Război în Ucraina, ziua 41. Cel puţin 165 de copii au fost ucişi. Zelenski: „În alte orașe au fost comise atrocități mai mari ca în Bucha”

Preşedintele Volodimir Zelenski se va adresa marţi Organizației Națiunilor Unite, cu prilejul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate. În discursul pe care l-a susţinut, liderul ucrainean a promis că toate crimele de război comise de armata rusă împotriva civililor în războiul din Ucraina vor fi anchetate. Procurorii susţin că cel puţin 165 de copii au fost ucişi de la începutul invaziei şi că vor face tot posibilul pentru a-i identifica pe autorii atrocităţilor.
Filip Stan
05 apr. 2022, 10:43
Război în Ucraina, ziua 41. Cel puţin 165 de copii au fost ucişi. Zelenski:

Război în Ucraina, ziua 41. Cel puțin 165 de copii au fost omorâţi de la începerea invaziei ruse în Ucraina, iar alți 266 au fost răniți, arată Procuratura Generală. Această cifră nu include însă victimele din orașele aflate în prima linie, precum Mariupol, cele din regiunile Kiev, Cernihiv și Lugansk, notează Hotnews.

În districtul Konotop din regiunea Sumy, armata ucraineană a găsit cadavrele a cel puțin trei civili torturați, a precizat Guvernatorul regiunii Sumî, Dmytro Zhyvytsky. Trupurile au fost găsite în zone în care au fost staţionaţi militarii ruşi care au fost retraşi din regiunea Sumî la 3 aprilie.

De asemenea, cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate au fost găsite în subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucha, oraş din regiunea Kiev recucerit de ucraineni şi în care soldaţii ruşi au comis masacre, a comunicat procuratura generală a Ucrainei.

Dezastrul provocat după bombardarea localităţii Şuhuiv din regiunea Harkov

Aceşti civili neînarmaţi, ale căror cadavre au fost descoperite de forţele de securitate, au fost bătuţi înainte de a fi ucişi de soldaţi ai forţelor armate ale Federaţiei Ruse, conform informaţiilor furnizate de aceeaşi sursă pe Telegram, conform Agerpres.

Citeşte şi: Cu cât sunt plătiţi soldaţii ruşi trimişi în Ucraina. Autorităţile de la Kiev au făcut publice informaţiile 

Fotografii în care apar aceste cadavre însoţesc comunicatul de presă. Procurorul general Irina Venediktova a precizat că a fost deschisă o anchetă cu privire la circumstanţele morţii acestor civili.

Totodată, zece civili au fost ucişi şi cel puţin 46 au fost răniţi în bombardamentele asupra oraşului Nikolaiev din sudul Ucrainei, a anunţat primarul Oleksandr Senkevici. În urma atacului armatei ruse de marţi dimineaţă, o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite, dintre care două grav. Un al doilea atac s-a soldat cu nouă persoane ucise şi 41 rănite, a declarat edilul ucrainean care nu exclude ca numărul victimelor să crească.

„Astfel, în total, zece persoane au fost ucise în aceste bombardamente şi 46 au fost rănite”, a afirmat el.

Duminică, opt persoane au fost ucise şi 34 au fost rănite în atacurile forţelor ruse asupra oraşului Nikolaiev şi Oceakiv, oraş situat la 60 km sud-vest, potrivit Parchetului ucrainean.

Volodimir Zelenski acuză Rusia că încearcă să muşamalizeze dovezile crimelor de război

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că a încercat să acopere dovezile crimelor de război comise de trupele sale în zonele ocupate.

Zelenski, care se va adresa marți la o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, a acuzat regimul lui Vladimir Putin că a organizat o operațiune de „propaganda” pentru a pune la îndoială informațiile conform cărora civili ucraineni au fost uciși de forțele sale.

„Trebuie să fim, de asemenea, conștienți de faptul că, după uciderile în masă de civili, dezvăluite în regiunea Kiev, invadatorii pot avea o atitudine diferită față de crimele lor. Deja lansează o campanie falsă pentru a-și ascunde vinovăția cu privire la uciderile în masă ale civililor din Mariupol. Vor da zeci de interviuri, vor face înregistrări reeditate și vor ucide oameni special pentru a face să pară că au fost uciși de altcineva. Ei au folosit aceeași tactică atunci când ocupanții au doborât un Boeing malaezian deasupra Donbasului. Au dat vina pe Ucraina. Au venit chiar cu diverse teorii ale conspirației”, a adăugat el.

Liderul ucrainean a cerut liderilor occidentali să impună noi sancțiuni regimului lui Vladimir Putin, spunând că acestea „trebuie să fie puternice”.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Rusia se pregăteşte de un atac masiv: „Ceea ce aţi văzut la Bucha este doar începutul”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Castelul din România care a ajuns o ruină. A apărut într-un film celebru, a fost cumpărat de un lanț hotelier și de ani de zile așteaptă să fie renovat
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Procedura de deficit excesiv rămâne deschisă pentru România, anunță Consiliul Uniunii Europene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!