VIDEO! Proiect grandios al primarului Băluţă pentru Sectorul 4! Vrea să construiască un patinoar olimpic! Cum va arăta proiectul

Primarul Daniel Băluţă a anunţat că vrea să construiască un patinoar olimpic în Sectorul 4, în condiţiile în care Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional.
Filip Stan
07 apr. 2022, 09:13
VIDEO! Proiect grandios al primarului Băluţă pentru Sectorul 4! Vrea să construiască un patinoar olimpic! Cum va arăta proiectul

Construirea unui patinoar de dimensiuni olimpice este un proiect grandios al primarului Băluţă pentru Sectorul 4. Edilul a vizitat un astfel de complex sportiv în Germania şi a discutat cu autorităţile locale pentru a afla mai multe detalii despre proiectarea, implementarea şi construirea efectivă a acestuia.

„Suntem extrem de aproape de momentul în care va începe construcţia patinoarului pe care-l vom face la noi acasă în sectorul 4. De aceea, am venit aici la Nuremberg pentru a vedea cum s-a construit, cum funcţionează un pationar pe care şi noi ne dorim să îl construim.

Autorităţile locale din Nuremberg ne vor da tot concursul pentru ca proiectul ce l-au implementat aici să se regăsească în linii mari şi în sectorul 4”, a anunţat primarul Daniel Băluţă. 

Edilul Sectorului 4 a explicat că există numeroşi copii care sunt pasionaţi de patinaj sau de hochei, însă, din păcate, Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional de dimesiuni olimpice.

„Câți dintre dumneavoastră cunoașteți copii care patinează sau fac hochei?

Ați văzut vreodată un spectacol de balet pe gheață sau ați trăit, din tribune, emoțiile unui meci de hochei? Sunt sigur că prea puțini.

Motivul este unul simplu: Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional. Parisul are peste 30, Budapesta 18, iar Sofia are 3 astfel de patinoare.
După cum v-am anunțat deja, în curând, noi, Sectorul 4 vom demara, după mai bine de 68 de ani în care nu s-a mișcat nimic în domeniu, construcția unui patinoar olimpic”, a mai precizat Daniel Băluţă.

Deocamdată, primarul nu a precizat câţi bani ar costa construirea unui patinoar olimpic în Sectorul 4 şi nici dacă un astfel de complex sportiv va fi ridicat din fonduri de la buget, dacă va apela la finanţare europeană sau din altă sursă. Spre exemplu, patinoarul olimpic din Braşov, cu o capacitate de 2.000 de spectatori, a costat 9,1 milioane de euro, iar construirea acestuia a durat aproape doi ani.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, desfiinţat din cauza dezastrului din parcurile din Bucureşti. „Niciodată n-a fost așa o mizerie”

Lucrările la patinoarul „Mihai Flamaropol”, reluate după tergiversări de peste doi ani. Proiectul de 22 milioane € care după 5 ani e gata în proporție de 26%

La începutul lunii ianuarie, ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat că lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol din București vor fi reluate, la 2 ani și jumătate de la abandonarea lor, conform Europa FM.

Din 2019, constructorul Asocierea UTI Grup SA – Astaldi Sp și Primăria Capitalei au intrat în conflict, iar de atunci șantierul arenei a fost abandonat.

Eduard Novak spune că, recent, constructorul a renunțat la procesul intentat din cauza neînțelegerilor financiare cu Primăria Capitalei.

„S-a făcut un pas uriaș. Deci a fost în proces constructorul cu Primăria și constructorul sa retras din proces ca Primăria să poată să finalizeze acest patinoar. Acum suntem în discuții cu Primăria, ori Primăria va finaliza această construcție, ori va preda CNI-ului”, a afirmat Eduard Novak, conform sursei citate.

Inaugurat în 1952, patinoarul „Mihai Flamaropol” nu mai putea fi folosit din 2012 ca urmare a degradării și lipsei de investiții. În 2016, autoritățile locale au decis demolarea lui. Primăria Capitalei avea în plan să ridice unul dintre cele mai moderne patinoare din Europa – ce ar fi urmat să găzduiască până 3.100 de spectator. Lucrările au început în 2017 – dar în iunie 2019, când trebuia inaugurat, s-a ajuns la rezilierea contractului în mandatul Gabrielei Firea, pentru că lucrările ar fi fost realizate doar pe sfert.

La Sângeorgiu de Mureş, Guvernul de la Budapesta a finanțat cu un milion de euro construirea unui patinoar, scrie Libertatea.

Hochei pe gheață, sportul subfinanţat din România

Pentru țări precum România, Serbia, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, hocheiul pe gheață este o disciplină inaccesibilă când vine vorba de participarea la Jocurile Olimpice. Înainte de Revoluţie, România a avut naționala la Jocurile Olimpice, însă de când municipalitate nu a reuşit să ridice un nou patinoar după dărâmarea „bătrânului” Flamaropol nu se poate vorbi despre performanţe la competiţiile olimpice.

Chiar şi în lipsa de infrastructură pentru practicarea acestui sport, precum şi a patinajului artistic, sportivii se antrenează în condiţii vitrege, pe patinoare din mall-uri. Cu toate acestea, România are 21 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de iarnă în 2022, conform Wesport.ro.

În ceea ce privește numărul de calificați pentru Jocurile Olimpice de iarnă, națiunile din această zonă a Europei prezintă următoarele delegații:

Ucraina – 45 sportivi
România – 21 sportivi
Ungaria – 14 sportivi
Turcia – 7 sportivi
Bosnia – 6 sportivi
Israel – 6 sportivi
Rep. Moldova – 5 sportivi
Grecia – 5 sportivi
Macedonia de Nord – 3 sportivi
Muntenegru – 3 sportivi
Serbia – 2 sportivi
Kosovo – 2 sportivi
Cipru – 1 sportiv
Albania – 1 sportiv

Citeşte şi: Cum a reacţionat ultima soţie a lui Bogdan Drăghici după acesta s-a sinucis. Avocatul a fost căsătorit de două ori

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul german care va deschide o nouă fabrică în România. Vor fi 1500 de locuri de muncă, investiția e de sute de milioane de euro
Capital.ro
Aceste anvelope trebuie schimbate! Toți șoferii sunt obligați. Risc de derapaj
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Manelistul Jador, gest controversat la un concert. S-a filmat când dădea bani publicului. „Dacă îi muncea, nu îi mai arunca” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Regula celor 5 secunde. Sfaturi de la experți pentru a rezolva conflictele în cuplu
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Simona Halep a făcut anunțul despre copil: Acesta este viitorul pe care mi-l doresc!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Cutremur de 7,2 Magnitudine Loveste Coasta de Est a Peninsulei Kamceatka din Rusia: Alertă de Tsunami Emitată
MediaFlux
SECRETUL lui DONALD TRUMP! S-a AFLAT de ABIA ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...