Modelele din Rusia acuză Chanel de discriminare. Și-au distrus gențile de mii de euro după ce brandul a refuzat să mai vândă produse rușilor, chiar și în alte țări

Modelele și influencerițele din Rusia au apelat la gesturi controversate pentru a-și exprima nemulțumirea față de brandurile celebre care au refuzat să-și mai vândă produsele în țara lor, în contextul războiului din Ucraina.
Claudia Simion
07 apr. 2022, 08:55
Modelele din Rusia acuză Chanel de discriminare. Și-au distrus gențile de mii de euro după ce brandul a refuzat să mai vândă produse rușilor, chiar și în alte țări

Ele au criticat aspru Chanel pe rețelele sociale, după ce brandul s-a alăturat altor firme mari și s-a retras de pe piața din Rusia. Influencerițele s-au filmat în timp ce își distrugeau gențile Chanel de mii sau zeci de mii de euro, iar apoi au urcat clipurile pe rețelele sociale.

Decizia Chanel a generat furia tinerelor care își doreau să-și cumpere în continuare accesorii de la renumitul brand.

Din dorința de a-și cumpăra în continuare haine sau accesorii de lux, familiile înstărite din Rusia pleacă să facă cumpărături la Dubai. Însă chiar și acolo întâmpină probleme. Liza Litvin, o tânără din Rusia care se ocupă cu designul de interior, a spus că i s-a refuzat achiziționarea unei genți Chanel într-un mall din Dubai.

„Am fost la un magazin Chanel dintr-un mall din Dubai. Nu mi-au vândut geanta pentru că (atenție!) sunt din Rusia!!!”, a postat ea pe contul ei de Instagram.

Alte femei au împărtășit povești similare din Paris, iar un bărbat rus a spus că nu a fost lăsat să cumpere articole de lux în Italia.

Potrivit The Business of Fashion, aceste cazuri de clienţi ruşi ai Chanel cărora li s-a refuzat cumpărăturile s-au întâmplat, într-adevăr, și în Dubai, Milano, Istanbul şi în magazinul universal Galeries Lafayette din Paris.

Chanel, acuzat de discriminare. Clientele din Rusia boicotează brandul pe internet

Anna Kalashnikova, în vârstă de 37 de ani, este o altă rusoaică celebră care și-a împărtășit povestea. Ea spune că Chanel nu a lăsat-o să cumpere cercei și o geantă din Dubai. „Deoarece merg adesea în Dubai ca gazdă a Săptămânii Modei, managerii de la Chanel m-au recunoscut, m-au abordat şi mi-au spus: Ştim că sunteţi o celebritate în Rusia. Ştim că veţi merge acolo, aşa că nu vă putem vinde articolele mărcii noastre”, a povestit Kalaşnikova pe Instagram.

„Buticurile occidentale cer date de identificare, iar când [dai] un număr rusesc, vânzătorii spun: acum vindem lucruri ruşilor doar sub promisiunea că nu le vor duce în Rusia şi că nu le vor purta acolo. Rusofobia în acţiune. Am experimentat-o eu însămi”, a adăugat Anna Kalashnikova.

Yana Rudkoskaya (47 de ani), producător de spectacole și soția lui Alexander Plyushenko – un patinator artistic olimpic, este îngrozită de ceea ce se întâmplă, dar nu crede că este vina lui Vladimir Putin pentru că atâtea branduri au plecat din Rusia.

@news.com.au Russian influencers are mad because Chanel “didn’t want to sell them anything” 😢😢😢 #fyp #russia #chanel #byebyechanel #designer #designerbag #ukraine #🇺🇦 ♬ original sound – News.com.au

Clientele Chanel au acuzat compania de rusofobie și au început să boicoteze brandul. Chanel a oprit vânzarea produselor sale persoanelor care intenţionează să le ducă în Rusia, după ce şi-a închis magazinele din această ţară.

Chanel a declarat că nu face decât să respecte sancţiunile UE, care interzic vânzarea în Rusia a produselor de lux care costă mai mult de 300 de euro.

Compania a precizat că măsurile interzic şi vânzarea de articole de lux către persoane care intenţionează să le folosească în Rusia.

Un purtător de cuvânt al casei de modă a explicat că brandul lucrează pentru a-şi îmbunătăţi abordarea de a solicita clienţilor informaţii legate de cetăţenia şi rezidenţa lor. „Recunoaştem că decizia noastră i-a dezamăgit pe unii dintre clienţii noştri”, a spus purtătorul de cuvânt. „Ne cerem scuze pentru orice neînţelegere a provocat-o, deoarece primirea tuturor clienţilor noştri, indiferent de unde provin, este o prioritate pentru Chanel”. Clienţii pierduţi reprezintă între 4 şi 8% din piaţa globală de lux.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!