Tată şi fiu, împuşcaţi în masacrul de la Bucea. Doar băieţelul a supravieţuit: „Mi-a ţintit capul, dar glonţul a trecut prin glugă. Pe tata l-au împuşcat de două ori în piept”

În ziua masacrului de la Bucea, Yuri Nechyporenko, un adolescent de 14 ani, şi tatăl lui, Ruslan, de 49 de ani, mergeau cu bicicleta la primărie, de unde ar fi putut lua câteva provizii şi medicamente. N-au apucat, însă, să ajungă. Au fost opriţi de un soldat rus şi, deşi i-au spus că nu sunt înarmaţi şi sunt inofensivi, soldatul a tras în amândoi cu intenţia de a-i ucide.
Oana Anghel
06 apr. 2022, 17:03
Tată şi fiu, împuşcaţi în masacrul de la Bucea. Doar băieţelul a supravieţuit:

Tată şi fiu împuşcaţi la Bucea. 17 martie 2022 avea să fie ultima zi de viaţă a lui Ruslan. Şi poate şi a fiului lui dacă nu ar fi avut suficient noroc încât glonţul care ar fi trebuit să-i străpungă craniul  să-i străpungă, de fapt, gluga hanoracului. Băiatul a fost rănit doar la mână.

I-am spus că nu avem nicio armă și că nu reprezentăm niciun pericol. Tatăl meu a întors capul spre mine și atunci a fost împușcat… A fost împușcat de două ori în piept, chiar în dreptul inimii. Apoi a căzut”, a povestit Yuri pentru BBC.

Tată şi fiu, împuşcaţi la Bucea. Adolescentul, care a scăpat cu viaţă, face dezvăluiri cutremurătoare

Imediat, adolescentul a fost împușcat în mâna stângă și a căzut și el. La pământ fiind, a simţit un al doilea glonţ care, de data asta, i-a străpuns braţul. Cu un al treilea glonţ, soldatul rus a plănuit să-i ia viaţa băiatului, motiv pentru acre a ţintit spre cap. Din fericire, glonţul i-a nimerit gluga.

Stăteam întins pe burtă, nu vedeam nimic din ce se întâmpla în jurul meu. Glonțul mi-a trecut prin glugă”, a mai spus băiatul.

Citeste si Primele imagini din Borodyanka, oraş din apropiere de Kiev eliberat de sub ocupaţia rusă. „Mulţi oameni sunt încă prinşi sub dărâmături”

Soldatul rus a ţintit pentru a doua oară capul lui Ruslan, dar acesta era deja mort.

Am avut un atac de panică, zăcând acolo cu brațul rănit sub mine. Am văzut că mâna îmi sângera„, a continuat Yuri.

Abia după ce soldatul s-a îndepărtat şi a dispărut în spatele unui tanc, băiatul şi-a găsit puterea şi curajul să se ridice de jos şi să o ia la fugă către adăpost. I-a povestit mamei ce se întâmplase, dar femeia nu l-a crezut şi a decis să vadă cu propriii ochi ce s-a întâmplat cu soţul ei.

Fiul meu m-a implorat să nu o fac. A spus că mă vor ucide și pe mine”, afirmă Alla.

Bărbatul, îngropat în curtea casei

A plecat, dar a fost întoarsă din drum de către vecini, care i-au spus că rușii sunt peste tot pe străzi și îi împușcă pe cei pe care îi întâlnesc în zonele controlate de ei. A doua zi dimineață, Alla i-a cerut mamei ei să o ajute. Purtând eșarfe albe, au mers amândouă la locul în care fusese împușcat Ruslan. Mama ei a vorbit cu soldații ruși și au reușit să treacă. În cele din urmă, au reușit să ia trupul bărbatului și să îl ducă acasă. L-au îngropat în grădina casei familiei.

Citeste si Imagini uluitoare cu tranşeele săpate de militarii ruşi în apropierea centralei de la Cernobîl. Au dormit în ele, iar greşeala le-a fost fatală unora dintre ei

O fotografie realizată de mama lui Yuri și publicată de BBC pare să confirme mărturia băiatului. Ruslan prezintă o rană împușcată în zona pieptului, lângă inimă.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
„Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția
substantial.ro
Alerte de drone rusești în Tulcea: Avioane F-16 au fost ridicate în aer
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!