Prognoza meteo 6 aprilie. Vreme schimbătoare în majoritatea regiunilor. Soare, dar şi furtuni în următoarele zile

După zilele reci, de miercuri vremea se încălzeşte în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 22 de grade. Pe lângă vremea deosebit de caldă vor fi si ploi torentiale in mai bine de jumatate din tara.
Alina Andrei
05 apr. 2022, 19:30
Prognoza meteo 6 aprilie. Vreme schimbătoare în majoritatea regiunilor. Soare, dar şi furtuni în următoarele zile

Prognoza meteo 6 aprilie. La noapte, valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate față de noaptea anterioară, astfel că cele minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade. Cerul va avea înnorări în nordul, centrul și nord-vestul țării, însă doar izolat vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, iar în zonele montane aferente, la altitudini mari, ninsori şi lapoviţă. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari, dar în special pe crestele Carpaților Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h. Izolat vor fi condiţii de ceaţă, iar mai ales în depresiuni, de brumă.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, ușor mai ridicată decât în noaptea precedentă va fi de 2…4 grade, posibil ușor mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo 6 aprilie MIERCURI

Valorile termice vor continua să crească în toată țara, vremea devenind caldă pentru început de aprilie în special în sud şi sud-est. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin, exceptând în primele ore nordul, nord-estul și centrul teritoriului, unde vor fi înnorări, însă probabilitatea pentru ploi va fi redusă. Noaptea aria nebulozității și a ploilor se va extinde în regiunile sud-vestice. Pe crestele Carpaților Meridionali se vor semnala și lapoviță sau ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar izolat și cu viteze mai mici și în vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat se va produce brumă. Pe areale mici se va forma ceață.

București. Vremea se va menține frumoasă şi va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo JOI

Vremea se va răci faţă de ziua anterioară, mai accentuat în vest, în sud şi în sud-est, unde valorile termice vor fi cu mult mai coborâte decât cele normale în această perioadă, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări și va ploua temporar -pe arii extinse în jumătatea de sud-vest a țării și local în rest. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona înaltă a Carpaților Meridionali vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe spații restrânse cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană, în special la altitudini mari, dar pe parcursul zilei și în est și sud-est, iar noaptea în nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade.

București. Cerul va avea înnorări, în special pe parcursul zilei când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere accentuată față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Pescuitul va interzis în habitatele naturale din România timp de 60 de zile. Ce pățesc cei care nu respectă

Prognoza meteo VINERI

În Țară

Vremea se va încălzi semnificativ în majoritatea zonelor, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale în nord-vest şi centru şi vor fi mai ridicate decât cele specifice datei în rest. Cerul va avea înnorări în jumătatea de nord-vest unde va ploua izolat ziua şi local în timpul nopţii, cu precădere în Maramureş şi Crişana unde ploile vor fi moderate cantitativ. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste, în special ale Carpaţilor Orientali, dar, local şi temporar, și în restul teritoriului, cu viteze în general de 55…65 km/h în nord, nord-est şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

București. Vremea se va încălzi din nou, chiar semnificativ, astfel că se vor înregistra valori mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată; temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua când rafalele vor atinge 40…45 km/h.

Citeşte şi: Prognoza meteo 4 – 17 aprilie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în fiecare regiune a țării

Prognoza meteo SAMBATA

În Țară

În vestul şi în nord-vestul ţării, vremea se va răci, iar în mare parte din interval vor fi înnorări şi va ploua moderat cantitativ. În celelalte regiuni, vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie; cerul va fi variabil ziua când doar izolat va ploua, apoi aria de nebulozitate şi ploi se va extinde. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse însoţite de descărcări electrice, iar cantitaţile de apă pot fi mai însemnate. Cu totul izolat vor fi posibile averse de grindină sau măzăriche, iar în cursul nopţii, în zona montană înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în prima parte a intervalului în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în Maramureş şi în zona deluroasă a Crişanei şi 26…27 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 şi 10 grade.

București. Vremea va fi deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 26 de grade şi o minimă de 8…10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii când va creşte probabilitatea pentru averse de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări mai ales ziua.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul italian al apărării acuză pe secretarul general al NATO de trădare
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!