Ceapa verde, medicamentul suprem al primăverii. Este plină de vitamine şi un leac natural

Este bună în salate, dă un gust mirific alimentelor, dar, ceea ce trebuie să ştie fiecare, este că are un conţinut extrem de bogat în vitamine.
Alina Costache
08 apr. 2022, 16:06
Ceapa verde, medicamentul suprem al primăverii. Este plină de vitamine şi un leac natural

Ceapa verde a umplut pieţele şi nu trebuie să lipsească din bucătăria noastră, fiind ştiut că aliementele cele mai bune sunt cele ale sezonului respectiv. Puteți consuma ceapă verde fără limite: adăugată generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe. Ceapa verde îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă sau gătită. În timpul procesării, aceasta nu își pierde din calități. O cură are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. Ceapa verde reglează glicemia. De aceea ea şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată.

Medicii au descoperit că reglează și activitatea renală, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Nu în ultimul rând, este utilă și acelora care suferă de afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant pe care îl are cantitatea mare de sulf pe care o conține.

Reţetă de brânzoaice cu ceapă verde și mărar, făcută de Mirela Vaida

Ce conține ceapa verde
„Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptic”, spune medicul Cătălin Luca.

Ceapa este considerată cel mai puternic detoxifiant natural. Aceasta curăţă organismul de toxinele din corp. Ceapa este şi un diuretic, favorizează eliminarea sodiului din organism. Dacă sunteți răciți, e foarte util să consumați ceapă, deoarece aceasta va calma tusea şi va desfunda căile respiratorii. Consumată înainte de culcare, ceapa verde are li calitățile unui somnifer natural. Nu are efecte secundare și nici nu dă dependență. În plus, dacă sunteți stresați, e suficient să mirosiți o ceapă zdrobită, pentru a vă calma.

Ce se întâmplă în organismul tău după ce mănânci slănină cu ceapă şi brânză. Reţeta de slănină cu brânză ca la stână, simfonie în farfurie
Quercitina, medicamentul minune în pandemie, e extrasă din ceapă verde

Quercetina un termen pe care în timpul pandemiei l-ați auzit foarte des, este un antioxidant care se găsește în ceapa verde. Acesta are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie în alergii. De asemenea,  ceapa verde previne cancerul de colon, sân, ovare, prostată sau plămâni. Rolul anticancerigen este atribuit antioxidanţilor şi compuşilor sulfurici. De asemenea, consumul de ceapă duce la creşterea colesterolului bun.

Cum sa scapi de acnee cu ceapa verde! Trucul ieftin la care poti apela chiar acum

Profita din plin de perioada primaverii si de belsugul de ceapa verde care se gaseste in comert. Ceapa este bogata in vitamina C si B9. In plus contine cantitati mari de calciu si potasiu.

Desi este deosebit de sanatoasa pentru corp, dar si gustoasa daca este folosita in diverse preparate, poate fi folosita si in cosmetica. Aceasta are beneficii uimitoare pentru piele si, in plus, te scapa de acnee.

Poti prepara acasa un tratament natural, cu ceapa verde, special pentru tenul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa obtii sucul din ceapa.

Sucul de ceapa verde se obtine foarte usor prin utilizarea unui aparat de facut sucuri. Daca nu ai unul, va trebui sa depui putin efort. Paseaza ceapa verde intr-un mojar, foarte bine. Intr-un castron mic asaza o bucata de tifon impaturita. Pune pasta rezultata in accest tifon si strange-l bine in partea superiara, apoi stoarce continutul. Tifonul va pastra pulpa cepei in interior, dar sucul acesteia va putea iesi afara.

Ingrediente pentru masca anti-acnee:

  • 3 lingurite suc de ceapa verde
    1 lingurita suc de lamaie
    1 galbenus de ou
    1 lingurita miere

Cum se prepara masca anti-acnee cu ceapa verde

Amesteca bine toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena. Aplica masca pe fata, evitand zona ochilor. Las-o sa actioneze timp de 15 minute apoi clateste-te foarte bine cu apa calda.

Aceasta masca ajuta la purificarea tenului, dar si la inlaturarea excesul de sebum. In plus, distruge bacteriile si previne formarea cosurilor.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Noul film Netflix care va cuceri toate topurile. Este o producție pe care o vor adora și cei mari și cei mici
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Ministrul Agriculturii, ANUNȚ: „Este posibil să fie extinsă lista cu alimentele plafonate”
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Noi reguli pentru șoferi. Ministrul Sănătății a anunțat marea schimbare
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
A plecat cu 20.000 € de la Bordea! Cum s-a negociat divorțul dintre comendiant și soția sa, Livia
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Interzis de joi, 1 august. Se dau amenzi de până la 2.500 de lei. Autoritățile au luat decizia
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Un fost membru al trupelor speciale americane, arestat pentru implicare într-o lovitură de stat eșuată în Venezuela
MediaFlux
Când vin PENSIILE MAJORATE! Anunț OFICIAL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?