CJ Buzău cere directorului Spitalului Judeţean să sancţioneze conducerea secţiei de pediatrie

Conducerea Consiliului Judeţean Buzău a socilitat directorului Spitalului Judeţean să sancţioneze conducerea secţiei de pediatrie a unităţii medicale, unde copii instituţionalizaţi erau legaţi cu feşe de pat, cerând ca şefa secţiei respective "să fie înlocuită în regim de urgenţă".
Romania TV
29 ian. 2013, 14:25
CJ Buzău cere directorului Spitalului Judeţean să sancţioneze conducerea secţiei de pediatrie

Laurenţiu Gavrilă, preşedintele comisiei de anchetă constituită în acest caz de către Consiliului Judeţean Buzău, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în cazul copiilor legaţi de pat Spitalul Judeţean avea obligaţia să consemneze aceste măsuri într-un registru special, iar conducerea secţiei de pediatrie trebuia să ceară acordul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

El a mai spus că în dispoziţia privind astfel de măsuri de contenţionare trebuia menţionată ora la care se făcea acest lucru, iar o astfel de măsura nu putea fi luată pe o perioadă mai mare de patru ore, menţionând că aceasta trebuia trecută în foaia medicală a pacientului.

„S-au facut verificări pe secţie, ne-am deplasat la DGASPC, am constatat că din punct de vedere legal măsura contenţionarii este legală. Procedura e reglementată de legea sănătăţii mintale pentru a le salva viaţa şi integritatea pacienţilor cu probleme. Din verificări a rezultat că ambii copii de care avem informaţii că erau legaţi aveau tratamente injectabile, unul avea branulă, şi au fost legaţi pe fondul afecţiunilor psihice pentru că era riscul să îşi provoace rău. Însă am constatat încălcări ale prevederilor legale. Spitalul avea obligaţia să ţină registru cu consemnarea măsurilor, trebuia informat reprezentantul legal al pacientului, iar imobilizarea nu poate depăşi ca termen patru ore. Măsura trebuia menţionată în foaia de observare a pacientului. Niciuna din aceste măsuri nu a fost respectată, nu există un registru, nu dispoziţie a medicului şef, nu menţiuni în foaie”, a declarat Laurenţiu Gavrilă.

Gavrilă a mai spus că a cerut reprezentanţilor Spitalului Judeţean sancţionarea conducerii secţiei de pediatrie şi „înlocuirea în regim de urgenţă” a şefei de secţie. El a precizat că ulterior în cazul conducerii secţiei de pediatrie trebuie luate măsuri de retrogadare sau desfacere a contractului de muncă.

„Consiliul Judeţean a solicitat conducerii Spitalului Judeţean sancţionarea conducerii secţiei de pediatrie”, a spus Gavrilă.

„Cred că şeful de secţie va fi înlocuit în sistem de urgenţă şi în funcţie de anchete se va decide fie retrograderea, tăiere din salariu sau îi va fi desfăcut contractul de muncă”, a mai spus Gavrilă.

Reprezentantul Consiliului Judeţean a adăugat că reprezentanţii spitalului au făcut solicitări pentru deblocarea posturilor pentru personalul sanitar în lunile octombrie şi noiembrie anul trecut, pentru că la Spitalul Judeţean există un deficit de personal.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce și-a plimbat bărbatul iubita moartă cu căruciorul, vineri seara, în Sectorul 5. Ce le-a spus polițiștilor că s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MUNCITOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD PRINS ÎN FLAGRANT DISTRUGÂND O CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE PE ȘANTIER
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'