Război în Ucraina. Rusia scoate încă un as din mânecă: rachetele supersonice Onyx

Două rachete supersonice Onyx „de înaltă precizie” au fost lansate asupra unor „ținte terestre de pe teritoriul Ucrainei”.
Oana Anghel
06 apr. 2022, 17:50
Război în Ucraina. Rusia scoate încă un as din mânecă: rachetele supersonice Onyx

Rachetele supersonice au distrus cinci baze pentru depozitarea combustibilului din regiunile Harkiv, Nikolaev și Donbas. Echipajul sistemului de rachete de coastă Bastion a lansat două rachete Onyx către ținte terestre situate pe teritoriul Ucrainei, se arată într-un comunicat remis presei de ministerul Apărării de la Moscova. Potrivit departamentului militar, lansările au fost efectuate în cadrul sarcinilor unei operațiuni militare speciale. Ministerul rus al Apărării a publicat imagini de la lansarea rachetei.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, declarase că, în dimineața zilei de 6 aprilie, rachetele aeriene și terestre de înaltă precizie au distrus cinci baze pentru depozitarea combustibilului și lubrifianților în zonele așezărilor din Radekhov, Kazatin, Prosyanaya, Nikolaev și Novomoskovsk, care au furnizat combustibil pentru echipamentele militare ale trupelor ucrainene, în districtele Harkov, Nikolaev și în Donbass, transmite agenţia Tass.

Citeste si Primele imagini din Borodyanka, oraş din apropiere de Kiev eliberat de sub ocupaţia rusă. „Mulţi oameni sunt încă prinşi sub dărâmături”

Ce sunt rachetele „Onyx”

Onyx este o rachetă de croazieră supersonică dezvoltată începând cu anul 1983. Ea a fost dată în folosința forțelor armate rusești în 2002, după ce dezvoltarea sa a stagnat imediat după căderea Uniunii Sovietice. Ea a fost inițal dezvoltată ca o rachetă anti-navă care apoi a fost modificată pentru a putea lovi și ținte terestre.

Rachetele Onyx au o rază medie de 600 de kilometri, unele modele putând lovi și ținte aflate la 800 de kilometri depărtare. Racheta este aproape invizibilă pentru radarele inamice.

Modelele folosite pentru a lovi ținte terestre sunt lansate cu ajutorul K-300P Bastion-P, un sistem mobil al cărui rol principal este cel de apărare costală.

Ministerul rus al Apărării a declarat pe 19 martie că a utilizat rachete hipersonice „Kinjal” pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei. Testate cu succes în 2018, „Kinjal” („pumnal”, în limba rusă) şi-a atins toate ţintele în timpul testelor la o distanţă de până la 1.000 km, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Citeste si Imagini uluitoare cu tranşeele săpate de militarii ruşi în apropierea centralei de la Cernobîl. Au dormit în ele, iar greşeala le-a fost fatală unora dintre ei

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
APARE O NOUĂ FABRICĂ ÎN ROMÂNIA! A început deja șantierul!
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
S-a dat ordin în Ungaria. Ungurii te prind imediat. Șoferii români nu mai scapă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...