Gheorghe Mencinicopschi atrage atenția înainte de Paște. Trebuie să știm că pe cât este de gustoasă, această carne are și contraindicații. Nu se recomandă persoanelor care au probleme cu ficatul, rinichii sau pancreasul ori afecțiuni cardio-vasculare.
Gheorghe Mencinicopschi atrage atenția înainte de Paște: Carnea de miel, un adevărat pericol! Trebuie evitată de această categorie de români
Gheorghe Mencinicopschi e de părere că mielul trebuie să aibă în jur de nu mai puțin de 14 kilograme. Dacă este prea mic, are o cantitate prea mare de proteine de tip colagenic, care se digeră mult mai greu. Plus că nici nu este prea spornic.
„Indicat este să mâncăm miel făcut la cuptor. Mai merge și înăbușit, la grătar sau stufat, în niciun caz prăjit. Ciorba e recomandat să fie acrită cu borș și să o facem din porțiuni din picioare și intestine.
În niciun caz cu orez, cartofi, pâine, paste sau mămăligă. O vor face și mai greu de digerat. Garnitura de legume este foarte indicată, fibrele din acestea ajutând digestia”, spune el.
Carnea de miel este foarte calorică, mult mai bogată în grăsimi decât carnea de vițel. Prin urmare, este bine să respecți mărimea porției și să o consumi cu socoteală, fără a face excese la masa de Paște.
Citește și: Dieta-minune care te face să arzi grăsimi toată ziua. Nu există limite de cantitate la alimente! Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit secretul!
Acest tip de carne trebuie evitat de către cei care suferă de colesterol mărit în sânge, boli cardiace, gută (creșterea nivelului seric de acid uric), pancreatită acută sau cronică.
Carnea de miel conţine mai multe purine, substanţe care formează acidul uric în organism. Acumularea de acid uric în exces şi imposibilitatea eliminării lui cauzează gută şi creşte riscul formării pietrelor la rinichi. Nu o consuma în combinație cu pâinea, pentru a evita indigestia. Carnea de miel trebuie asociată doar cu legume. În plus, proteina proaspătă din carnea de miel poate provoca și alergii, mai ales la copii, care pot apărea la 6-12 ore de la consum.