Culoarea
O rochie ivoire va parea ponosita daca voalul e de un alb neon, asa cum un voal din dantela veche, cu patina timpului, va arata nepotrivit langa o rochie din satin alb stralucitor. Asadar, e nevoie de o armonie cromatica bine temperata.
Citeste si: Alternative chic pentru voalul de mireasa
Cumpara voalul odata cu rochia sau avand drept reper o mostra din materialul acesteia. Daca ai rochie colorata intens, alege voal alb, simplu, ca o concesie facuta traditiei. Un tulle rosu sau violet se indeparteaza prea tare de idee…
Lungimea
Este o optiune cu multe variabile: poate depasi lungimea rochiei, creand o trena solemna pentru ceremonia religioasa pentru ca apoi, la petrecere, odata scos voalul, poti sa te dedai la cate sambe si rock-uri te tin picioarele. Poate fi un voal scurt cat o voaleta, care sa filtreze priviri misterios de promitatoare, sau voal pana in talie – pentru a acoperi decent umerii unei rochii fara bretele.
Citeste si: Voal handmade pentru mirese unice
Un voal lung poate fi si greu, asadar fixeaza-l ferm, intr-un punct al capului de unde sa nu-l simti ca pe o povara. Exista optiunea voalului in straturi de lungimi diferite, de la 30 la 70 si pana la 250 cm, montate separat pentru a putea fi scoase pe rand. Poate vrei ca la party sa ramana doar o sugestie de tulle, care sa nu acopere detaliile din spate ale rochiei, spre exemplu.
Citeste pe Miresici.ro mai multe reguli de stil pentru voalul de mireasa.