cetăţenii unguri cu domiciliul în Ungaria, dar care au părăsit temporar ţara, nu au dreptul să voteze prin corespondenţă şi sunt nevoiţi să stea la cozi în ziua votului. Ei se simt discriminaţi faţă de cetăţenii „noi”, naturalizaţi în baza noii legi a cetăţeniei adoptate de Fidesz, după 2010.

Citește și: Rezultate alegeri Ungaria 2022. Viktor Orban își păstrează fotoliul de premier: ”Victoria noastră se vede de pe lună”

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Combinațiile norocoase la Loto. Ce numere trebuie să treci pe bilet pentru a câștiga
Capital.ro
Se naște o nouă putere mondială. E partenerul României. Rusia devine istorie
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Lovitură pentru românii care vor avea nevoie de lemne în această iarnă!
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
O misiune secretă de succes, încheiată tragic. Toate teoriile conspirației legate de USS Indianapolis
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
E doliu naţional! Am mai pierdut o legendă: A fost un colos al istoriei noastre
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Gloria Bistriţa debutează cu victorie în Liga Campionilor împotriva CSM Bucureşti
MediaFlux
VICTORIE pentru DONALD TRUMP. Când se va pronunța SENTINȚA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...