Zelenski, anunţ crucial despre războiul din Ucraina după discursul din Parlamentul României: „Nu este altă opţiune!”

Negocierile dintre Ucraina şi Rusia reprezitnă singura opţiune de a opri războiul, consideră preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski.
Filip Stan
05 apr. 2022, 16:04
Zelenski, anunţ crucial despre războiul din Ucraina după discursul din Parlamentul României:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pune la îndoială posibilitatea unei întâlniri cu omologul său rus Vladimir Putin, după ce a acuzat Rusia de ”genocid”, relatează CNN.

”S-ar putea să nu existe negocieri”, declară marţi, la televiziunea ucraineană, Zelenski. El spune că ar fi un lucru de înţeles să nu stea de vorbă cu Putin, după ce a acuzat armata rusă de crime de război în Ucraina.

”Ar fi uşor să spun «nu stau de vorbă cu tine şi e de înţeles după ceea ce ai făcut, de aceea»”, declară el. Ucraina nu are altă opţiune decât să negocieze cu Rusia pentru a opri luptele, a declarat marţi preşedintele Volodimir Zelenski, care a adăugat că ar putea să nu poarte personal discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

O reuniune ar putea avea loc dacă Rusia ”ar suporta toate pedepsele” comiteri unui genocid, declară Zelenski. ”Iar în această întâlnire, a, putea găsi o ieşire din această situaţie, fără să ne pierdem teritoriul. Cred că ăsta este pragul pe care trebuie să-l punem în aceste negocieri. Iar apoi vom vedea. S-ar putea întâmpla să nu aibă loc negocieri. Este posibil”, continuă el.

Noi bombardamente în vestul Ucrainei în a 41-a zi de la invazia Rusiei: O şcoală din Kramatorsk a fost distrusă, un crater de zece metri s-a format în curte
Zelenski a efectuat luni o vizită la Bucea, la periferia Kievului, după publicarea în weekend a unei înregistrări video cu cadavre pe străzi.

El a spus la Bucea că este ”foarte greu să negociezi” cu Rusia ”când vezi ce-au făcut (militarii ruşi) aici”. Zelenski a spus că evenimentele de la Bucea sunt de neiertat, dar că Ucraina şi Rusia ar trebui să aleagă opţiunea dificilă de a continua discuţiile şi a semnalat că Moscova ar trebui să recunoască fapte despre care se presupune că au fost comise de trupele ei.

Agenţia de presă rusă Interfax a citat un viceministru rus de externe declarând că discuţiile continuă prin legătură video. Preşedintele Ucrainei a declarat totodată că eforturile Ucrainei de a respinge trupele ruse din Mariupol se confruntă cu dificultăţi. În interviul televizat cu presa locală, Zelenski a apreciat că situaţia militară în oraşul-port din sud este „foarte dificilă”.

Război în Ucraina, ziua 41. Cel puţin 165 de copii au fost ucişi. Zelenski: „În alte orașe au fost comise atrocități mai mari ca în Bucha”

El a mai spus că Turcia a propus un plan pentru a ajuta la evacuarea răniţilor şi trupurilor neînsufleţite din oraş, dar a avertizat că iniţiativa depinde de voinţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Printre altele, Volodimir Zelenski a apreciat în interviul televizat marţi că prim-ministrul ungar Viktor Orban va trebui să aleagă între Moscova şi „lumea cealaltă” şi că liderul ungar se teme de influenţa rusă.

Orban şi-a păstrat majoritatea la alegerile de duminică. Pe de altă parte, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că informaţiile despre uciderea civililor la Bucea sunt „fake-uri” menite să discrediteze Rusia. Moscova a spus că va prezenta „dovezi empirice” marţi, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, prin care va demonstra că forţele sale nu au fost implicate.

„Acestea sunt ‘fake-uri’ maturate de imaginaţia cinică a propagandei ucrainene”, a spus Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte din 2008 până în 2012 şi acum este secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei. „Au fost născocite pentru sume mari de bani”, a susţinut Medevedev.

La rândul său, Ministerul Apărării rus a dat vina pe serviciile speciale ucrainene, pe care le-a acuzat că au înscenat pretinse ucideri de civili în oraşe ucrainene în încercarea de a-şi răspândi propaganda către mass-media occidentale.

„Soldaţii celui de-al 72-lea Centru Principal pentru Operaţiuni Psihologice ucrainean au efectuat o altă punere în scenă cu presupuşi civili ucişi de acţiunile violente ale forţelor armate ruse” la 4 aprilie într-un sat la 23 km nord-vest de Kiev, a declarat ministerul, citat de Reuters. „Evenimente similare au fost acum organizate de serviciile speciale ucrainene în Sumî, Konotop şi în alte oraşe”, a susţinut ministerul rus.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Castelul din România care a ajuns o ruină. A apărut într-un film celebru, a fost cumpărat de un lanț hotelier și de ani de zile așteaptă să fie renovat
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Procedura de deficit excesiv rămâne deschisă pentru România, anunță Consiliul Uniunii Europene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!